Teraz jest 23 listopada 2024, o 10:32

Diana Palmer

Ulubiona autorka/autor: krentz harkness howard robb Singh

Post przez fanka76 » 22 grudnia 2014, o 19:12

Ażebyś wiedziała lew jej książki są nierealne postacie nieskomplikowane zakończenia banalne kobiety mopy faceci śfinie a to jedna z najpopularniejszych autorek :evillaugh: i mało kto przyznaje się ze ja czyta

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 22 grudnia 2014, o 19:17

Ja się przyznaję :P Czekam niecierpliwie na kolejne jej dzieła :P
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Post przez fanka76 » 22 grudnia 2014, o 19:20

Cóż ja też :wstyd: :evillaugh:

Post przez Levanda » 22 grudnia 2014, o 19:31

Jestem ciekawa, o kim będzie następna powieść. Na Rourka długo czekałyśmy, ale obecnie nie mam pomysłu na kolejnego bohatera.

Post przez fanka76 » 22 grudnia 2014, o 22:33

Ty jesteś na bierzaco a ja muszę na polskie czekać :wryyy:
Ale fakt też się zastanawiam kto to moze być. Może w ostatnich pojawia się jakaś postać :mysli:

Post przez Levanda » 23 grudnia 2014, o 20:15

Hmmm pewnie inny jakiś agent :bezradny:

Ulubiona autorka/autor: too many to list

Post przez penelope » 26 grudnia 2014, o 01:08

Może Zack z książki o Carsonie i Minette? ma jakieś złe przeżycia z kobietami, więc pasuje jak ulał ^^

jest też syn Dana Lassitera. więcej pomysłów nie mam, ale mogłaby się zająć na dobre młodszym pokoleniem.

Post przez Levanda » 26 grudnia 2014, o 10:18

Tak, oni by pasowali. Przypuszczam, że Diana pociągnie jeszcze wątek narkotyków i zabójstw, więc stawiałabym na jakiegoś policjanta lub agenta.

Post przez fanka76 » 26 grudnia 2014, o 13:25

Przeczytrałam ukochany wrog :bigeyes: stara dobra palmerka ach było tam wszystko co chorzy na palmeroze lubią :evillaugh:
Szkoda ze czesciej jej nie wydaja :disgust:

Post przez Levanda » 26 grudnia 2014, o 21:38

Poczekaj, może nas zaskoczą w nowym roku :)

Ulubiona autorka/autor: Balogh, Proctor, McNaught, Long, Craven, Graham

Post przez aur_ro » 23 stycznia 2015, o 16:15

Jak chyba tu napisalam już, do tej pory nie natknełam sie na 'typową palmerkę'. Ani facet nie byl jakoś nadprogramowo śfiniowaty, ani bohaterka na 100% mop. Ale nareszcie nastąpiła ta wiekopomna chwila.
Oto w moje ręce trafiła ksiązka "Dwa kroki w przyszłość" ("Lawless"). Wzięłam bo na GR ma ocenę pow 4, więc myślałam, że musi być OK, zwłaszcza że to zadna nowość i ocena musi być na pewno wypośrodkowana. Ha. Ha.

Bohater jest głupowatą śfinią, bohaterka zakochanym w głupku mopem. Ok. 30 letni Judd i 16 letnia Christabel zawierają "biale" małżenstwo, by chronić Christabel przed agresywnym ojcem i prowadzić razem rancho. Utrzymywane w tajemnicy malżenstwo chcą uniewaznić w momencie kiedy Ch. osiągnei 21 lat - pełnoletność. Przez 5 lat malżenstwa Judd widziany jest z innymi kobietami (ale zachowuje podobno dyskrecję) a Christobel skrycie podkochuje sie w nim. W 5 tym ( w zalożeniu- ostatnim) roku ich małzenstwa, by dofinansować farmę Judd i Christabel wynajmują rancho ekipie filmowej. Judd zaczyna szaleć na punkcie ślicznej aktorki. Odwozi, przywozi na plan, caluje się z rudą, prowadza na przyjęcia, zapominając całkiem o Chrissie, ba! kupuje jej nawet pierscionek ze szmaragdami, które ruda nosi ostentacyjnie na seredcznym palcu (i to wszystko w sytuacji kiedy podobno nie ma pieniędzy, a rancho potrzebuje dofinansowania, a jego młoda zona chodzi w starych, zniszczonych ciuchach). O co w tym wszystkim chodzi? Uwaga, uwaga, Judd, jak wyznaje zazdrosnej Ch., ani razu jej nie zdradził, jest jej wierny, bo przecież przysięga małżenska itd. Masochista, czy co?. I młoda żona mu wierzy. Judd idzie w koncu do lózka z Christabel. Potem chce rozwodu. Potem znów całuje sie z rudą na planie i umyslnie nie zauwaza żony. Potem Christabel chce rozwodu. On jej nie chce go dać.
I tak w kolo macieju. Ani składu, ani ładu, ani zadnej logiki. Dom wariatów im. pani Palmer

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 23 stycznia 2015, o 16:40

Co racja, to racja, ale historia nie była jeszcze taka zła :hyhy: A owe braki logiczne występują na jeszcze większą skalę. Znasz może „Amelię”? Wprawdzie nie pamiętam szczegółów, ale tam nieźle pojechała pod tym względem.
Z drugiej strony raz na jakiś czas zdarza się, że bywa w miarę rozsądnie, to znaczy jak na Palmer :evillaugh:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez aur_ro » 23 stycznia 2015, o 16:48

"Amelii' chyba nie znam. Ale pewnie poznam, jak znam siebie... :D

Post przez Księżycowa Kawa » 23 stycznia 2015, o 16:58

Czytałam to wieki temu, jeszcze jakoś na początku mojej przygody z romansem, gdy nie zwracałam uwagi na tytuły oraz autorki i nie zapomniałam treści :hyhy: Dopiero niedawno udało mi się dopasować ten tytuł.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez penelope » 25 stycznia 2015, o 22:39

jeśli chodzi o Dwa kroki to (z tej i jeszcze jednej czy dwóch w których było to wspomniane) nie potrafię wyłapać czy to w końcu jest sekretne małżeństwo czy nie. na początku niby to tajemnica ale z biegiem wydarzeń w książce okazuje się (na przykład na balu), że pół miasteczka o wszystkim wie i potępia Judda. Diana nie mogła się zdecydować czy co? :D

dla mnie jednak największą świnią pozostaje wąsaty Rodrigo :mur: za Cashem też nie przepadam i miałam nadzieję, że Tippy go kopnie w cztery litery.

Post przez Księżycowa Kawa » 25 stycznia 2015, o 23:01

Wtedy to chyba nie byłaby Palmer :hyhy:
Denis Diderot

*
*

Post przez aur_ro » 26 stycznia 2015, o 11:38

penelope napisał(a):jeśli chodzi o Dwa kroki to (z tej i jeszcze jednej czy dwóch w których było to wspomniane) nie potrafię wyłapać czy to w końcu jest sekretne małżeństwo czy nie. na początku niby to tajemnica ale z biegiem wydarzeń w książce okazuje się (na przykład na balu), że pół miasteczka o wszystkim wie i potępia Judda. Diana nie mogła się zdecydować czy co? :D

dla mnie jednak największą świnią pozostaje wąsaty Rodrigo :mur: za Cashem też nie przepadam i miałam nadzieję, że Tippy go kopnie w cztery litery.

A tippy i cash mają osobną ksiązkę? I gdzie ten Rodrigo?

Tak, z tym małzenstwem to tez bylo jakieś głupie. Książka zaczyna sie od tego, że (a oni juz sa 5 lat malzenstwem) on spotyka ją w grupie kolegów studentów i mówi do niej: "tylko się nie wygadaj" - że niby nie wygadaj sie o naszym malżenstwie. No, śmieszne! Tak jakby niedawno slub wzięli.
W ogóle w książce ciągle powtarzają sie wzmianki, że niby nikt nie wie, ale wie kilka osób w miasteczku. I znowu Judd jest zaskoczony myślą, ze skoro publicznie prowadza się z aktoreczką to może to wyglądać w oczach innych jak małżenska niewierność.
Mam wazenie ze Palmer pisała tę ksiązkę po pijaku ;)

Post przez penelope » 26 stycznia 2015, o 22:10

Tippy i Cash - Zdrajca

Rodrigo i Glory - Nieustraszeni

:)

co gorsza nikt, kto edytował Dwa kroki nie zwrócił na to uwagi. jakim cudem?

Post przez Księżycowa Kawa » 27 stycznia 2015, o 18:27

Bo może to była wspólna libacja, która nieco się przeciągnęła :evillaugh:
Denis Diderot

*
*

Post przez penelope » 29 stycznia 2015, o 01:44

Mam nadzieję, że za jakiś czas ogłoszą nową książke Diany (na 2015 na razie jest przewidziana tylko o Rourke'u) i będzie to Zack, ale słabo to widzę :( ostatnio czytałam (i kilka razy przeglądałam) Texas born i naprawdę mi się spodobało :) jeszcze myślę o zabraniu się do części o Sarze i Wolfie ale coś mnie od niej odpycha. chyba nie lubię takich postaci jak Sara (a przynajmniej tak jak została pokazana w TB)

Post przez Levanda » 22 marca 2015, o 21:51

Nowa książka Diany już niebawem!!!!

http://harlequin.pl/ksiazki/sny-na-jawie

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 22 marca 2015, o 23:16

Śfinia będzie? To chyba jedna z jej starszych :mysli:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Księżycowa Kawa » 23 marca 2015, o 00:09

A bywa u niej inaczej? :evillaugh:
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 23 marca 2015, o 00:42

A i owszem bywa. Niestety :smarkam:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Księżycowa Kawa » 23 marca 2015, o 00:46

O, w takim razie jeszcze nie trafiłam…
Denis Diderot

*
*

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do P - Q