faris napisał(a):Ja niemiecki lubię za to, że jest chyba najprostszym językiem do nauki... przynajmniej dla mnie.
Sama jestem na etapie szlifowania angielskiego (mój poziom to kulawe B2), a niemiecki kiedyś na B1 spadł do znajomości podstawowych słówek. Chciałabym się znou go zacząć uczyć, ale nie znalazłam żadnych fajnych książek do samodzielnej nauki, a na kurs mnie nie stać na chwilę obecną...
"I'll get it detailed." - wezmę to pod uwagę?
I collapsed against the skin and ran shaking hands over my face.
Trzecie:
Początek (rozumiem):
"Pull over!" Rule let out a string of curse words and hastily weaved around a minivan to the shoulder of the road.
i tutaj pytanie, czy ona wymiotowała czy ma na myśli że upadła na kolana jakby straciła wszystko (w sensie tak tragicznie)?
I got the door open and practically fell on my knees as I lost everything in a violent stream on the asphalt.
kejti napisał(a):Mam troche zdań które ciężko mi zrozumieć ale stwierdziłam, że będę tylko pisać o tych które mnie męczą
Pierwsze:
"I'll get it detailed." - wezmę to pod uwagę?
get smthng detailed - coś wyszczególnić, sprecyzować.
Drugie:
I collapsed against the skin and ran shaking hands over my face.
Dosłownie: Upadłem/am naprzeciw skóry i przeciągnąłem/am drżącymi dłońmi po twarzy. - przydały się kontekst
Trzecie:
Początek (rozumiem):
"Pull over!" Rule let out a string of curse words and hastily weaved around a minivan to the shoulder of the road.
i tutaj pytanie, czy ona wymiotowała czy ma na myśli że upadła na kolana jakby straciła wszystko (w sensie tak tragicznie)?
I got the door open and practically fell on my knees as I lost everything in a violent stream on the asphalt.
Z kontekstu wynika, że raczej to pierwsze a jak kwieciście napisane A jakie jest kolejne zdanie??
Lestat napisał(a):1 tak jak pisała Agrest, w tym kontekście chodzi i brudną szybę. Uświni jej, to będzie musiała oddać do gruntownego czyszczenia.
against the window tzn że oparł się o okno?
Powrót do Kącik Porad Wszelakich
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości