Teraz jest 22 listopada 2024, o 18:18

Romans + erotyka (15+)

Gatunki – rodzaje – typy - crossovery
Fantastyka / Paranormal — Historyczny — Współczesny — Kryminał / sensacja / thriller / mafia — Religijny — LGBTQ+
YA / NA — Dla dzieci i młodzieży — Harlekiny — Chick-lt — Komiks — Fanfiki
Poza romansem... — Polska strefa

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 18 grudnia 2014, o 16:12

Skoro myśli o jednym, na nic więcej nie starczyło miejsca :hyhy:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 5 stycznia 2015, o 16:24

w akcie beznadziejnej ciekawości czytam Temping the beast pani LL...
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Post przez Liberty » 5 stycznia 2015, o 16:56

:hyhy: I jak?

Post przez szuwarek » 5 stycznia 2015, o 17:03

eeeee..... jakby to napisać... czytałam gorsze i bardziej pozbawione fabuły. Pomijam, że oczywiście Callan - bohater ma bardzo duży i sprawny ekhm ... sprzęt
Spoiler:
. Ona go od pierwszej chwili pożąda, a jest dziewicą. On na samą myśl o niej jest ekhm... gotowy. Do tego STRASZNA :evillaugh: :evillaugh: zagadka, tajemnica pochodzenia i źli , oj źli :burn_joss_stick: najemnicy.
po Bound Hearts, które IMHO było straszne az tak źle nie jest. Jeszcze... ale to dopiero 1/3 i już jest gorączka sparowania :evillaugh: :heat: matko...
Spoiler:
czyli się zaczyna...

Post przez Liberty » 5 stycznia 2015, o 18:34

10 lat temu to był hit, a teraz szmira. Niektóre rzeczy okrutnie się starzeją.

Post przez szuwarek » 5 stycznia 2015, o 19:23

szczerze to przy ostatnim nawale domorosłych pisarki szału erotycznego to aż tak straszne jak Boud Hearts to nie jest. Panie tłumaczone na gryzoniu potrafią być bardziej wulgarne, kretyńskie i desperackie. Chociaż literaturą średnich lotów też bym tego nie nazwała.

Post przez Liberty » 5 stycznia 2015, o 20:15

Chyba powinnam wgryźć się w gryzonia, bo najwyraźniej omija mnie zabawa :hyhy:

Post przez szuwarek » 5 stycznia 2015, o 20:30

Tam są - moim zdaniem i patrząc na czas tworzenia- całe cykle o napalonych (czy to gorączką księżyca, cyklu miesiąca, czy też jakimś magicznym dniem w oku) zmiennych (przodują wilki potem kotowate). do tego dochodzą kobitki - raz są to blade z przerażenia dziewice innym razem bijące sie między sobą, rzucające mięsem i tak wyzwolone seksualnie jakby sie nie śniło dziewczyny. I potem następują scenariusze : on chce ona nie, razem chcą ale jakaś była przeszkadza (lub rodzina) względnie on ma opory (honor duma itd... ) całe stosy tego... o ile niektóre jeszcze jako tako, do przeczytania, to niektóre po prostu żenuła, jak mówią kulturowcy ;-) Czasem są to dosyc popularne w tym temacie nazwiska, czasem jednostrzałowce. I jakby sie przyjrzec to Pani LL może gdzieś tam w gronie inspiracji sie lokować.
Te powielające sie teorie o Mate/partnerce, o takim pożądaniu, że w danym terminie umawiają się z kimś dowolnym byle spędzić czas w łóżku (seria taka chyba Laurahn Dohern Mate set i dalsze, tam własnie taki wątek). Są i logiczniejsze tzn, bardziej na uczucia nastawione np. Alpine Wood Shifters, Halle Pumas, Were Chronicles, całkiem przyzwoite Granite lake Wolves, Alaskan warewolf.
Jest też bardzo długa lista serii M/M i M/M/M (lub K).

No nie natknęłam się na te koniki morskie, ale wszystko przede mną (ta ciekawośc mnie dobije :mur: )

Post przez Liberty » 5 stycznia 2015, o 20:42

Uważaj, bo z tą ciekawością to wiadomo jak jest ;) Ja się przekonałam jak próbowałam "tknąć" to coś o satyrach z dwoma członkami.

Post przez szuwarek » 5 stycznia 2015, o 20:49

ooooo to musiało być mocne :evillaugh: o tym nie słyszałam... a może przeoczyłam :roll:

Post przez Księżycowa Kawa » 5 stycznia 2015, o 21:50

Liberty napisał(a):Chyba powinnam wgryźć się w gryzonia, bo najwyraźniej omija mnie zabawa :hyhy:

Mnie chyba też, ale nie wiem, czy tego żałuję :hyhy:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez Liberty » 5 stycznia 2015, o 22:01

szuwarek napisał(a):ooooo to musiało być mocne :evillaugh: o tym nie słyszałam... a może przeoczyłam :roll:

Była rozmowa w Alei, ale nie pamiętam gdzie dokładnie.
A mocne nie było, w tym rzecz. Jak myślisz satyr z 2 penisami, to od razu w głowie rodzą się dzikie obrazy orgii. A tu nic z tego. To było zwyczajnie nudne, pozbawione wyobraźni, pełne dziur fabularnych, w ogóle nie erotyczne, nie romantyczne i generalnie do kitu. Pierwszy lepszy HQ ma lepsze sceny. Do tej pory zastanawiam się jak autorce udało się połączyć gł. parę :mysli: Między nimi było tyle chemii i miłości, że na mikroby by nie starczyło.

Post przez szuwarek » 5 stycznia 2015, o 22:35

No to kicha.
Te wspomniane wyżej wilki i inne to ... hmm... No miały mega zapał i dużoooo o sił.

Post przez Księżycowa Kawa » 6 stycznia 2015, o 00:20

I co, na tym się kończyło? :hyhy:
Denis Diderot

*
*

Post przez szuwarek » 6 stycznia 2015, o 13:27

zależy Kawo. Generalnie we wszystkich masz motyw tej Mate/partnerki. W Granite Lake jest kwestia walki o władzę, głuchoniemej wilczycy, znęcania się nad samicą (ten watek jest częsty, że gnębiona w innym stadzie ucieka i potem ma traumy. Potem spotyka cudownego innego wilka i jest miodzio - Were Chronicles 1, , samica która nie chce być wilkiem albo z jakiś tam powodów jest odtrącona (bo inna, bo rodzina) - Were Chronicles 1, Granite 3, lub też dawna miłość (często on uważa, że jest za stary, za silny etc. Were Chronicles 3, Alpine 3, Granile Lake Wolves 2,
W Alaskan Warewolf jest znowu motyw kobiet, które stały się (z powodów rożnych ) wilczycami i przystojni bracia im pomagają :hyhy:
Generalnie rozwija się tu prawie uwielbienie dla dodatkowych atutów (siła, wzrok , węch, słuch no i .. ekhm... popęd). no ideały.
U Dany Marie Bell to juz mamy i kotowate i w sumie mniej takiej noooo fabuły. Kobiety zaczynają być własnie IMHO wulgarne, same staczają walki, prowokują. Faceci sa z tego dumni i głownie sie puszą jaka to mają partnerkę. I nie mówię tu tylko o formie zwierzęcej. zanim sie staną członkiniami stada, a także w życiu tzw. codziennym sa własnie takie.
tu juz zaczynaja mieszać gatunki.
w serii Mate Set jest totalnie pojechane - jest tydzień czy dwa kiedy każdy znajduje dowolnego partnera - bo inaczej oszaleje i jaaaaazda. No i tutaj przypadkowe kobitki wpadają w łapy zmiennokształtnym i psuja im plany. o ile w jedynce jeszcze facet jakiś stały, to w dwójce następca alfy szczycący sie tym, że mu wszystkie stada podsyłają cały rok partnerki (ma rozpiskę ) i szuka wybranki... całe szuflady prezerwatyw... tam jest zwariowana samica alfa, która chce zabić synów i męża itd.. sceny seksu w aucie przy braciach, rozmowy o tym, kogo zaprosili na tydzien seksu ( bo jej facet wyjechał, bo miła etc..). no i super wytrzymałosc samca..
no a shelly laurestone znasz.

Post przez Księżycowa Kawa » 8 stycznia 2015, o 00:11

Acha. Z Granite Lake zaliczyłam dwie części i jakoś nie było okazji, aby dokończyć. Przy kolejnych widzę, że nie ma co się śpieszyć. Wygląda na to, że to jest o tym, kto może dłużej i bardziej albo w jak najbardziej pokręcony sposób :roll:
Jakiś czas temu miałam ślepego wilkołaka, tak w ogóle tło tej historii nieźle się zapowiadało.
Denis Diderot

*
*

Post przez szuwarek » 12 stycznia 2015, o 21:00

teraz jestem po dwóch tomach Pani Oak Sophie. Miasteczko Bliss i jego pokręceni mieszkańcy. Tom pierwszy to bracia blixniacy i ich jedyna - rozterki i ucieczka przed byłym i gorący trójkąt.
druga część o dziewczynie, która swój absolutnie pierwszy raz miała z dwoma agentami - na prośbę wspólnego przyjaciela. Po latach się znowu spotykają i znowu kryminał, rozterki, rozstania i HEA.... oczywiście one cały czas gotowe, chętne, mokre. A faceci jak maszyny- moga całą noc bez przerw. I podnieca ich obecnośc drugiego faceta.. :zalamka:
:mur: :mur: :mur: :mur: :mur:
z opisów widzę, że trójkąt to wersja superlight....
nie wiem czy dam radę resztę... :czeka:

Post przez Księżycowa Kawa » 12 stycznia 2015, o 22:02

A co, zamierzasz dalej testować własną wytrzymałość? :lol:
Denis Diderot

*
*

Post przez szuwarek » 13 stycznia 2015, o 11:53

kurcze, niczego mi sie nie chce czytać to mogę to, ale naprawdę mam tak mieszane uczucia... trzecia jest o Dominie facecie - był opisany w 1 z aktualną niewolnicą. Teraz niby jest zakochany :czeka:

no i jestem w połowie 3 - nie ma trójkąta jest Domin (rany co za domin) i niby niewolnica, i niby trauma i on ją kocha więc odpycha ona walczy- nie walczy - walczy... i rosyjska mafia.... :czeka: :ohlala:

Post przez szuwarek » 15 stycznia 2015, o 17:20

pisze po kilku dniach - skończyłam 6 części miasteczka Bliss. Ostatnie dwa to juz taaaaaaaaki schemat, że się przewalało... Poza Dominem w każdym tomie zachwyty i zachwalanie poliandrii. Dochodzą kolejni koledzy i czuję, że to sie może ciągnąć i ciągnąć. Menage a trois do bólu.

Ulubiona autorka/autor: KA/Wylde/Jewel/Evanovich/Mitchell/Kleypas..

Post przez Lestat » 15 stycznia 2015, o 17:25

ja chyba pani LL mam dość na cale życie :evillaugh:
Obrazek
and in the and .. love doesn't conquer all..

"YOU? You hate me! You once told me that calling me Satan was an insult to Satan!" - D.S. evil1

Freakin' Book Lover ;)

Post przez szuwarek » 15 stycznia 2015, o 17:47

oo a czym przesadziła?

Post przez Lestat » 15 stycznia 2015, o 17:51

nawet nie chodzi o fakt, że przesadziła. Po prostu po przeczytaniu kilku, każda kolejna była wtórna ;) motyw 3kąta wyeksploatowała do granic :lol:
Obrazek

"YOU? You hate me! You once told me that calling me Satan was an insult to Satan!" - D.S. evil1

Freakin' Book Lover ;)

Post przez szuwarek » 15 stycznia 2015, o 18:16

ooo to miałyśmy takie same przeżycia - ja po serii Bliss pani Oak http://www.sophieoak.com/books.html mam jw. po prostu odrzut. nawet fabuła powtarzalna- kobieta po przejściach ucieka do Bliss a tam od razu rzuca się na nią facet, który albo już ma przyjaciela i razem sie zakochują, albo poznaje. Wahania, dylematy i trójkąty...

Post przez Lestat » 15 stycznia 2015, o 19:13

O! Szuwarku, tej pani Oak nie znam :D Jest jeszcze jedna autorka, podobna tak bardzo do LL, że często mi się myli co która popełniła :hahaha: http://www.goodreads.com/series/40683-wicked-lovers
Obrazek

Freakin' Book Lover ;)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Romans + ...