Teraz jest 24 listopada 2024, o 04:40

Aktualnie w kinie

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 19 stycznia 2015, o 14:46

Lestat napisał(a)::evillaugh: ja chyba sobie daruje. poczekam aż będzie można obejrzeć w domku :mrgreen: na ewentualnym przewijaniu :rotfl:

I to jest chyba najlepszy plan :evillaugh:

Liberty, powiem Ci, że mnie zszokowałaś brakiem biletów :lol: To co to się będzie działo w sieci i nie tylko zaraz po premierze :lol:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Liberty » 19 stycznia 2015, o 16:28

Sama się zszokowałam. Z ciekawości kliknęłam na wiadomość, że bilety już (miesiąc przed) w sprzedaży i z ciekawości sprawdziłam jak to w moim mieście wygląda. W życiu bym nie pomyślała, że to będzie taki chodliwy towar, zwłaszcza po tym jak już wiadomo,że golizny za dużo nie będzie. Z golizną to może bym jeszcze się nie dziwiła, ale tak to :lol:

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 19 stycznia 2015, o 18:57

Tak jakby zapowiada się na sukces :lol: Producenci zapewne zacierają z tej radości ręce. Tak swoją drogą, ciekawe, na ile części to podzielą?
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez Liberty » 19 stycznia 2015, o 19:10

Części? :dies: Teraz to się już boję :lol:

Post przez Księżycowa Kawa » 19 stycznia 2015, o 19:30

Nie wiem, ale mam wrażenie, że od HP zapanowała na to moda.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 19 stycznia 2015, o 21:19

Kawo, co racja to racja :) Teraz już wydają ponownie tym razem z filmową okładką Greya więc kto wie ;) Poza tym Grey już ma przecież 3 części więc hmm chyba na pewno tyle możemy się spodziewać, że zrobią ;)

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: .brak.

Post przez emily temple » 19 stycznia 2015, o 22:32

Umnie w Krakowie już na przystankach plakaty Szarego wiszą :D Najlepsze w nim jest to ze są ciemne i mozna sie przeglądać :evillaugh:
Obrazek

Perhaps I became a magic user so I can touch his heart

Post przez Księżycowa Kawa » 19 stycznia 2015, o 23:27

duzzza22 napisał(a):Teraz już wydają ponownie tym razem z filmową okładką Greya więc kto wie ;)

Naturalnie, jakże by inaczej - widocznie z tego bywają niezłe pieniądze.
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: Anne Bishop

Post przez Tsuki » 26 stycznia 2015, o 21:56

Byłam wczoraj na "Exodus: Bogowie i Królowie". Muszę przyznać, że troszkę się obawiałam tego filmu. Niby dzieło Ridleya Scotta, a jednak słabe recenzje ma w internecie. Teraz mogę napisać, że moim zdaniem są one trochę niesprawiedliwe. Oczywiście jeśli ktoś oczekuje strawy dla ducha, to raczej mu się ten film nie spodoba, ale tym, którzy lubią hollywoodzie kino film powinien się podobać. Pod względem efektów, czy dźwięku film jest moim zdaniem genialny (w końcu to Scott :P ), a fabuła też nie najgorsza, w każdym razie wciągająca. Parę wątków mi się naprawdę spodobało, kilka moim zdaniem mało wiarygodnych, no ale taki bieg historii wymusza Stary Testament, więc wybaczam.
Tym, którym nie przeszkadza wykorzystanie Biblii, jako pomysł na tematykę filmu, który raczej nie pobudza do głębokich refleksji religijnych (chociaż mnie nawet jedna naszła...), mogę szczerze polecić. :-)
Aby poznać wartość jednego roku, zapytaj studentów, którzy oblali egzamin wstępny.
Aby poznać wartość jednego miesiąca, zapytaj matki, która urodziła wcześniaka.
Aby poznać wartość jednego tygodnia, zapytaj wydawcę tygodnika.
Aby poznać wartość jednej godziny, zapytaj zakochanych, którzy czekają na to, aby się zobaczyć.
Aby poznać wartość jednej minuty, zapytaj ludzi, którzy przegapili swoją stację jadąc pociągiem.
Aby poznać wartość jednej sekundy, zapytaj kogoś, komu udało się uniknąć wypadku.
Aby poznać wartość jednej milisekundy, zapytaj kogoś, kto podczas Igrzysk Olimpijskich zdobył srebrny medal.
Wskazówki zegara będą wciąż odmierzać czas, dlatego też ceń każdą chwilę.
I traktuj dzień dzisiejszy jak największy dar, który został Ci ofiarowany.

"Yuuki"

Obrazek Obrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 29 stycznia 2015, o 17:55

Liberty napisał(a):Daję znać, że jest już przedsprzedaż biletów na premierę 13 lutego "50 twarzy Greya" w Cinema City. Radzę się spieszyć jeśli ktoś zainteresowany bo np. w moim mieście biletów już brak :rotfl:

Obiło mi się już dawno o uszy, że premiera ma być na walentynki, ale myślałam, że w Ameryce. Czy to znaczy, że zaplanowano na całym świecie wejść z tym równo?
Zastanawiam się, czy to w ogóle możliwe. Dopiero co, całkiem niedawno, skończyli kręcić sceny. Potrzebują czas na postprodukcję, a przecież w innych krajach też jest potrzebny czas na tłumaczenie oraz zrobienie napisów lub dubbingu.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 29 stycznia 2015, o 20:20

Ja mam zamówiony na 14 -go :hyhy:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Anne Bishop

Post przez Tsuki » 4 lutego 2015, o 22:57

Byłam dzisiaj na "Teorii wszystkiego". Przyznaję, ze jest wart tych wszystkich nominacji do Oskara, jak dla mnie wspaniały film. Bardzo ciekawa historia, świetnie zagrana, wielki szacunek dla Eddiego Redmayne'a za odegranie tak ciężkiej roli, w dodatku w tak naturalny sposób. Film i do pośmiania się i do popłakania, mogę szczerze polecić każdemu, kto ma ochotę zobaczyć naprawdę dobry (moim zdaniem) dramat.
Aby poznać wartość jednego roku, zapytaj studentów, którzy oblali egzamin wstępny.
Aby poznać wartość jednego miesiąca, zapytaj matki, która urodziła wcześniaka.
Aby poznać wartość jednego tygodnia, zapytaj wydawcę tygodnika.
Aby poznać wartość jednej godziny, zapytaj zakochanych, którzy czekają na to, aby się zobaczyć.
Aby poznać wartość jednej minuty, zapytaj ludzi, którzy przegapili swoją stację jadąc pociągiem.
Aby poznać wartość jednej sekundy, zapytaj kogoś, komu udało się uniknąć wypadku.
Aby poznać wartość jednej milisekundy, zapytaj kogoś, kto podczas Igrzysk Olimpijskich zdobył srebrny medal.
Wskazówki zegara będą wciąż odmierzać czas, dlatego też ceń każdą chwilę.
I traktuj dzień dzisiejszy jak największy dar, który został Ci ofiarowany.

"Yuuki"

Obrazek Obrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: KA/Wylde/Jewel/Evanovich/Mitchell/Kleypas..

Post przez Lestat » 5 lutego 2015, o 21:33

Nie widziałam jeszcze, ale jestem bardzo ciekawa! Co roku robię przegląd oscarowych nominacji i tym razem jest dużo ciekawych filmów do obejrzenia :shifty:
Obrazek
and in the and .. love doesn't conquer all..

"YOU? You hate me! You once told me that calling me Satan was an insult to Satan!" - D.S. evil1

Freakin' Book Lover ;)

Post przez Agrest » 6 lutego 2015, o 19:56

A propos nominacji do Oscara to na stronie New York Timesa można obejrzeć polski dokument "Nasza klątwa". Trwa pół godziny i myślę, że warto poświęcić ten czas ;)

http://www.nytimes.com/2015/02/04/opini ... latwa.html
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Ulubiona autorka/autor: l.carlyle, a.quick, m. brook, j r. ward, SEP, Eco

Post przez Desdemona » 6 lutego 2015, o 22:39

widziałam ten film...jest naprawdę wzruszający i niezwykły.... :bigeyes:
Niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu, by dać Nam lekcję,
a niektórzy po tą lekcję właśnie przyjdą do Nas...

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

http://dlaschroniska.pl/ ...pomaganie zwierzakom jest fajne...

Post przez Lucy » 14 lutego 2015, o 18:31

Właśnie wróciłam po seansie 50 twarzy i jestem zadowolona. Nie byłam nastawiona na jakieś oscarowe kino i dlatego taka opinia ,a nie inna. Dobrze spędziłam te 2 godziny ,tylko te prawie pół reklam mnie dobiło. :zalamka:
Dakota świetnie zagrała Anę. Dużo dała tej postaci i nie jest taka wkurzająca jak bohaterka w książce . Dornan :heat: chyba pozwoliłabym mu wlepić się parę klapsów . :evillaugh: Sceny około i łóżkowe były ( nie jak niektórzy pisali :] ), tylko trochę mało i za grzeczne :hyhy: W książce było inaczej ,a tu jest romantycznie i poprawnie politycznie . Osoby ,które spodziewały się czegoś ostrzejszego ,będą rozczarowane. Natomiast dla bardziej konserwatywnych i tak będzie za dużo . Dakota jest naga ,prawie wszystko ma na wierzchu ,a Dornan oprócz wiadomo czego ,również paraduje na golasa. Powiem tak : ani razu nie sprawdziłam godziny w trakcie filmu . Czekam na kolejne części.
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 14 lutego 2015, o 18:48

Ale oglądałaś wersję +13 czy +17?
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez Nocny Anioł » 14 lutego 2015, o 18:52

film na podstawie erotyka +13, ekstra
Obrazek
Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki

Post przez Lucy » 14 lutego 2015, o 19:04

Lilia napisał(a):Ale oglądałaś wersję +13 czy +17?

A były takowe do wyboru ? Siostra robiła rezerwacje internetową w Multikinie w Katowicach i nic takiego nie było . :niepewny:

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 14 lutego 2015, o 19:37

Nie wiem, ale dziewczyny pisały, że są dwie wersje, więc myślałam, że do wyboru..
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez Lucy » 14 lutego 2015, o 19:54

:evillaugh: chyba siostrę zabiję . Dzwoniłam do niej i się pytałam i powiedział ,że nic takiego nie miała do zaznaczenia. :bezradny:

PS.

Tam były laski w wielu 16 /17 lat :niepewny: chyba nie ma wersji wyszczególnionej.

Post przez Agrest » 14 lutego 2015, o 20:00

Lilia napisał(a):Nie wiem, ale dziewczyny pisały, że są dwie wersje, więc myślałam, że do wyboru..

Ale jak poguglasz to doniesienia o dwóch wersjach to spekulacje z 2013. Jest jedna wersja i w USA ma kategorię R - czyli poniżej 17 roku życia można na to iść tylko z dorosłym opiekunem.
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez Magadha » 14 lutego 2015, o 21:16

Lucy napisał(a): Powiem tak : ani razu nie sprawdziłam godziny w trakcie filmu.

Ja sprawdzałam godzinę trzy razy. W dodatku nie wiedziałam, że film trwa aż dwie godziny. Nastawiłam się na 1:30, więc w czasie dłużyzn zastanawiałam się, gdzie zmieszczą resztę.
Obrazek
Myślę i czuję. Jestem weganką.

Każdy z nas jest jak antena radiowa. Człowiek może dostroić się do odbioru audycji z nieba, ale może też odbierać przekaz prosto z piekła. Tak przejawia się wolna wola każdego człowieka. [Bruno Groninig]
Nie mam czasu czytać forum Obrazek

Post przez Lucy » 14 lutego 2015, o 21:26

No widzisz :P każdy inaczej odbiera.

Post przez Księżycowa Kawa » 14 lutego 2015, o 23:57

Najczęściej właśnie tak bywa. I jest temat do dyskusji.
Denis Diderot

*
*

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!