Księżycowa Kawa napisał(a):A znasz jej cykl Three Series?
Lilia napisał(a):Księżycowa Kawa napisał(a):A znasz jej cykl Three Series?
nie znam. powiesz coś więcej?
duzzza22 napisał(a):Lilia napisał(a):Księżycowa Kawa napisał(a):A znasz jej cykl Three Series?
nie znam. powiesz coś więcej?
Pierwsza z tej serii jest o wampirze.
Drugi o wilkołaku.
A trzeci o Hybrydzie, czyli wilkołak i wampir w jednym.
Z wampirem jest tak, że jego ... no własnie jak one się nazywały Były wybierane kobiety, które były 'karmicielkami' wampirów. Karmicielka jednak nie mogła stać się jego partnerką seksualną itd. Więc nasz wampirek, aby było inaczej zakochuje się w karmicielce i tworzy związek. Pozbywa się swojej wcześniejszej partnerki, sprzeciwia się wielu zasadom obowiązującym w jego świecie i próbuje tworzyć nowe zasady tak by mógł być ze swoją ukochaną.
Z Wilkołakiem nie pamiętam dokładnie jak jest, bo nie pamiętam kim była partnerka czy zwykłym człowiekiem czy też miała w swojej krwi krew wilkołaków Ale chyba tak było. Dawali jej jakieś leki by zatrzymywać jej przemianę i nie wiedziała, że jest wilczycą.
Jednak myślę, że lepiej wziąć w ręce oryginał te ich słodkie słówka nie będą tak mdliły i wydawały się dziwne przy tłumaczeniu. Ja trafiłam na to drugie wciągnęło mnie, ale miałam duże wątpliwości przez te słówka itd. Teraz obiecałam sobie, że zanim wyjdzie trzecie przeczytam dwie pozostałe w oryginale i sprawdzę czy rzeczywiście inaczej odbiorę te 'słodkości'
Kawa, dobrze radzi by na początek spotkanie z autorką zacząć od Rock Chick.
Zanim wejdziecie dalej w kolejne tomy to przy okazji zerknijcie do sugerowanej kolejności autorki Też może mieć to znaczenie w późniejszym czytaniu Wrzuciłam w pierwszy post, żeby się nie zgubiło.
Lestat napisał(a):Motorcycle Man i Chaos Oczywiscie! Uwielbiam rodzinkę Allenów. Niech już się bierze za pisanie tej nowej, którą zapowiadała po Deaconie
Księżycowa Kawa napisał(a):O wilkołaku jakoś nie do końca do mnie trafiła. Obie pozycje było wspominane w wątku: Romans paranormalny.
Lestat napisał(a):Łiiiiiiiiiiiiiii KA doczekała się wątku
Lestat napisał(a):Motorcycle Man i Chaos Oczywiscie! Uwielbiam rodzinkę Allenów. Niech już się bierze za pisanie tej nowej, którą zapowiadała po Deaconie
Lestat napisał(a):a KA świetnie potrafi napisać swoich alfa, tak że są do schrupania. Ja jestem zakochana w tym, jak pokazuje stosunki między członkami rodziny. Jak ojciec, super sexi badass okazuje miłość i czułość swoim dziaciakom i jak te dzieciaki fajnie dorastają na kartkach kolejnych tomów
Lestat napisał(a)::evillaugh: no Lan biedny taki speszyl fors wojak poturbowany przez życie niech go KTOŚ przytuli
Ja tych jej paranormali nie tykałam, Burg też nie jeszcze. Mam sporo zaległości u niej. Tyle autorek, jedno życie na czytanie
BTW możemy się zafriendowac na GR
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości