przez aur_ro » 23 stycznia 2015, o 16:15
Jak chyba tu napisalam już, do tej pory nie natknełam sie na 'typową palmerkę'. Ani facet nie byl jakoś nadprogramowo śfiniowaty, ani bohaterka na 100% mop. Ale nareszcie nastąpiła ta wiekopomna chwila.
Oto w moje ręce trafiła ksiązka "Dwa kroki w przyszłość" ("Lawless"). Wzięłam bo na GR ma ocenę pow 4, więc myślałam, że musi być OK, zwłaszcza że to zadna nowość i ocena musi być na pewno wypośrodkowana. Ha. Ha.
Bohater jest głupowatą śfinią, bohaterka zakochanym w głupku mopem. Ok. 30 letni Judd i 16 letnia Christabel zawierają "biale" małżenstwo, by chronić Christabel przed agresywnym ojcem i prowadzić razem rancho. Utrzymywane w tajemnicy malżenstwo chcą uniewaznić w momencie kiedy Ch. osiągnei 21 lat - pełnoletność. Przez 5 lat malżenstwa Judd widziany jest z innymi kobietami (ale zachowuje podobno dyskrecję) a Christobel skrycie podkochuje sie w nim. W 5 tym ( w zalożeniu- ostatnim) roku ich małzenstwa, by dofinansować farmę Judd i Christabel wynajmują rancho ekipie filmowej. Judd zaczyna szaleć na punkcie ślicznej aktorki. Odwozi, przywozi na plan, caluje się z rudą, prowadza na przyjęcia, zapominając całkiem o Chrissie, ba! kupuje jej nawet pierscionek ze szmaragdami, które ruda nosi ostentacyjnie na seredcznym palcu (i to wszystko w sytuacji kiedy podobno nie ma pieniędzy, a rancho potrzebuje dofinansowania, a jego młoda zona chodzi w starych, zniszczonych ciuchach). O co w tym wszystkim chodzi? Uwaga, uwaga, Judd, jak wyznaje zazdrosnej Ch., ani razu jej nie zdradził, jest jej wierny, bo przecież przysięga małżenska itd. Masochista, czy co?. I młoda żona mu wierzy. Judd idzie w koncu do lózka z Christabel. Potem chce rozwodu. Potem znów całuje sie z rudą na planie i umyslnie nie zauwaza żony. Potem Christabel chce rozwodu. On jej nie chce go dać.
I tak w kolo macieju. Ani składu, ani ładu, ani zadnej logiki. Dom wariatów im. pani Palmer