Teraz jest 22 listopada 2024, o 14:17

Romans + erotyka (15+)

Gatunki – rodzaje – typy - crossovery
Fantastyka / Paranormal — Historyczny — Współczesny — Kryminał / sensacja / thriller / mafia — Religijny — LGBTQ+
YA / NA — Dla dzieci i młodzieży — Harlekiny — Chick-lt — Komiks — Fanfiki
Poza romansem... — Polska strefa

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 19 lutego 2015, o 02:51

Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 19 lutego 2015, o 02:58

No cóż, nie każdy tak samo odbiera daną książkę :lol: ale to zostało napisane, że w zasadzie pod tę opinię da się podłączyć wiele różnych książek :wink:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 19 lutego 2015, o 10:42

ciekawe ile lat ma autorka recenzji ;)

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 19 lutego 2015, o 12:05

i ile książek wcześniej przeczytała...
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Ulubiona autorka/autor: Balogh, Proctor, McNaught, Long, Craven, Graham

Post przez aur_ro » 19 lutego 2015, o 12:57

A to bedzie tlumaczona cała seria tego drania? Czy to tylko jednorazowy prezent walentynkowy Zyska i sp-ki?

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 19 lutego 2015, o 14:10

Lucy napisał(a):http://lubimyczytac.pl/ksiazka/245759/piekny-dran/opinia/17169845#opinia17169845 - zastanawiam się co czytałam :yeahrite:

Często mam to samo :evillaugh:
Jak widzę oceny i czytam opinie o "Zaplątanych" ("Tangled") zastanawiam się czy wszystko ze mną ok :evillaugh:

Post przez Lucy » 20 lutego 2015, o 21:39

Może to u mnie kwestia tego ,że dużo przeczytałam takich książek. Autorka recenzji napisała ,że : "Nie wierzę, że komuś może się nie spodobać. To niemożliwe!!" Pytanie ,co takiego ma się niby spodobać ,że mam być w siódmym niebie ? Oprócz ciągłego bzykania ,chciałabym ,żeby był jakiś ciekawy wątek równoległy. Nudził mnie cały czas ten sam schemat :zalamka:

"Tangled" ma niezłą opinię na LC :evillaugh:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Księżycowa Kawa » 20 lutego 2015, o 21:42

Drażnią mnie takie opinie. Zwykle wtedy mam ochotę napisać, że mnie właśnie się nie podoba :roll:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez Papaveryna » 20 lutego 2015, o 23:13

Lucy napisał(a):"Tangled" ma niezłą opinię na LC :evillaugh:

No nie? Bardzo wysokie noty ma :disgust: Ok, mogę rozumieć, że się podoba, ale aż tak? No nie wiem. Agaton pisała o tej książce i też była zniesmaczona, a ona pisała o tym długo przede mną.
Wszyscy tak się zachwycają, że wyjątkowa, ponieważ napisana z perspektywy faceta. Tak, tak, ale co z tego skoro to facet z gatunku "chłop żywemu nie przepuści". Szczyci się swoimi podbojami jak jakiś obszczymurek z gimbazy popisujący przed kolesiami. No i najprawdopodobniej cierpi na postępującą martwicę przyrodzenia dlatego ma potrzebę ciągłego sprawdzania czy wszystko jeszcze działa jak należy, a może zaczęło już gnić i odpadać. Jeeeeju :ohlala:

Post przez Lucy » 21 lutego 2015, o 14:50

Może spróbuje dorwać"Tangled" na chomiku :evillaugh:

Obrazek

Można powiedzieć ,że to książka o poszukiwaniu własnej seksualności .
Bohaterką jest studentka socjologii ,która podkochuje się w doktorancie Grzegorzu. Żeby się do niego zbliżyć ,zgłasza się do przeprowadzenia ankiet dotyczących życia seksualnego Ślązaków. Trzeba wspomnieć ,że jej własne życie seksualne nie wygląda różowo. Miała dwóch facetów i z żadnym nie przeżyła orgazmu. Można powiedzieć ,że obrzydzili jej ten akt. Wraz z pojawieniem się Grzegorza, pojawiają się fantazje erotyczne . Bohaterka marzy o wiązaniu ,klapsach i ogólnie ''brudnym'' poniżającym seksie .Wśród wolontariuszy poznaje Michała ,który zakochuje się w niej na zabój . Niestety ,mimo iż przystojny ,to nie jest stuprocentowym samcem ,tylko miłym i wrażliwym chłopakiem. Nie powstrzymuje jej to w wykorzystywaniu go jako obiekt seksualny. :] Przeprowadzając ankiety ,poznaje Andrzeja ,który jest bi i miał mnóstwo partnerów /partnerek. To on urzeczywistnia jej marzenia i powoduje ,że zaczyna zachowywać się jak nimfomanka. Pojawiają się problemy ,kiedy do centrum dowodzenia, dzwonią mężczyźni i proszą o konkretną osobę ,czyli ją do przeprowadzenia wywiadu. Okazuje się ,że chłopak ,któremu zrobiła dobrze ,pochwalił się innym osobom.
Grzegorz wpada we wściekłość ,że jego badania mogą być zagrożone.
Gabriela w końcu dostaje to o czym marzyła ...

Nie powiem ,że jestem fanką tej książki. Trzeba przyzna,że autorka dobrze poradziła sobie z tematem. Bardzo ciekawe były te przeprowadzane wywiady. Sceny saksu też wyraziste ,ale zachowanie bohaterki strasznie mnie irytowało.

Post przez Liberty » 21 lutego 2015, o 15:34

To może kiedyś czytnę ale i tak się boję :P

Post przez Księżycowa Kawa » 21 lutego 2015, o 17:16

Nie brzmi to jak romans.
Denis Diderot

*
*

Post przez szuwarek » 21 lutego 2015, o 19:06

cholerka wie co teraz pod romans podciągają...

Post przez Papaveryna » 21 lutego 2015, o 19:10

Lucy napisał(a):Może spróbuje dorwać"Tangled" na chomiku :evillaugh:

O, ciekawa jestem co byś powiedziała :lol: Chociaż Ty lubisz takie różne, to kto wie :P

Post przez Lucy » 21 lutego 2015, o 22:16

Czytałam niektóre recenzje i zbaraniałam :evillaugh: Ciekawi mnie ,że to z jego perspektywy jest :mysli: Mało takich książek ...

szuwarek napisał(a):cholerka wie co teraz pod romans podciągają...

I to jest dobre :hahaha:
masz rację ...

Ulubiona autorka/autor: E. Hoyt, K. Byrne, R. Quasi, A. Giusti

Post przez Viperina » 25 lutego 2015, o 14:16

Przekartkowałam coś Mayi Banks (nie wiem, jaki jest oryginalny tytuł, kartkowałam po włosku), coś o dwóch policjantach, którzy zarywają dziewczynę z baru, zabierają ją do domu, odbywa się bardzo namiętny trójkąt, potem przeniosłam się na finał, w którym odchodzili we trójkę w stronę tęczy.

Potem zapoznałam się z Waszą dyskusją z października o robieniu laski w Paryżu na oczach zgromadzonej męskiej publiczności i wymiękłam. Już wiem, że to zdecydowanie nie dla mnie.
Przeciętna kobieta zakochuje się siedem razy w roku, w tym sześć razy w butach.

All woman desire a Mr. Darcy.
Unfortunately, all man have no idea who that is.

Post przez szuwarek » 25 lutego 2015, o 14:50

aaa tego nie znam, ale trójkąty to były też w dwójce trylogii, na początku. O policjantach nie znam ;-) i chyba nie chcę znać
a to nie jest seria Colter;s Woman?
1 jest o kwadracie - trzej bracia i Holly
2 jest o policjancie właśnie, jego bracie i Lilly
3 jest o zwykłej parze ale z adnotacjami o hmmm.... wszelakim seksie.

Ulubiona autorka/autor: E. Hoyt, K. Byrne, R. Quasi, A. Giusti

Post przez Viperina » 25 lutego 2015, o 14:58

Tytuł oryginalny: Soul possession. Przekartkowałam tylko tenże właśnie początek (coś tam w barze, ona rani się w kolano, oni ją zabierają do domu, żeby się nią zaopiekować, potem bzykanko), no i koniec. Na końcu zostawali we trójkę i oni jej wyznawali, że ją kochają obaj, więc tak sobie będą zgodnie teraz żyć w trójeczkę, bo żaden z niej nie chce zrezygnować. I radośnie udawali się w stronę wspólnego gospodarstwa domowego. To jest część jakiejś antologii.

Edit: przekartkowałam te dwie części o milionerach bzykaczach.

No cóż, mogę powiedzieć tylko tak: DKJP

Obrazek

To znaczy OK, nie ma problemu, chodzi o to, żeby opowiedzieć o seksie. Tylko proszę nie ściemniać, że uczucie, że jakiś następnie HEA, monogamia, rodzina, dzieci i takie tam, bo to kompletnie, ale to kompletnie nie trzyma się kupy.
Przeciętna kobieta zakochuje się siedem razy w roku, w tym sześć razy w butach.

All woman desire a Mr. Darcy.
Unfortunately, all man have no idea who that is.

Post przez Księżycowa Kawa » 25 lutego 2015, o 18:22

Wygląda na to, że coraz częściej jeden już nie wystarcza :roll:
Denis Diderot

*
*

Post przez Liberty » 25 lutego 2015, o 18:48

Ale to wcale nie nowina. Takie rzeczy modne były kilka lat temu, za czasów świetności wydawnictw typu Elora's Cave. Teraz Banks jest znacznie złagodzona (i znacznie nudniejsza). Te jej wielokąty należy czytać jako fantastyczną fantazję i nie doszukiwać się realizmu. A Colter's Woman to taka klasyka gatunku :P

Post przez Księżycowa Kawa » 25 lutego 2015, o 19:20

Wydaje mi się, że w Polsce można to poniekąd uznać za nowość :wink:
Denis Diderot

*
*

Post przez Liberty » 25 lutego 2015, o 19:40

A to już zaczęli wydawać te jej wcześniejsze książki po polsku? :shock: Bo myślałam, że tylko tę jej ostatnią serię, która jest koszmarnie nudna :mysli:

Post przez Księżycowa Kawa » 25 lutego 2015, o 19:54

Z tego, co wiem, to jeszcze nie, ale ci, którzy czytają po angielsku, coraz częściej o tym wspominają...
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: KA/Wylde/Jewel/Evanovich/Mitchell/Kleypas..

Post przez Lestat » 25 lutego 2015, o 20:50

O! Banks :evillaugh: do jednego wora z nią, razem z LL i Shaylą Black :lol: Panie są już tak perwersyjnie przewidywalne, że czasem nie wiem która jaki tytulik popełniła :evillaugh: Jadą równo, na jedno kopyto.

A już kooperacja Banks i Black.. dno i wodorosty :zalamka: nawet jak na moje mocne, jak mi się zdawało, nerwy :hahaha:

http://www.amazon.com/Four-Play-Maya-Ba ... 0425236692

Mocno nie polecam :hahaha:
Obrazek
and in the and .. love doesn't conquer all..

"YOU? You hate me! You once told me that calling me Satan was an insult to Satan!" - D.S. evil1

Freakin' Book Lover ;)

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 15 września 2016, o 16:05

Nie wiem gdzie to, ale może jednak tu...
http://booklips.pl/newsy/e-l-james-prze ... drugi-tom/

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Romans + ...