Teraz jest 21 listopada 2024, o 16:48

Kristen Ashley

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 15 grudnia 2014, o 16:22

Księżycowa Kawa napisał(a):Wszystko Ci się podobało?

Nie ;) Chociaż Ashley stanowczo jest moją najulubieńszą autorką i przebiła wszystkie inne jednak jak każda autorka ma swoje wzloty i upadki ;)

Nie podobały mi się chyba najbardziej do tej pory dwie ostatnie z cyklu Unfinished Hero, Raid i Deacon, w szczególności ten ostatni. Za to pierwsze dwie dla mnie cud miód i orzeszki. Knight, pierwszy tom, to troszkę greyowo zajeżdża, bo bohaterka jest troszkę niedoświadczona, ale nie jest taka jak Ana(?) na pewno ma w sobie troszkę ikry ;) Drugi tom "Creed" to spotkanie po latach, z knoceniami ojca bohaterki w tle, które ich rozdzieliły. Z ciekawym zajęciem obojga :mrgreen:

I jeszcze w sumie nie wiem co... chyba mam dość mocno mieszane uczucia co do "For You", pierwszy tom cyklu 'The Burg'. :wink: I to sama nie do końca wiem czemu, oni tam koło siebie zbyt wiele lat skaczą, przez zbyt wiele lat różne sprawy się dzieją i nie do końca potrafię pewne sprawy zrozumieć w ich zachowaniach, no i tym samym czytałam raz i wyłącznie raz ;) Resztę pochłonęłam już kilka razy(prócz najnowszego), no przynajmniej 3 :wstyd: Kolejne tomy, drugi, trzeci, czwarty, nie wiem, który lepszy :lol: O piątym, "The Promise", nie do końca wiem co myśleć, z jednej strony po lekturze było mi strasznie fajnie, przyjemnie, ale na dłuższą perspektywę nie wiem. Będę musiała jeszcze raz przeczytać. Oceniłam ponownie je na 4 i 5.

Cykl "Rock chick", ma każdą część na swój sposób dobrą, świetną, są części gdzie będzie więcej dramatów, ale jednak czytasz i czytasz po raz kolejny je by tylko ponownie wejść w świat tych bohaterów tak sobie Ciebie zjednują ;) Wszystkie ode mnie dostały po 4 i 5 na GR.

Cykl "Colorado Mountain" ponownie świetny. Miałam po pierwszym czytaniu zastrzeżenia co do jednej części, ale potem mnie chwyciło i nie powiedziałabym, że jakiejś nie lubię ;) Prócz jednej, której dałam 4, reszta dostała na GR 5 ode mnie. No i ten krajobraz ;)

Cykl "Dream man", będę nudna, ale tu też mamy świetnych bohaterów, niezłe babki. Chociaż pierwsza część przy drugim razie mnie zirytowała, miałam ochotę walnąć Gwen kilka razy by się otrząsnęła. :evillaugh: Znowu prawie same 5 oprócz drugiej, której dałam 4, więc sumą summarum jednak i jedynka nie jest zła i irytująca na tyle by jej dać mniej niż 5(czyli max. na GR).

Dalej co mamy.. Cykl "Chaos" oczywiście! Bikerzy... mmm... dalej to co lubię i pojawia się ten cykl jako kontynuacja "Dream man". Pojawia się córka Allena w pierwszej części, "Own the Wind". Przyznaję długo się do niej zbierałam, bo jakoś tak bałam się posunięcia w latach i za szybkiego starzenia Tacka, ale historia chwyta. Kolejna jest jeszcze lepsza jak dla mnie "Fire inside" rozbudza apetyt, bo są problemy w tle, z którymi bikerzy z Clubu muszą się zmagać i jest kobieta, przyjaciółka Red(wybranki Tacka Allena), która została dość mocno po tyłku w części z Red i Tackiem(ostatnia z cyklu "Dream Man", "Motorcykle Man").

Co jeszcze... nowy cykl "Magdalene". No i tu wiem, że są różne opinie. Mnie "The Will" zachwyciło.

Nie pamiętam co było w "Heaven and Hell". Dałam jej 4. Ale jakoś nic mi nie mówi co tam było... będę musiała do niej zajrzeć... chodź gdzieś coś mi się telepie w głowie, ale ciężko mi coś konkretnego powiedzieć..

"Play it Safe", hmm no właśnie. Dość niespotykana historia jak dla mnie. Ona uciekająca wraz z bratem, zmieniająca tożsamości, pracując i utrzymująca w ryzach brata. Jednak pewnego razu jak to w życiu ma już dość ucieczki i chce normalnego życia. No i trafia się Greyson, kowboj. Tu wszystko jest hmm intrygujące. Jak dla mnie bardzo ciekawa historia.

Aaa jeszcze seria trzech, ale to wiesz, bo pisałam już wcześniej, że chcę ją zerknąć w oryginale, bo do tej pory czytałam to w naszym tłumaczeniu, co nie było zbyt dobre jeśli chodzi o 'czułe słówka'. Zapewne jak będzie już nowa to sprawię sobie wszystkie trzy i przeczytam.

Jeszcze jest jedna pojedyncza "Three Wishes", ale jeszcze jej nie skończyłam, a mam na tapecie o czym zupełnie zapomniałam. Oprócz niej zostało mi to co wcześniej wyżej w poście pisałam.
Się rozpisałam, znowu, a do tego jak widać jestem mało obiektywna :giveup:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Liberty » 15 grudnia 2014, o 17:56

Duzz jak ja Cię rozumiem :lol: Pierwsze miesiące zachwytu nad KA to był koszmar. Nic nie mogło się z nią równać. Ona ma tak silny, charakterystyczny styl, że albo popada się w wielkie uwielbienie albo nienawidzi. A jak się człowiek zakocha, to noce zarywa bo większość jej książek to ponad 500 str.

Lestat napisał(a):Ja jakoś te jej paranormale i fantastyki omijam...hmm.. hmmm nie mogę się przemóc

Czytnij chociaż The Golden Dynasty z największym, świniowatym barbarzyńcą w romansowym światku ;) Pomyśl, że to taki biker tylko na koniu :lol:

Ulubiona autorka/autor: KA/Wylde/Jewel/Evanovich/Mitchell/Kleypas..

Post przez Lestat » 15 grudnia 2014, o 17:59

:evillaugh: Liberty!!!!!!!! :lovju: uśmiałam się do łez!! dobra czytnę! zachęciłaś mnie :evillaugh:
Obrazek
and in the and .. love doesn't conquer all..

"YOU? You hate me! You once told me that calling me Satan was an insult to Satan!" - D.S. evil1

Freakin' Book Lover ;)

Post przez Liberty » 15 grudnia 2014, o 18:16

Trochę zabawne to porównanie, ale po namyśle gdyby zamienić te konie na motory, a świat barbarzyński na świat motocyklistów to właściwie wszystko by pasowało ;)

Post przez Lestat » 15 grudnia 2014, o 18:32

Głupie pytanie, ale proszę nie bić :shifty: jestem leniem i nie chce mi się szukać :evillaugh:

Dużo stracę jak zacznę Fantasyland od 2 tomu :shifty: ??
Obrazek

"YOU? You hate me! You once told me that calling me Satan was an insult to Satan!" - D.S. evil1

Freakin' Book Lover ;)

Post przez Liberty » 15 grudnia 2014, o 18:36

Ja zaczęłam i żyję :P Z tym, że po The Golden Dynasty pozostałe tomy już mi się tak nie podobały, przez porównanie wypadły słabiej.

Post przez Duzzz » 15 grudnia 2014, o 18:59

Liberty napisał(a):Duzz jak ja Cię rozumiem :lol: Pierwsze miesiące zachwytu nad KA to był koszmar. Nic nie mogło się z nią równać. Ona ma tak silny, charakterystyczny styl, że albo popada się w wielkie uwielbienie albo nienawidzi. A jak się człowiek zakocha, to noce zarywa bo większość jej książek to ponad 500 str.

Kochana :paluszki:
Mnie to wcale nie przechodzi, odkrywam jej kolejne książki, cykle i przepadam dla świata :evillaugh:
I jeszcze poczucie humoru, które przemyca między wierszami :mrgreen:
Moje uwielbienie ostatnio chce papierka i rozglądam się gdzie mogę kupić kilka jej wydanych w papierku serii :) Ależ one będą poczytywane :mrgreen:

A i chodź troszkę obiektywna powinnam być to powiem, że nie zawsze za pierwszym razem zaskoczyło przy czytaniu pojedynczych, przynajmniej ja tak miałam. Jedna historia była ciężka do wejścia na samym początku, ale dalej było lepiej i lepiej, chyba to właśnie Heaven and Hell :mysli:

Lestat, czytaj :mrgreen: Ja jestem na finiszu pierwszego tomu :mrgreen:

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Liberty » 15 grudnia 2014, o 19:09

Co do papierka to allegro sobie odpuść bo drogo. To już empik ma taniej. I Kraina Książek też czasem ma taniej.
Heaven and Hell to chyba jedna z jej wcześniejszych książek i jeśli mnie pamięć nie myli to bohater był trochę za bardzo świniowaty a za mało z poczuciem humoru i czymś na osłodę świniowatości :mysli:

Post przez Duzzz » 16 grudnia 2014, o 12:27

Liberty :padam: :padam: :padam: Dzięki za Krainę Książek :padam:
Patrzyłam w empiku, ale tam nic nie ma na stronie albo jedna mi się rzuciła w oczy... na allegro ceny kosmiczne więc zaczęłam buszować po zagranicznych stronkach ;)
Ale widzę, że nawet na KK jest taniej niż np. na bookdepository gdzie patrzyłam. :D

Nie wiem coś mi tak książka wlazła teraz do głowy i wyjść nie może, bo czytałam, a nie pamiętam. Przy KA to wręcz niemożliwe :evillaugh: Coś z tymi pojedynczymi jej chyba nie wyszło albo jeszcze dobrze jej się pióro nie rozgrzało :lol:

Post przez Liberty » 16 grudnia 2014, o 19:42

Empik na razie ma trzy http://www.empik.com/szukaj/produkt?aut ... ey+Kristen ale bywa więcej.

Post przez Lestat » 16 grudnia 2014, o 20:19

a używki na ebayu patrzyłaś?? :)
Obrazek

Freakin' Book Lover ;)

Post przez Liberty » 16 grudnia 2014, o 20:26

Tak, ale koszt przesyłki czasem mnie dobija.

Post przez Duzzz » 17 grudnia 2014, o 01:27

I te cła nie cła. Nie wiem o co z nimi chodzi, ale trzeba będzie w końcu doczytać :)
Na razie KK wydaje mi się najbardziej zaopatrzona i w przystępnych cenach :)
O empiku będę też w takim razie pamiętać by co jakiś czas zaglądać :) Dzięki :)

Edit: A wracając do tematu to ehh no musiałam porzucić "Wildest Dreams".. na chwilkę dłużej odłożyłam i teraz coś mi nie gra... więc przerwałam znowu.. ten statek jakoś tak :bezradny:

Post przez Liberty » 17 grudnia 2014, o 18:10

KA skopała tę serię z podróżą między światami, a szkoda bo pomysł przedni. Nie mogłam jej wybaczyć części o Apollo, bo to miało taki potencjał :wryyy: Wg mnie tylko The Golden Dynasty jest super.

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 17 grudnia 2014, o 19:34

Coś mi się zdaje, że za wolno czytam tę autorkę.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez Liberty » 17 grudnia 2014, o 20:10

Delektuj się :lol: Najgorszy jest moment gdy już wszystko się przeczytało, a nowość dopiero za, powiedzmy, 6 miesięcy.

Post przez Księżycowa Kawa » 17 grudnia 2014, o 20:16

I tak robię. Nie sądzę, abym w rok ją wyczytała, ale może spróbuję :mysli:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez Lestat » 17 grudnia 2014, o 21:14

Ja się nie nadaje :mur: zaczęłam Dynastię i cholercia "moja złota królowo" "moja tygrysico" "moja złota łanio"

już z tego wyrosłam chyba :evillaugh: i jakoś mi Martinem zalatuje :mur:
Obrazek

Freakin' Book Lover ;)

Post przez Księżycowa Kawa » 17 grudnia 2014, o 23:02

Czyli nie bardzo…
Denis Diderot

*
*

Post przez Lestat » 17 grudnia 2014, o 23:39

Że mi nie idzie, nie znaczy że Ty się nie zakochasz :evillaugh:

Ja mam specyficzne upodobania co do paranormali i fantasy :D nie wszystko jest strawne :mrgreen:
Obrazek

Freakin' Book Lover ;)

Post przez Księżycowa Kawa » 17 grudnia 2014, o 23:51

O sobie jeszcze nie wiem, bez czytania nie oceniam, aczkolwiek jestem na razie pozytywnie nastawiona.
Denis Diderot

*
*

Post przez Liberty » 18 grudnia 2014, o 12:05

Lestat napisał(a):Ja się nie nadaje :mur: zaczęłam Dynastię i cholercia "moja złota królowo" "moja tygrysico" "moja złota łanio"

już z tego wyrosłam chyba :evillaugh: i jakoś mi Martinem zalatuje :mur:

To akurat wpływ Gry o Tron i związku Denerys/Drogo. The Golden Dynasty to właściwie fanfik do tego, z HEA :P

Post przez Lestat » 18 grudnia 2014, o 21:37

Przy całej miłości do KA nie zmęczę :evillaugh:
Obrazek

Freakin' Book Lover ;)

Post przez Liberty » 19 grudnia 2014, o 11:58

Szkoda, ale jak nie możesz to nie możesz ;)

Post przez Lestat » 22 grudnia 2014, o 12:50

heheh a prospos naszej rozmowy o nierealnych bohaterach KA evil1

Oglądam sobie wczoraj Discovery Turbo Extra i ... http://www.gasmonkeygarage.com/ :evillaugh: Tack jak malowany!!

Obrazek

jednak tacy panowie chodzą po tej ziemi :evillaugh:
Obrazek

Freakin' Book Lover ;)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do A