Teraz jest 22 listopada 2024, o 08:28

Polecane i odradzane tytuły 18+

Uwaga: tematyka 18+

Post przez Liberty » 1 listopada 2014, o 18:12

Dzięki, Kawo. Może czytnę w najbliższej przyszłości, żeby dowiedzieć się co to za oświadczyny :P

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 1 listopada 2014, o 18:15

Takie wyróżniające się i pasujące do tego działu :hyhy:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 2 listopada 2014, o 11:27

Liberty napisał(a):Trójkąt uzasadniony wysokim deficytem kobiet i ludzi w ogóle :P Spokojnie możesz pominąć tom pierwszy i zacząć od drugiego ;)

To może się jednak skuszę. Dodam do listy, dzięki :)

Ta Clare nie jest zła :) Czytałam i podobało mi się. Widziałam różne recenzje, ale ja jednak jestem na plus. Najbardziej jak do tej pory z tej serii podobała mi się trójka :D

PS. Widzę, że wyszła niedawno kolejna połówka ^_^

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Księżycowa Kawa » 2 listopada 2014, o 18:12

Masz na myśli serię Bluebonnet?
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez Duzzz » 2 listopada 2014, o 18:32

Tak kochana :D

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Księżycowa Kawa » 2 listopada 2014, o 18:47

Na razie czytałam tylko tę. Będzie trzeba w końcu poszukać innych.
Denis Diderot

*
*

Post przez Duzzz » 2 listopada 2014, o 18:57

Czytaj :) Tylko po kolei :)
Kupiłam sobie nówkę 4,5 i biorę dziś do czytania ^_^

Ulubiona autorka/autor: krentz harkness howard robb Singh

Post przez fanka76 » 2 listopada 2014, o 19:04

Zawsze mnie serce boli jak tu zagladam. Jak by ktoś zastanawiał się dlaczego to odpowiadam. Piszecie o tylu ksiażkach ktore przeczytała bym chociaż z ciekawości :wryyy:

Ulubiona autorka/autor: KA/Wylde/Jewel/Evanovich/Mitchell/Kleypas..

Post przez Lestat » 2 listopada 2014, o 19:06

a jak idzie obłaskawianie słownika?? :D
Obrazek
and in the and .. love doesn't conquer all..

"YOU? You hate me! You once told me that calling me Satan was an insult to Satan!" - D.S. evil1

Freakin' Book Lover ;)

Post przez Księżycowa Kawa » 2 listopada 2014, o 19:06

Czyżby to ważne?
Chwilowo tej autorki planuję „Hitmana” i „Island Heat”.
To bierz w oryginale, tym bardziej, że ta autorka pisze naprawdę przystępnie, czyli nie musisz znać angielskiego, aby to czytać.
Denis Diderot

*
*

Post przez Liberty » 4 listopada 2014, o 16:11

Skończyłam Reaper's Stand http://www.goodreads.com/book/show/2082 ... er-s-stand
Niewątpliwie jedna z najlepszych części w serii, choć dość brutalna i momentami za brutalna. Ja za bardzo tego nie lubię, jeśli nie odbija się to na psychice bohaterów. I to chyba największy minus serii. Bohaterki jakoś tak za szybko nad pewnymi spawami przechodzą do porządku dziennego, a bohaterka tego tomu nawet w superwoman się zamieniła :roll: . Oczywiście mogłabym przyczepić się też do stosunku mężczyzn do kobiet, ale jak się czyta o motocyklistach to chyba oczywiste jest, o czym to będzie. I coś co sobie uświadomiłam dopiero teraz - wprawdzie dużo gada się/myśli o seksie, to samych scen seksu to tam za dużo nie ma, mniej niż można się spodziewać. Ech, czytało mi się bardzo dobrze i już mam ochotę na kolejny tom, najlepiej o Pucku, Boldzie albo Painterze, ale chyba najpierw wyjdzie spin off z innym gangiem :mysli:

Post przez fanka76 » 4 listopada 2014, o 17:08

Leztat puki co czytalam New adult więc nie zaczęłam jeszcze go sukac.
Kawo zobace i spróbuję

Post przez Lestat » 4 listopada 2014, o 23:44

Liberty napisał(a):Skończyłam Reaper's Stand http://www.goodreads.com/book/show/2082 ... er-s-stand
Niewątpliwie jedna z najlepszych części w serii, choć dość brutalna i momentami za brutalna. Ja za bardzo tego nie lubię, jeśli nie odbija się to na psychice bohaterów. I to chyba największy minus serii. Bohaterki jakoś tak za szybko nad pewnymi spawami przechodzą do porządku dziennego, a bohaterka tego tomu nawet w superwoman się zamieniła :roll: . Oczywiście mogłabym przyczepić się też do stosunku mężczyzn do kobiet, ale jak się czyta o motocyklistach to chyba oczywiste jest, o czym to będzie. I coś co sobie uświadomiłam dopiero teraz - wprawdzie dużo gada się/myśli o seksie, to samych scen seksu to tam za dużo nie ma, mniej niż można się spodziewać. Ech, czytało mi się bardzo dobrze i już mam ochotę na kolejny tom, najlepiej o Pucku, Boldzie albo Painterze, ale chyba najpierw wyjdzie spin off z innym gangiem :mysli:

No to mniej wiecej mamy podobne przemyślenia ;) szczególnie co do faktu, jak szybko bohaterowie dochodzą do siebie po traumach :mysli: Chociaż w myśl zasady 'tough life tough choices' jestem to w stanie w jakiś sposób zrozumieć..

Po epilogu ciekawa jestem z kim wyląduje Jessie :hyhy: Painter zasługuje na z*****stą laskę, bo dobry chłopak, a 0 szczęścia do kobiet :lol: a następna książka o Pucku https://www.goodreads.com/book/show/232 ... er-bastard :mrgreen: czyli wszystko co do spin off'a się zgadza, jako że jest Bastardem. Fajnie, że serie się łączą, chociaż to czysty marketing :rotfl:
Obrazek

"YOU? You hate me! You once told me that calling me Satan was an insult to Satan!" - D.S. evil1

Freakin' Book Lover ;)

Post przez Liberty » 5 listopada 2014, o 14:00

Jessie może z Banksem? Painter zajęty, a facet z epilogu wspominał, że raz mu uciekła, więc może chodzić o Banksa czyli drugą połówkę duetu z którym przyłapała ją London?

Ta część podobała mi się z jeszcze jednego powodu - od czasu KA lubię starszych bohaterów, takich po przejściach.

Zajrzałam na GR. Co za ekscytacja w opiniach pod zapowiedzią :rotfl: Istne gif party.

Post przez Lestat » 5 listopada 2014, o 20:53

Gdzieś czytałam, że Painter dostanie własną książkę, wiec to chyba nie jest end game dla niego :P Z Jessie, to nie wiem :mysli: być może? Chociaż Kit myśli, że się nie znają, więc to może być głębsza historia :hyhy:

GR to nieustające gif party :hahaha:

A przez takie wlaśnie książki i KA nie mogę czytać YA :lol:
Obrazek

Freakin' Book Lover ;)

Ulubiona autorka/autor: Nora Roberts

Post przez aniazlipca » 10 listopada 2014, o 00:34

Dziewczyny jak ja bym poczytała w pl Reapers Mc :bigeyes: :mur: i chociaż mój angielski nie jest bardzo kiepski to mam obawy przed czytaniem...w końcu tyle książek po polsku....eh...zachęcacie niesamowicie :D
“Mercy laughed. “You have to excuse them—boys suffer from an incurable disability.”
“What?”
“Testosterone.”

Nalini Singh, Branded by Fire

Post przez Liberty » 10 listopada 2014, o 13:13

Aniu, niestety po polsku to chyba w ogóle nie wyszło nic o pana na motorach. Trochę dziwne, bo niby YA w modzie ale wszelkie historie MC też się świetnie sprzedają. Można by się spodziewać, że polscy wydawcy się tym zainteresują, ale jak na razie tego nie widać. Ale my to jak zwykle w tyle. Taką KA nawet Turcy tłumaczą :wryyy:

Post przez Księżycowa Kawa » 10 listopada 2014, o 20:16

U nas się rozdrabniają albo słabe wybierają…
Denis Diderot

*
*

Post przez fanka76 » 11 listopada 2014, o 12:46

Liberty napisał(a):Aniu, niestety po polsku to chyba w ogóle nie wyszło nic o pana na motorach. Trochę dziwne, bo niby YA w modzie ale wszelkie historie MC też się świetnie sprzedają. Można by się spodziewać, że polscy wydawcy się tym zainteresują, ale jak na razie tego nie widać. Ale my to jak zwykle w tyle. Taką KA nawet Turcy tłumaczą :wryyy:

A jakby tak na Facebooku ambera spytać. Przecież oni pisali że seks się sprzedaje i takie dlatego wydają. To lze nie ch się wypowiedŹ dlaczego pokonaja tak ważny dział tego typu literatury

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 11 listopada 2014, o 12:53

Fanko, masz rację.
Może warto ;) mogę zapytać, tylko informacji potrzebuję, tzn jakie to autorki dokładnie.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Liberty » 11 listopada 2014, o 13:08

Już podpowiadam :P
Kristen Ashley serie: Dream Man, Chaos, Unfinished Hero a właściwie to byłabym wdzięczna za cokolwiek jej autorstwa.
Joanna Wylde seria Reapers MC (można dodać, że książki o motocyklistach zrobiły się modne pod wpływem serialu Synowie Anarchii, który jest popularny i u nas)

Post przez •Sol• » 11 listopada 2014, o 13:24

Liberty, dzięki ;)
za chwilkę im napiszę ;) jak ktoś ma fejsa nie obrażę się za poparcie :

edit.
Amber zablokował możliwość publikacji u siebie :niepewny:
napiszę do nich wiadomość najwyżej.

Post przez Liberty » 11 listopada 2014, o 13:36

wiedzmaSol napisał(a):Liberty, dzięki ;)
za chwilkę im napiszę ;) jak ktoś ma fejsa nie obrażę się za poparcie :

edit.
Amber zablokował możliwość publikacji u siebie :niepewny:
napiszę do nich wiadomość najwyżej.

Trochę dziwne, że zablokowali. Za dużo zażaleń? :hyhy:
Ja fb nie mam i czasem jest to problem.

Post przez •Sol• » 11 listopada 2014, o 13:50

właśnie też się zastanawiam i wychodzi że to możliwe :P
Oni nie mają takiego fanpage jak inne wydawnictwa, tylko są jakby osobą. Tamto musieli usunąć bo ludzie jechali po nich jak po łysej kobyle. To teraz żeby trzeciej zmiany nie robić zablokowali.
Szkoda bo tak to nie wiadomo jak pytać :P

Post przez Agrest » 11 listopada 2014, o 13:56

Chyba tylko jako odpowiedź pod ich własnymi postami.
Jak weszłam na ten ich profil, to chyba tak ludzie robią, np pytają pod jakimś pseudogrejem, kiedy nowe Star Wars ;)
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Aleja Czerwonych Latarni