Teraz jest 22 listopada 2024, o 18:19

Romans + erotyka (15+)

Gatunki – rodzaje – typy - crossovery
Fantastyka / Paranormal — Historyczny — Współczesny — Kryminał / sensacja / thriller / mafia — Religijny — LGBTQ+
YA / NA — Dla dzieci i młodzieży — Harlekiny — Chick-lt — Komiks — Fanfiki
Poza romansem... — Polska strefa

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 15 stycznia 2015, o 19:19

szuwarek napisał(a):ooo to miałyśmy takie same przeżycia - ja po serii Bliss pani Oak [http://www.sophieoak.com/books.html] mam jw. po prostu odrzut. nawet fabuła powtarzalna- kobieta po przejściach ucieka do Bliss a tam od razu rzuca się na nią facet, który albo już ma przyjaciela i razem sie zakochują, albo poznaje. Wahania, dylematy i trójkąty...

A na koniec wybiera jednego, czy pozostaje przy dwóch? :hyhy:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 15 stycznia 2015, o 19:30

Kawo - no jak ! Oczywiście, że trójkąt pozostaje, mają dzieci itd... idylla...

Lestat- nie znam. Pani Oak dużo stworzyła ale naprawdę na jedno kopyto..
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Post przez Księżycowa Kawa » 15 stycznia 2015, o 19:35

I bez zazdrości? Toż jakiś cud! :hyhy:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez szuwarek » 15 stycznia 2015, o 20:30

Oczywiście, że bez zazdrości. Bywała na początku lecz potem była przyjaźń, braterstwo (w 1 są bracia), wspólnota dusz itd... Chyba tylko w 5 panowie mają opory.

Post przez Księżycowa Kawa » 15 stycznia 2015, o 20:33

Fantastyka w czystej postaci.
Denis Diderot

*
*

Post przez Magadha » 16 stycznia 2015, o 22:04

Ja chyba z nudów czytam co jakiś czas książki Shayli Black, ona z kolei uwielbia czworokąty, i zawsze jeden z tych trzech mężczyzn jest domem. W ostatnio przeczytanej Her Fantasy Men na końcu uzgadniali, że będą mieli 3 dzieci, każde z innego ojca. :roll:

Już bardziej mi pasują trójkąty, w których obaj mężczyźni są bi, wtedy co prawda sytuacja jest jeszcze bardziej wydumana, ale nie mogę mieć zastrzeżeń co do zazdrości, bo każdy dosłownie z każdym. Przy okazji daje to ciekawe konfiguracje. :wstyd:

Jeszcze tylko musiałabym przeczytać taką gdzie są dwie panie i jeden pan. Kiedyś czytałam zapowiedź takiej książki, ale już zapomniałam kto to napisał. No i przydałby się jeszcze czworokąt dwie panie i dwóch panów. To by dopiero był wypas. Przy czym nie mogłaby być to żadna fantazy, bo te trawię z trudnością. Dziwne ale prawdziwe. :angel:
Obrazek
Myślę i czuję. Jestem weganką.

Każdy z nas jest jak antena radiowa. Człowiek może dostroić się do odbioru audycji z nieba, ale może też odbierać przekaz prosto z piekła. Tak przejawia się wolna wola każdego człowieka. [Bruno Groninig]
Nie mam czasu czytać forum Obrazek

Ulubiona autorka/autor: KA/Wylde/Jewel/Evanovich/Mitchell/Kleypas..

Post przez Lestat » 16 stycznia 2015, o 22:17

o to ciekawe 2 pań i 1 pana nie czytałam nigdy :D
Obrazek
and in the and .. love doesn't conquer all..

"YOU? You hate me! You once told me that calling me Satan was an insult to Satan!" - D.S. evil1

Freakin' Book Lover ;)

Post przez Magadha » 16 stycznia 2015, o 22:31

i one są bi, o tym nie można zapomnieć :D

Edit:
znalazłam: Divine Solace (Nature of Desire #8) by Joey W. Hill , teraz tylko to zdobyć i przeczytać
Obrazek

Każdy z nas jest jak antena radiowa. Człowiek może dostroić się do odbioru audycji z nieba, ale może też odbierać przekaz prosto z piekła. Tak przejawia się wolna wola każdego człowieka. [Bruno Groninig]

Post przez Lestat » 16 stycznia 2015, o 23:09

heheh :D znów niewinna panienka wpada w łapki nakręcownj parki. Ja bym chciała taki, gdzie są 2 panie i edukują niewinnego pana :evillaugh: przykładowo. Takie cóś pewnie nie istnieje :hahaha:
Obrazek

"YOU? You hate me! You once told me that calling me Satan was an insult to Satan!" - D.S. evil1

Freakin' Book Lover ;)

Post przez Magadha » 16 stycznia 2015, o 23:15

:rotfl: Kiedyś się doczekamy, na pewno :rotfl: :prosi:
Obrazek

Post przez Księżycowa Kawa » 17 stycznia 2015, o 15:43

„Obnażeni” Nikki Gemmell – tego jeszcze nie czytałam, ale z opisu wynika, że częściowo może odpowiadać powyższym założeniom, ale chyba jest jeden na jeden.
Denis Diderot

*
*

Post przez szuwarek » 24 stycznia 2015, o 21:50

z braku pomysłu, a książka czekała na oddanie, pomimo koszmaru pierwszej części sięgnęłam po Banks Mayę i Gorączke Ciała - 2 część Trylogii Bez tchu. cóż... zaczyna sie od tójkąta, gdzie Josh, nasz bohater nagle ma odruch posiadacza i wyłączności al e z rozpędu "zalicza" trójkąt z przyjacielem i wybranką. nasza bohaterka też sie od razu zgadza... a potem ona ucieka, on ja odnajduje, pomaga, wyciąga ze wszystkich możliwych dołków i wszyscy przechodzą nad cała sytuacja do porządku dziennego. Co mnie zastanowiło? że nie uwierzyłam ani razu w miłość. dla mnie to historia o facecie z forsą, który dla zaspokojenia swoich instynktów (dominujący, rządzący, ale i opiekuńczy) przygarnął sierotę , molestowaną, po kilku latach życia na ulicy (narkotyki i prostytucja). A ona? Pojawił się książę ze wszystkim o czym marzyć można i kurcze, z wdzięczności, pożądania zgodzę sie na wszystko. Tutaj nie ma BDSM. Sa za to jakieś pochodne - jej postawa, klapsy . No i ten trzeci... o nim część ostatnia. jednak absolutnie nie sięgnę. Po jedynce byłam zniesmaczona, oburzona i jeszcze mnóstwo innych odczuć, tak tutaj było... nudno. (poza pytaniem jak to jest zacząć związek monogamiczny od trójkąta). Bo dodam, że przez całą 1 jak i tutaj podkreślano obfite życie erotyczne dwójki Josha i Asha, którzy zasłynęli trójkątami. Aż tu nagle nasz bohater jak tygrys monogamiczny i zazdrosny..

Post przez Księżycowa Kawa » 24 stycznia 2015, o 23:16

Gdyby było dobrze wykonane, mogłabym w to jeszcze uwierzyć, ale nie każdy potrafi tak napisać. Widocznie Banks znudziło się pisanie harlequinów i próbuje sił w innym gatunku, który obecnie jest na fali.
Znasz Cunning?
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: l.carlyle, a.quick, m. brook, j r. ward, SEP, Eco

Post przez Desdemona » 24 stycznia 2015, o 23:39

Lestat napisał(a):heheh :D znów niewinna panienka wpada w łapki nakręcownj parki. Ja bym chciała taki, gdzie są 2 panie i edukują niewinnego pana :evillaugh: przykładowo. Takie cóś pewnie nie istnieje :hahaha:

dokładnie Lestat...przydałaby się taka historia... :evillaugh: :hahaha:
Niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu, by dać Nam lekcję,
a niektórzy po tą lekcję właśnie przyjdą do Nas...

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

http://dlaschroniska.pl/ ...pomaganie zwierzakom jest fajne...

Post przez Liberty » 25 stycznia 2015, o 12:29

Ehe, ehe... ;) taką listę dla spragnionych f/m/f znalazłam: http://www.heroesandheartbreakers.com/b ... fmf-menage

Post przez Lestat » 25 stycznia 2015, o 15:37

aż zerknę z ciekawości jak to wykonane :hyhy:
Obrazek

Freakin' Book Lover ;)

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 28 stycznia 2015, o 16:54

Lestat, kochana tylko dobrze się w opisy wczytaj :D Ten artykuł wrzucała wcześniej również Agrest i tam jest ta książka, o której ja wcześniej pisałam. Odnośnie ojca,córki i przyjaciółki córki :lol:

Black Sh. jak widzę to nie moja bajka. Z Banks też mi raczej nie po drodze ;) Przynajmniej nie tą harlequinową.
Oak Sophie, myślę, że również sobie podaruję. :wink:
Za to co do pani LL mimo, że jestem bardzo ciekawa jej 'tworów' wymiękam :lol:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: J.Ward, L.Howard, K.Ashley, Krentz/Quick, S.Brown

Post przez aleqsia » 28 stycznia 2015, o 18:57

Szuwarku no może sięgniesz i po trójkę, skoro dwie pierwsze części masz za sobą :P tak z ciekawości co jeszcze gorszego można napisać...
Albatros ma ją już w zapowiedziach

Post przez szuwarek » 28 stycznia 2015, o 22:41

Pewnie sięgnę, bo to godzina czytania raptem... Ale już z dwójki dużo można się domyślić: Ash ma traumatyczną rodzinę, która go męczy, gnębi itd. Do tego stracił przyjaciela do trójkątów i zaczyna powoli zazdrościć kumplom związków. Do tej pory był najbardziej wyluzowany i roz... ten tego... A podejrzewam, że jego część będzie najspokojniejsza: wiązanie, upokarzanie było w 1, trójkąt w 2... Ale to moje domysły tylko.

Post przez szuwarek » 14 lutego 2015, o 20:50

Jakbyście szukały to tutaj mamy (nowelka świąteczna)
Spoiler:
z SEAL...
Obrazek

w ramach poszukiwania czegoś innego. szału nie ma... On się szybko i naturalnie uczy :evillaugh:

Post przez Księżycowa Kawa » 14 lutego 2015, o 23:43

Jak nie zapomnę, to kiedyś zajrzę, krótkie to.
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 15 lutego 2015, o 22:42

“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Balogh, Proctor, McNaught, Long, Craven, Graham

Post przez aur_ro » 16 lutego 2015, o 09:15

Prawde mówiąc nie rozumiem tej listy. Są na niej zdecydowane erotyki i klasyczne romanse. No jak moze na jednej liscie pojawić sie Day z Crossem i Krolestwo McNaught? :mysli: A Edenbrooke Julianne Donaldson? Czytałam jej inny romans pt. Blackmoore. Delikatny, subtelny, bez scen. Nie sadze zeby wpadła nagle w inny kanał, chociaż dowiem sie jak przeczytam - dzięki tej liście przynajmniej przypomniałam sobie o Donaldson i ze miałam w ją w planach. Nb. polecam tę autorkę.

Post przez Agrest » 16 lutego 2015, o 09:28

Nad listą jest napisane:

Based on the user-voted Top 100 Romance Novels on Goodreads

A osoba, która dokonała selekcji, treści pewnie nie znała i się w nią nie zagłębiała (cytaty pewnie również pochodzą z odpowiedniego działu Goodreads).

A na Donaldson też mam ochotę, ale cóż, wciąż czekam na jakąś cenową okazję ;)
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez Alias » 16 lutego 2015, o 11:10

Na Donaldson to i ja mam chrapkę. Posiadam zdaje się własnie Blackmoore, ale kiedy to przeczytam :bezradny:
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Romans + ...