Teraz jest 22 listopada 2024, o 14:18

Romans + kryminał, sensacja, thriller, mafia

Gatunki – rodzaje – typy - crossovery
Fantastyka / Paranormal — Historyczny — Współczesny — Kryminał / sensacja / thriller / mafia — Religijny — LGBTQ+
YA / NA — Dla dzieci i młodzieży — Harlekiny — Chick-lt — Komiks — Fanfiki
Poza romansem... — Polska strefa

Post przez Liberty » 18 sierpnia 2014, o 13:27

Skończyłam trzeci tom serii o Lady Darby Anny Lee Huber - The Grave Matter. Bardzo, ale to bardzo lubię tę serię. Chciałabym zobaczyć po polsku (najlepiej z oryginalną okładką, no chyba że ktoś wymyśliłby coś ładniejszego). Poza tym to świetna propozycja dla złaknionych romansu bez scen seksu. Tom trzeci rozwija mocniej niż pierwsze wątek romansowy i jest super :bigeyes:

Post przez Alias » 18 sierpnia 2014, o 15:45

Prawda.
Wcześniej pisałam, że autorce z każdą kolejną częścią lepiej idzie. Plus Gage, który ewoluuje, w drugiej i trzeciej części jest większym bystrzakiem i widać w nim większe emocje ;)
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Post przez Liberty » 18 sierpnia 2014, o 21:31

I to jakie emocje :heat: A zapowiedź tego co będzie w następnym tomie sprawia, że już chcę teraz a nie za rok :wryyy:

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 18 sierpnia 2014, o 21:57

Brzmi interesująco.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: l.carlyle, a.quick, m. brook, j r. ward, SEP, Eco

Post przez Desdemona » 19 sierpnia 2014, o 17:10

Liberty napisał(a):Skończyłam trzeci tom serii o Lady Darby Anny Lee Huber - The Grave Matter. Bardzo, ale to bardzo lubię tę serię. Chciałabym zobaczyć po polsku (najlepiej z oryginalną okładką, no chyba że ktoś wymyśliłby coś ładniejszego). Poza tym to świetna propozycja dla złaknionych romansu bez scen seksu. Tom trzeci rozwija mocniej niż pierwsze wątek romansowy i jest super :bigeyes:

oj fajne to musi być ...no i bez seksów... :smile:
Niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu, by dać Nam lekcję,
a niektórzy po tą lekcję właśnie przyjdą do Nas...

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

http://dlaschroniska.pl/ ...pomaganie zwierzakom jest fajne...

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 25 sierpnia 2014, o 22:51

Obrazek

Świetny debiut naszej autorki :wesoły: Nie miałam dotąd ulubionej ,która pisała na poważnie kryminały i teraz chyba się to zmieni .

Akcja dzieje się we wsi Lipowo. Na drodze zostaje znaleziona martwa zakonnica . Początkowe przypuszczenia o wypadku wyparowują ,kiedy okazuję się ,że została ona zaatakowana nożem,a dopiero później przejechana. Sprawa zostaje przydzielona aspirantowi Danielowi Podgórskiemu i jego trzem podwładnym. Wieś nie zdąży się otrząsnąć po jednej śmierci ,kiedy zostają znalezione kolejne zwłoki ,żony milionera . Wtedy do pomocy zostaje przydzielona słynna Klementyny Kopp ( ogolona głowa i mnóstwo tatuaży). Sprawy zaczynają się łączyć ,a podejrzanych brak ...

Oprócz wątku kryminalnego ,mamy niezłe "zaplecze" obyczajowe. Jeden z policjantów to damski bokser, drugi ma puszczalską córkę i syna rozrabiakę ,trzeci miał kiedyś romans z denatką ...
Miło ,że autorka nie potraktowała ich po macoszemu. Każdego możemy poznać i wyrobić sobie o nich zdanie. We wrześniu,wychodzi kolejna część i jestem ciekawa jak im się będzie układać.

Bardzo dobrze skonstruowana zagadka :) za ch***ę nie umiałam dojść ,co łączy obie kobiety i kto ich zabił . Do tego ten klimat wsi ,wszyscy wszystko o sobie wiedzą. Ja jestem zachwycona i czekam na kolejne książki. :bigeyes:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Księżycowa Kawa » 25 sierpnia 2014, o 23:15

Wprawdzie nie ciągnie mnie ostatnio do kryminałów, ale jeśli to takie dobre, warto mieć na uwadze.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez Lucy » 26 sierpnia 2014, o 09:03

Naprawdę warto :D
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 26 sierpnia 2014, o 21:05

Lucy kusisz ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Lucy » 26 sierpnia 2014, o 22:32

wiem :cheer:

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 27 sierpnia 2014, o 07:18

kusi kusi i wykusi :hyhy:
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 27 sierpnia 2014, o 09:13

na razie nie mam skąd wziąć :P ale kto wie co będzie za jakiś czas :P
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Księżycowa Kawa » 27 sierpnia 2014, o 17:12

U mnie to wygląda podobnie na obecną chwilę.
Denis Diderot

*
*

Post przez szuwarek » 31 października 2014, o 20:37

Obrazek
Jeden z najlepszych kryminałów, jakie kiedykolwiek powstały w Europie Wschodniej. Drugi tom bestsellerowej serii o Żeni i Anfisie – pisarkach amatorkach, detektywach w spódnicy. Ich domena to romanse, największy talent – wpadanie w tarapaty. Przeczytałeś już wszystkie powieści Joanny Chmielewskiej i wciąż masz apetyt na kryminały? Polakowa, autorka fantastycznego „Wielkiego seksu w małym mieście”, zapewni Ci niezapomniane emocje.
Historia zacznie się zwyczajnie: lato, dacza, sielski wiejski krajobraz, dwie przyjaciółki szukające natchnienia. Nie daj się zwieść pozorom. Już wkrótce nastąpi trzęsienie ziemi i, jak u Hitchcocka, napięcie będzie rosnąć aż do brawurowego finału. Będzie trup, będzie tajemnicze zaginięcie, dawne romanse zamienią się w dramat, a na światło dzienne wyjdą mroczne rodzinne tajemnice. Na scenie pojawi się Roman – dzielny funkcjonariusz specnazu, prywatnie całkiem nowy mąż Anfisy. A wtedy… STOP! To po prostu trzeba przeczytać!

Piszę tu bo rzeczywiście, to bardziej kryminał w stylu wczesnej Chmielewskiej niz romans. Chociaż relacje młodego małżeństwa Anfisy i Romana Andrjejewicza (och jak to fajnie brzmi) są tutaj niezwykłe, humorystyczne i wielce zajmujące. Do tego szurnięta Żeńka (nie dziwota, że Roman chce ja wydac za mąż żeby dała im spokój). Znowu morderstwo, znowu kobiety same chca wszystko rozwiązać.
I naprawdę dobra zagadka. Można się domyslić kto i czemu chociaż... no mieszaja nam czynniki ludzkie, kłamią i znowu Anfisa wykorzystuje swój urok i otrzymuje pomoc od znanego przestępcy-biznesmena :wink: A Roman szaleje z niepokoju i zazdrości.

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 31 października 2014, o 21:22

Lucy, zachęciłaś mnie do szukania Motylka

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 31 października 2014, o 22:02

Szuwarku,a jak z humorem?Bo jedną Polakową mam za sobą,ale sie rozczarowałam
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez Lucy » 31 października 2014, o 22:05

basik napisał(a):Lucy, zachęciłaś mnie do szukania Motylka

To super ,ponieważ warto poczytać.

Ulubiona autorka/autor: l.carlyle, a.quick, m. brook, j r. ward, SEP, Eco

Post przez Desdemona » 31 października 2014, o 22:20

wiedzmaSol napisał(a):Lucy kusisz ;)

mnie również....
Niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu, by dać Nam lekcję,
a niektórzy po tą lekcję właśnie przyjdą do Nas...

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

http://dlaschroniska.pl/ ...pomaganie zwierzakom jest fajne...

Post przez Księżycowa Kawa » 31 października 2014, o 23:50

ewa.p napisał(a):Szuwarku,a jak z humorem?Bo jedną Polakową mam za sobą,ale sie rozczarowałam

W tej serii jest dużo, ale jeśli miałaś do czynienia z tą serią: http://www.biblionetka.pl/bookSerie.aspx?id=5847 to tu raczej nie występuje.
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 2 listopada 2014, o 10:37

Fajnie, że mówisz, Kawo, bo też narobiłam sobie ochoty na Polakową, ale właśnie chcę te śmieszne.
Obrazek

Post przez szuwarek » 2 listopada 2014, o 11:30

to jest wybitnie dla tych, które lubią styl i humor Chmielewskiej... zaraz o trzeciej części napiszę..

Post przez Janka » 2 listopada 2014, o 11:43

Popatrzyłam na stronie Empiku, że produkt niedostępny. To w innych księgarniach już może też ich nie być. Chyba nie będzie łatwa do zdobycia.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 2 listopada 2014, o 11:47

Ta pierwsza to kruczek. Sama kiedyś czatowałam na Allegro i nie było długo,a jak się pojawiła ktoś natychmiast kupił.

Post przez Janka » 2 listopada 2014, o 11:56

Konkretnymi tytułami na allegro jeszcze nie wyszukiwałam, tylko tak ogólnie po nazwisku, to widziałam, że nawet zdarzają się nówki. Ale to pewnie tylko dwa lub trzy ostatnie tomy.
Obrazek

Post przez szuwarek » 2 listopada 2014, o 13:24

ja mam z biblio... i to stare bardzo wydanie...

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Romans + ...