Lilia napisał(a):Lia, chyba mamy takie samo podejście do tej książki
jak jedynkę uwielbiam tak przy dwójce się męczyłam.
aniazlipca napisał(a):A ja lubię drugą część faktycznie na początku wstawki z przeszłości mnie złościły, ale później byłam bardziej ciekawa ich niż tego co dzieje się aktualnie. Lucas jest świetny, był bardzo tajemniczy w 1 części, ale to 2 pokazała całego jego. Plus poznaliśmy jego przyjaciół, którzy będą mieć swoją własną historię
aniazlipca napisał(a):Klarku a już myślałam, że jestem w mniejszości ale ja przeważnie jestem po drugiej stronie, gdy inni mają swoje zdanie Myślę, że obie części idealnie się uzupełniają
aniazlipca napisał(a):Tak w kwietniu chyba pojawi się u nas
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/244794/sweet
aniazlipca napisał(a):joakar4 - hahaha biedny Nash ja czekam aż 2 pojawi się jako ebook
Za to wczoraj przeczytałam When It Rains Lisy De Jong - powinna być na niej adnotacja, że bez chusteczek się nie obejdzie. Nie jestem osobą bardzo emocjonalną, raczej nie płaczę czytając książki, ale tutaj od połowy ryczałam tak okropnie, że aż dziw, że dziś dotarłam do pracy...Pani De Jong umie manipulować uczuciami...
Polecam osobom silnym emocjonalnie bo mnie rozwaliło na kawałki...
Alias napisał(a):
The Deal Elle Kennedy.
Jedna z lepszych NA (tutaj college romance) jaką miałam przyjemność czytać (ok, no może dużo tego nie było ). Z tych, gdzie strony przewracają się same.
Bohaterka to młoda, błyskotliwa, zdolna i zabawna (chociaż cicha) dziewczyna z traumą na koncie (w wieku 15 lat została zgwałcona na imprezie). Unika związków (ma za soba dwa nieudane) i ogólnie zinteresowania chłopcami. Do czasu kiedy pojawia się Justin, który przyśpiesza bicie jej serca, ale biedna nie wie jak zwrócic jego uwagę.
Garrett to charyzmatyczny, pewny siebie, przystojny i wysportowany gracz hokeja. Popularny w szkole dzięki swoim osiągnięciom i wyglądowi, lubi towarzystwo dziewczyn, ale żadnej na stałe nie szuka (uważa, że mogłoby to odwrócić uwagę od tego, co dla niego najażniejsze, czyli wspomnianej gry w hokej).
"He’s so gorgeous. Like unbelievably gorgeous.” Her voice lowers to a whisper.
“And I hear he’s amazing in bed.”
I snort. “He probably started that rumor himself.”
Mamy więc dwójkę bardzo różnych młodych ludzi, których połączy umowa. Ona pomoże mu w przedmocie z którego jest zgrożony (co może mieć też wpływ na jego dalszą karierę sportowca), on z kolei w zdobyciu jej Justina (no bo nie ma to jak pokazać się w towarzystwie najpopularniejszego chłopaka w collegu ) W trakcie kilku tygodni znajomości i pomocy, okazuje się, że (o niespodzianka) znajdują porozumienie, podziw i ogromną wzajemną sympatię. Dla Hannah, Garrett, którego postrzegała jako zarozumiałego playboya, okazał się być wsparciem, pocieszeniem i najlepszym kumplem. Garrett o Hannah:
“Yes, Hannah and I are friends. In fact, she’s the only female friend I’ve ever had. And yes, I want to keep being Hannah’s friend. But…I also want to sleep with her.”
Kiedy ich relacje wyraźnie się zaczynają zmieniać, nie boją się głośno o tym mówić. Są otwarci, potrafią sobie i swoim uczuciom zaufać.
Nie obywa się bez małych dramatów (przeszłość Hannah i problemy Garrettta z ojcem), ale na krótko wywołują zamęt i nieporozumienie między tą dwójką.
Chociaż gdzieś tam schemat się zakradł (czasami ciężko w tego typu historiach go uniknąć) to jednak zdecydowanie powiało też świeżością. Najważniejsze, historia jest przekonująca i prawdopodobna. Autorka fajnie ją opowiedziała, dynamicznie, z pasją i humorem (nie brakuje zabawnych słownych potyczek).
Bardzo wysokie noty, zachwyty na GR...
Dla fanek gatunku , pewnie lektura obowiązkowa.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości