przez monia0303 » 27 stycznia 2016, o 10:06
czy możecie mi polecić coś w wątkiem najeźdźców na ziemię (on najeźdźca, wróg zakochuje się w ludzkiej kobiecie. Chodzi mi o to że oni naprawdę są wrogami takimi z krwawą przeszłości itd.
czytałam:
Angelfall (anioły zniszczyli ziemię + ludzka kobieta)
Dawczyni śmierci - Jane Missy
Ludzie już nie stoją na szczycie łańcucha pokarmowego…
Nazywam się Alexia Williams. W moim świecie, Ameryka Północna jest podzielona na dwie części, północ i południe – lecz nie w sposób w jaki nauczyli was w szkołach.
Po tym jak moja rodzina zginęła z rąk zmiennokształtnych, przyłączyłam się do Armii Zjednoczonych Ludzi. Teraz stoję na linii frontu, broniąc muru dzielącego mój gatunek od Nich. Moje zadanie jest proste: zatrzymać zwierzęta po ich stronie korzystając ze wszystkich koniecznych środków – a w tym jestem dobra. Nie rozmawiam z nimi. Nie współczuję im. I z pewnością ich nie podziwiam… aż do momentu, gdy jeden z nich ratuje mi życie.
Andor nie jest jak inni zmieniacze. Jest trzystuletnim orłem proszącym o pomoc w znalezieniu zaginionych zmiennokształtnych, którzy mogą przebywać na naszej ziemi. Muszę podjąć decyzję, czy pomóc zwierzętom czy też zignorować znaki świadczące o tym, że moi towarzysze nie do końca są tym, za kogo się podają. Ale jak mogę pomóc istotom, których nienawidzę i się obawiam? Nawet, jeżeli Andor sprawia, że znowu czuję, że żyję…
Ostatnio natrafiłam na ciekawą książkę Stephanie Snow - Demon w niewoli. Niestety nie jest ona jeszcze przetłumaczona.
Charity prawie skończyła college, gdy wybucha wojna, a Ziemia jest zdziesiątkowana. Charity jest sama, bez rodziny i przyjaciół, ale uciekła przed wojownikami przylatującymi z kosmosu.
Dowódca Melmanon jest wściekły, że Ziemiance udało się uniknąć schwytania. Melmanon jest znany ze swojej straszliwej żądzy krwi i zdolny do torturowania więźniów. Jego duma nie pozwala mu zostawić tak rzeczy i postanawia zemścić się na swoim wrogu.
Gdy Charity jest w końcu schwytany przez Melmanon jest przerażona, gdy widzi, że on wygląda jak jakiś demon. W obawie przed bólem i powolną śmiercią, udaję posłuszną Melmanonowi i jest zaskoczona , gdy zauważa, że to sprawia, że jest on w lepszym humorze. Teraz on chce trzymać ją dłużej, jako swoją niewolnicę. Nikt nie jest bardziej zaskoczony od Charity, kiedy sama zaczyna szukać jego uwagi, ale jej lojalność i uczucia są wystawione na próbę, gdy musi wkrótce podjąć trudne decyzję, ale nie tak trudne, jak te, które musi podjąć Melmanon ...
Ewentualnie coś z romansem między zakazanymi rasami np.:
Cyborg Seduction Dohner (cyborgi + kobieta) Ludzie chcieli zniszczyć rasę cyborgów ale udało im się uciec i teraz nienawidzą ludzi.
Seria New Specjes : Fury, Justice, Moon itd. Dohner (nowy gatunek przetrzymywany w niewoli i torturowany zostaje uwolniony i ma swoje miejsce w społeczeństwie. powinni nienawidzić ludzi za znęcanie się nad nimi )
Psi już czytałam. Nie chcę również nic z wampirami. Sporo zmiennokształtnych też już poznałam chyba że są jacyś zmiennokształtni którzy nienawidzą całej rasy ludzkiej tak naprawdę nienawidzą itd.
Więcej niż wczoraj, mniej niż jutro.