Teraz jest 22 listopada 2024, o 12:10

Sprzęty domowe (stacjonarne, laptopy, telefony, czytniki, etc.,)

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: Balogh, Proctor, McNaught, Long, Craven, Graham

Post przez aur_ro » 5 stycznia 2015, o 14:14

Ja w takich pobietalniach zawsze sciągam za pomoca linka bezposredniego, by uniknac syfu który dodaja do programu

Ulubiona autorka/autor: McNaught/Howard/Brown/Andrews/Robb

Post przez faris » 5 stycznia 2015, o 18:08

W zasadzie to sprzęt wiec powinno pasować do wątku :D

Dziewczyny, czy któraś z was ma jakiś dobry depilator i może polecić ?

Ulubiona autorka/autor: jeszcze nie wiem

Post przez Zephire » 5 stycznia 2015, o 19:46

kuzynka ma taki link i sobie chwali. Ja depilatorów nie lubię - używam pasty cukrowej lub wosku

Post przez faris » 5 stycznia 2015, o 20:12

Ja z pastą cukrową za bardzo się paćkam i dłuuuugo mi to schodzi. :/

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 5 stycznia 2015, o 23:00

faris napisał(a):Dziewczyny, czy któraś z was ma jakiś dobry depilator i może polecić ?

Ja mogę polecić tani. Miałam dwa firmy Braun i jeden Philipsa, a w tej chwili mam taniochę z Lidla i jest w stu procentach tak samo dobry jak moje stare firmowe. A może nawet lepszy.
http://www.lidl.de/de/silvercrest-epilierer-sec-3-7-c2/p177806
Na dokładkę jest ślicznie turkusowy.
Obrazek

Post przez faris » 6 stycznia 2015, o 14:46

Nigdy nie widziałam w Lidlu, a niemiecki sklep mnie nie urządza raczej :P

Post przez Janka » 6 stycznia 2015, o 16:28

W niemieckich sklepach one też nie leżą, tylko trzeba trafić.
Do tej pory każda rzecz, o której tu wspominałam, była dostępna na allegro, dlatego nawet nie sprawdziłam, czy te depilatory również.
Ale rzeczywiście, tych akurat tam nie ma.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 8 stycznia 2015, o 18:24

dziewczyny zainstalowałam Adblock Plus do Chroma.problem jest jednak nadal.Co prawda mniej sie pokazuje reklam,ale i tak włączaja sie jakieś puste strony,coś w rodzaju zawiadomień:"wygrałeś nagrodę" itp.Ponadto niektóre słowa w postach sa jakby podlinkowane.Strasznie mnie to denerwuje.Da sie coś z tym zrobić?Tylko mówcie jak do wyjątkowo tepej krowy bo kompletnie sie na tym nie znam...
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez Janka » 8 stycznia 2015, o 20:29

Ewo, nie znam się na tym, ale miałam niedawno to samo przy Firefoxie. Samo się tak nagle zrobiło. Te podlinkowane wyrazy mnie tak wkurzały jak nic innego na świecie. Najpierw myślałam, że to wina niemieckiego Harlequina, ale to było u mnie.
Mój F. coś mi zmienił w ustawieniach od adblocka. Nie wiem, co to było, zapomniałam. Jak nikt inny się tu nie odezwie, to się go później zapytam i napiszę.
Obrazek

Post przez ewa.p » 8 stycznia 2015, o 20:59

ok,dzięki :bigeyes:

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez Janka » 8 stycznia 2015, o 23:40

No to tak: to najprawdopodobniej nie jest wina adblocka. Razem z czymś, co ostatnio instalowałaś, musiał się załapać program do podpinania reklam, czyli coś w rodzaju wirusa.
Trzeba to znaleźć i wyrzucić do kosza.

Na moim laptopie wygląda to tak:
http://www11.pic-upload.de/08.01.15/zb1gzpge8eoy.png
Mój chrom jest niestety po niemiecku, więc nie wiem, czy będzie pasowało do Twojego.
W moim trzeba kliknąć na trzy czarne poziome linie w prawym górnym rogu. Otworzy się lista opcji. Trzeba wjechać myszą na przedostatnią linijkę, otworzy się nowa lista i w niej wjechać myszą na pozycję drugą od góry. Na powyższym zdjęciu w tym miejscu widać moją mysz.
Teraz trzeba w to kliknąć.
A teraz najtrudniejsze. Musisz przyjrzeć się spisowi programów, który się Tobie właśnie ukazał i zgadnąć, którego z nich nie instalowałaś świadomie oraz nie potrzebujesz. Ten musisz skasować. (Jest znaczek kosza na śmieci przy każdym programie z listy.) Gotowe.

Zapraszam do zabawy.
Może masz szczęście i nie będziesz mieć tych programów bardzo dużo.
Obrazek

Post przez Zephire » 8 stycznia 2015, o 23:59

W załączniki fragment mojego zrzutu w j. polskim. Zaznaczasz dokladnie to, co napisała Janka. Aczkolwiek czybciej byłoby załatwić sprawę CCleanerem. Link jest podany gdzieś wyżej. Też miałam problem z różnymi takimi reklamami etc. Popatrz w tym menu, czy nie masz zainstalowanego m.in. solution reale. Advance Elite i dopbrze też przeskanuj komputer, bo mogło się przypałętać jakieś dziadostwo w postaci jakiegoś wrednego wirusa.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 9 stycznia 2015, o 00:02

Janka napisał(a):No to tak: to najprawdopodobniej nie jest wina adblocka. Razem z czymś, co ostatnio instalowałaś, musiał się załapać program do podpinania reklam, czyli coś w rodzaju wirusa.
Trzeba to znaleźć i wyrzucić do kosza.

Na moim laptopie wygląda to tak:
http://www11.pic-upload.de/08.01.15/zb1gzpge8eoy.png
Mój chrom jest niestety po niemiecku, więc nie wiem, czy będzie pasowało do Twojego.
W moim trzeba kliknąć na trzy czarne poziome linie w prawym górnym rogu. Otworzy się lista opcji. Trzeba wjechać myszą na przedostatnią linijkę, otworzy się nowa lista i w niej wjechać myszą na pozycję drugą od góry. Na powyższym zdjęciu w tym miejscu widać moją mysz.
Teraz trzeba w to kliknąć.
A teraz najtrudniejsze. Musisz przyjrzeć się spisowi programów, który się Tobie właśnie ukazał i zgadnąć, którego z nich nie instalowałaś świadomie oraz nie potrzebujesz. Ten musisz skasować. (Jest znaczek kosza na śmieci przy każdym programie z listy.) Gotowe.

Zapraszam do zabawy.
Może masz szczęście i nie będziesz mieć tych programów bardzo dużo.

podpiszę się pod Janką.. wiele razy miałam coś takiego. :zalamka:
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez ewa.p » 9 stycznia 2015, o 21:03

dzięki dziewczyny,coś tam pousuwałam(dużo tego nie było),więc mam nadzieje,że będzie ok

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 16 stycznia 2015, o 21:14

Wymieniłam ten spalony ekran ,lecz niestety nie mam w nim teraz głosu . Sterowniki są właściwe . Czy możecie mnie pokierować ,co jeszcze mam sprawdzić ,odhaczyć ,itp. :*
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Lucy » 17 stycznia 2015, o 00:43

nikt? :smarkam:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Zephire » 17 stycznia 2015, o 00:54

lapek czy stacjonarka, bo się pogubiłam (znowu) :wstyd: ? Jak lapek, to na pasku na dole ekranu masz znak głośnika. Kliknij na nim prawym przyciskiem myszy, kliknij "opcje" (nie wiem, jak to u Ciebie będzie, ja mam windows 8.1 i u mnie jest "opcje regulacji głośności") i zobacz, co masz odhaczone a co nie. ALE zanim bedziesz gdziekolwiek cokolwiek klikać, to podłącz słuchawki lub zewnętrzne głośniki i zobacz, czy w takowych dźwięk się pojawi, bo może się okazać, że to jest problem mechaniczny tzn sprzęt znowu do naprawy.

Post przez Lucy » 17 stycznia 2015, o 01:22

stacjonarka :)

Post przez Zephire » 17 stycznia 2015, o 09:42

No to tak. Jak wygląda kwestia podpięcia monitora do komputera? Bo może być tak, że monitor ma dodatkowy kabel, który trzeba podpiąć do wejścia głośników. Jeżeli jest takowy, to zobacz, czy jest dobrze podpięty. Przyznam, że dla mnie to czarna magia - ze stacjonarką miałam ostatni raz trwale styczność kilka lat temu, czyli kiedy miałam moją i tam generalnie żadnych dodatkowych kabli nie było. Przekazuję jedynie, co mi mój S. powiedział ;)

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 21 stycznia 2015, o 21:44

Kochane powiedzcie mi skąd mam pobrać instalkę calibre?

Chciałam sobie przerobić pdf na epub, ale pobrałam calibre z dobreprogramy.pl i to co się zaczęło robić z komputerem to istna poezja. Nie to, że antywirus mi zwariował to jeszcze jakieś reklamy mi się pojawiały i na każdej stronie po lewo i kolejne atakowały mnie z lewej i z prawej strony :zalamka: Już wolę nie szukać sama i nie ściągać kolejnych wersji Bóg wie skąd :bezradny:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Balogh, Proctor, McNaught, Long, Craven, Graham

Post przez aur_ro » 21 stycznia 2015, o 21:58

duzz, zobacz co widzisz w praym górnym rogu strony
http://www.dobreprogramy.pl/Calibre,Pro ... 24518.html
jesli ikonę 'linki bezposrednie' to nawet z diabelskich dobrychprogramów możesz ściągnąc, bez dodatkowych niespodzianek ;)

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 21 stycznia 2015, o 22:04

Ja ściągam wersję portable (bez wgrywania, zawsze mogę ją przenieść) ze strony autorskiej http://calibre-ebook.com/download_portable tam też odsyła, gdy pojawiają się nowe wersje.
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 21 stycznia 2015, o 22:11

aur_ro napisał(a):duzz, zobacz co widzisz w praym górnym rogu strony
http://www.dobreprogramy.pl/Calibre,Pro ... 24518.html
jesli ikonę 'linki bezposrednie' to nawet z diabelskich dobrychprogramów możesz ściągnąc, bez dodatkowych niespodzianek ;)

Mam już instalkę :) Przy okazji poprzedniej próby została mi też. Na razie idzie, instalacja w toku, zobaczymy co z tego wyjdzie :)
Dzięki kochana :) Będę teraz pamiętać, żeby tak pobierać :D

Lilio, widziałam właśnie to. Wersja stabilna była i ta. :mysli: Może powinna prędzej taką mieć, jak tak zmieniam kompy :mysli:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 21 stycznia 2015, o 22:17

Jak zmieniasz kompy możesz ją ściągnąć na pendrive'a i będziesz mieć zawsze ze sobą.
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez Zephire » 21 stycznia 2015, o 23:32

duzzza22 napisał(a):Kochane powiedzcie mi skąd mam pobrać instalkę calibre?

Chciałam sobie przerobić pdf na epub, ale pobrałam calibre z dobreprogramy.pl i to co się zaczęło robić z komputerem to istna poezja. Nie to, że antywirus mi zwariował to jeszcze jakieś reklamy mi się pojawiały i na każdej stronie po lewo i kolejne atakowały mnie z lewej i z prawej strony :zalamka: Już wolę nie szukać sama i nie ściągać kolejnych wersji Bóg wie skąd :bezradny:

Po lewej takie coś jakby z mapką a na dole w cholerę innych? Masz to samo, co ja miałam. Ręcznie nie wywalisz. CCleanerem to załatw. I polecam pobierać z instalki.pl ;)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich