duzzza22 napisał(a):To w takim razie wstrzymam się z kupnem i poszukam sobie w bibliotece, a potem zdecyduję czy chcę mieć czy nie.
ewa.p napisał(a):mnie ta French znudziła,przeczytałam,ale niespecjalnie mi się podobało
Lilia napisał(a):Kupiłam, zaczęłam czytać, przerwałam, sprzedałam.
Księżycowa Kawa napisał(a):duzzza22 napisał(a):To w takim razie wstrzymam się z kupnem i poszukam sobie w bibliotece, a potem zdecyduję czy chcę mieć czy nie.
To najlepsze rozwiązanie, jeśli chodzi o nowych autorów; sama najczęściej w ten sposób postępuję.
duzzza22 napisał(a):Ja odkąd jestem na forum to więcej tych dobrych nabywam, a mój portfel potem świeci pustką
basik napisał(a):Odkryłam nowego autora Gregg Olsen, którego książka Zgliszcza
tak bardzo mnie wciągnęła, że nie mogłam się od niej oderwać.
Bardzo dużo się tu dzieje, autor sugeruje nam różne rozwiązania, już sama nie wiesz co może być prawdą , kto kłamie a kto jest winny. Jest też i delikatny romans i świetne zakończenie. Czekam na dalsze części tego cyklu, bo kolejną powieść tego autora Wszędzie śnieg już zaczęłam czytać.
Na farmie w odludnej okolicy na północnym zachodzie Stanów Zjednoczonych zostaje zamordowana rodzina – a nastoletni syn znika. Emily Kenyon – samotna matka i policjantka – staje na czele poszukiwań zabójcy. Ale jej nastoletnia córka Jenna jest o krok przed nią...
Jenna zna chłopaka podejrzewanego o wymordowanie rodziny i pragnie mu pomóc – może wręcz za bardzo. Potem ginie inna rodzina, tym razem w stanie Iowa. A tuż po tamtym brutalnym zabójstwie dochodzi do kolejnego w Salt Lake City. Między miejscami tych zbrodni występują dziwne podobieństwa. A stojąca za nimi mroczna siła zagraża życiu kolejnych ofiar...
Kiedy Emily dopasowuje do siebie elementy układanki, zdaje sobie sprawę, że zagrożenie, w jakim znalazła się jej córka, jest znacznie większe, niż sobie wyobrażała. Teraz w rozpaczliwym pościgu, by ocalić Jennę, Emily musi zmierzyć się z najbardziej przebiegłym mordercą, z jakim się dotychczas spotkała – z mordercą, który właśnie wpisał ją i jej córkę na swoją listę...
Viperina napisał(a):Mam nastrój na suspens:
Hell on Wheels Julie Ann Walker
He’s the bad boy she’s always wanted...
Nate “Ghost” Weller has loved Ali Morgan nearly half his life. But he’s done something so heinous he’s convinced she’ll never forgive him if she discovers the truth, so he keeps his feelings and his secrets to himself. Then she blows into town with a mother lode of bad guys on her tail and Nate can’t deny she’s in serious trouble. Unfortunately, he’s the only one who can help her.
She’s the good girl he’s kept at arm’s length...
Ali knows Nate as the most solemn, aloof man on the planet. Sadly, he’s also the sexiest. For years she’s avoided him, unable to stomach his dark scowls and brooding silences… especially when she secretly yearns for his touch. Now she must rely on him to save her from the malevolent shadows ghosting her every move. When the bullets explode, so does their passion. But can love really conquer all? Or are some things just too terrible to forgive?
Ale francuska okładka bardziej mi się podoba:
Au coeur de l'enfer Julie Ann Walker
Jeszcze nie wiem, czy mi się podoba, na razie widzę, że mi się nie nie podoba. Pamela Clare to to nie jest, Nora Roberts też nie, ale siary nie ma.
Viperina napisał(a):Mam ochotę na pociągnięcie serii, a szczególnie na drugi tom o Franku i Rebece (na razie we Francji wyszły trzy tomy, po angielsku jest osiem). W sumie polecam. Wielbicielki gatunku nie będą rozczarowane.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość