Teraz jest 22 listopada 2024, o 09:09

Polecane i odradzane tytuły 18+

Uwaga: tematyka 18+

Ulubiona autorka/autor: KA/Wylde/Jewel/Evanovich/Mitchell/Kleypas..

Post przez Lestat » 30 października 2014, o 14:13

u Scott na szczęscie nie ma żadnych bibliotekarek :P hehe
Obrazek
and in the and .. love doesn't conquer all..

"YOU? You hate me! You once told me that calling me Satan was an insult to Satan!" - D.S. evil1

Freakin' Book Lover ;)

Post przez Liberty » 30 października 2014, o 17:01

duzzza22 napisał(a):
Liberty napisał(a):Miałam się wypowiedzieć na temat tego: http://www.goodreads.com/book/show/1341 ... ret-affair
Wydawało mi się, że będzie fajny romans z żołnierzem SEAL, okazało się, że to mocno erotyczna rzecz jest, więc piszę w tym dziale.

To ja chyba podziękuję. :niepewny:
Ja nie wiem co to ostatnio z tymi bibliotekarkami mają, ale jak trafiam to zawsze
Spoiler:
:disgust:

No mnie zawsze muszą popsuć motyw plus size :smarkam:

Lestat napisał(a):u Scott na szczęscie nie ma żadnych bibliotekarek :P hehe

Ehem, jest jedna w serii o zombiakach, w tomie nr 2 :P

Post przez Lestat » 30 października 2014, o 19:19

:zalamka: padłam! :evillaugh: na szczęście w muzykach siedzę jeszcze
Obrazek

"YOU? You hate me! You once told me that calling me Satan was an insult to Satan!" - D.S. evil1

Freakin' Book Lover ;)

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 30 października 2014, o 21:28

U Singh to też za dużo jej nie ma, bo zaraz przecież zmienia branżę ;) No, ale jednak jest.

Liberty napisał(a):
duzzza22 napisał(a):To ja chyba podziękuję. :niepewny:
Ja nie wiem co to ostatnio z tymi bibliotekarkami mają, ale jak trafiam to zawsze
Spoiler:
:disgust:

No mnie zawsze muszą popsuć motyw plus size :smarkam:

Teraz czeka mnie starcie z kolejną bibliotekarką :evillaugh: A plus size to masz rację, ostatnio tez nie trafiam na nic dobrego. Chyba, że takie, które opisują jako zaokrąglone czyli mające na czym siedzieć i czym oddychać :mrgreen:

Liberty napisał(a):

Ehem, jest jedna w serii o zombiakach, w tomie nr 2 :P

Zombiaczki :bigeyes: Bardzo gniją? Da się czytać?

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Liberty » 30 października 2014, o 23:04

Zombiaki bardzo nie gniją. Tzn. są i mogą dziabnąć. To taki postapokaliptyczny świat, w którym ludzi prawie już nie ma, a ci co są nie wiele lepsi od zombiaków. Nie wątpliwie inspirowane The Walking Dead. W pierwszym tomie http://www.goodreads.com/book/show/15845945-flesh mamy trójkąt, ale fajnie rozpisany. Bohaterka przez dłuższy czas ukrywała się w domu sąsiadów i właściwie panowie uratowali ją od szaleństwa/śmieci głodowej w najbliższej przyszłości. W tomie drugim http://www.goodreads.com/book/show/16165741-skin bohaterka, była bibliotekarka siłą zombi :mrgreen: , zostaje opchnięta przez współtowarzyszy gł. bohaterowi w zamian za jedzenie; w pewnym momencie spotkają się z bohaterami tomu nr 1. Jest jeszcze fajne opowiadanie http://www.goodreads.com/book/show/1607 ... ith-a-view o babce uwięzionej w hotelowym pokoju, której na pomoc przyjdzie dużo młodszy facet ;) Czytało się super. Seksy fajne, panowie to rzadkie okazy samców alfa bez genu świni i debila, troskliwi i opiekuńczy nawet gdy bohaterkom rzuca się na mózg (nie zombi tylko głupota). Mam nadzieję, że autorka będzie kontynuować, bo fajny wyszedł jej ten świat.

Post przez Lestat » 30 października 2014, o 23:08

fajno piszesz o tym, ale ja tak bardzo nie lubię TWD :mur: klaustrofobii dostaje przez ten serial :P że nie wiem czy się skuszę..

hmmm
Obrazek

Freakin' Book Lover ;)

Ulubiona autorka/autor: krentz harkness howard robb Singh

Post przez fanka76 » 30 października 2014, o 23:23

Chetnie bym pczytała :wryyy:

Post przez Lestat » 30 października 2014, o 23:26

:wryyy: No i co ja mam Ci na to powiedzieć!!!!!!!

Odpalać kundla, słownik i jechac!!!!!! :evillaugh:
Obrazek

Freakin' Book Lover ;)

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 30 października 2014, o 23:28

zwłaszcza że słownik angielsko-polski łatwo wgrać ;)
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez fanka76 » 30 października 2014, o 23:33

Lilio naprawdę? I bedzie działał tak że jak dotkne słowo to pokaże się tłumaczenie :mysli:

Post przez Lilia ❀ » 30 października 2014, o 23:35

tak :smile:
słownik Bumato

Post przez fanka76 » 31 października 2014, o 00:03

Jest darmowy ? Iłatwo się wgrywa i ściąga?
Hmm to stwarzałoby nowe możliwości

Post przez Lestat » 31 października 2014, o 00:09

ja nie wiem, używam angielko angielskiego w razie NW ;)
Obrazek

Freakin' Book Lover ;)

Post przez fanka76 » 31 października 2014, o 00:13

Lestat :wryyy:
Podziwiam zazdroszcze :smile:

Post przez Lestat » 31 października 2014, o 00:49

Miałam na studiach wspaniałego lektora od ang :) uczył nas praktycznego wykorzystania języka. Jedną, z jego ulubionych prac domowych była zabawa w słownik. Zadawał nam słowa, których znaczenie musieliśmy opisowo wytłumaczyć innym, w formie zagadki :)

Bardzo przydatna rzecz, jak nie potrafisz nazwać to wyjaśnij, szukaj synonimów, nie daj zbić się z tropu, bo brak nagle jednego wyrazu :) Wielki jak encyklopedia ang-ang słownik Longmana, to mój najlepszy kumpel z tamtych czasów ;)
Obrazek

Freakin' Book Lover ;)

Post przez fanka76 » 31 października 2014, o 01:45

Nigdy nie przestanę żałować że nie zaczęłam próbować czytać 10 lat temu. :zalamka: . Teraz nadmiar pracy pogrąża mnie. Nie wiem czy słownik pomoże i po rodzimemu nie za bardzo mam czas. Czytać :zalamka:

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 31 października 2014, o 11:28

Fanko nawet nie wiesz jak dobrze cię rozumiem :bezradny:

Skończyłam Maya Banks - Understood - książeczka fajna ,przyjemna, bez trójkątów, ale za to tak nielogiczne zakończenie :embarrassed: tzn jest HEA, ale(uwaga spory spoiler)
Spoiler:
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 31 października 2014, o 12:03

kurcze, ona jak nie w środku to na końcu coś zmaści... (albo wszystko :hyhy: )
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Post przez Lilia ❀ » 31 października 2014, o 13:12

fanka76 napisał(a):Jest darmowy ? Iłatwo się wgrywa i ściąga?
Hmm to stwarzałoby nowe możliwości

http://www.bumato.pl/
http://swiatczytnikow.pl/bumato-nowy-sl ... la-kindle/

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 31 października 2014, o 14:18

Liberty napisał(a):Zombiaki bardzo nie gniją. Tzn. są i mogą dziabnąć. To taki postapokaliptyczny świat, w którym ludzi prawie już nie ma, a ci co są nie wiele lepsi od zombiaków. Nie wątpliwie inspirowane The Walking Dead. W pierwszym tomie http://www.goodreads.com/book/show/15845945-flesh mamy trójkąt, ale fajnie rozpisany. Bohaterka przez dłuższy czas ukrywała się w domu sąsiadów i właściwie panowie uratowali ją od szaleństwa/śmieci głodowej w najbliższej przyszłości. W tomie drugim http://www.goodreads.com/book/show/16165741-skin bohaterka, była bibliotekarka siłą zombi :mrgreen: , zostaje opchnięta przez współtowarzyszy gł. bohaterowi w zamian za jedzenie; w pewnym momencie spotkają się z bohaterami tomu nr 1. Jest jeszcze fajne opowiadanie http://www.goodreads.com/book/show/1607 ... ith-a-view o babce uwięzionej w hotelowym pokoju, której na pomoc przyjdzie dużo młodszy facet ;) Czytało się super. Seksy fajne, panowie to rzadkie okazy samców alfa bez genu świni i debila, troskliwi i opiekuńczy nawet gdy bohaterkom rzuca się na mózg (nie zombi tylko głupota). Mam nadzieję, że autorka będzie kontynuować, bo fajny wyszedł jej ten świat.

Ciekawe brzmi, ale jak widzę znowu trójkąt to mi się w środku wszystkie jelitka skręcają :mur:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez fanka76 » 31 października 2014, o 17:08

dziekuje lilio

Post przez Liberty » 31 października 2014, o 20:58

duzzza22 napisał(a):
Liberty napisał(a):Zombiaki bardzo nie gniją. Tzn. są i mogą dziabnąć. To taki postapokaliptyczny świat, w którym ludzi prawie już nie ma, a ci co są nie wiele lepsi od zombiaków. Nie wątpliwie inspirowane The Walking Dead. W pierwszym tomie http://www.goodreads.com/book/show/15845945-flesh mamy trójkąt, ale fajnie rozpisany. Bohaterka przez dłuższy czas ukrywała się w domu sąsiadów i właściwie panowie uratowali ją od szaleństwa/śmieci głodowej w najbliższej przyszłości. W tomie drugim http://www.goodreads.com/book/show/16165741-skin bohaterka, była bibliotekarka siłą zombi :mrgreen: , zostaje opchnięta przez współtowarzyszy gł. bohaterowi w zamian za jedzenie; w pewnym momencie spotkają się z bohaterami tomu nr 1. Jest jeszcze fajne opowiadanie http://www.goodreads.com/book/show/1607 ... ith-a-view o babce uwięzionej w hotelowym pokoju, której na pomoc przyjdzie dużo młodszy facet ;) Czytało się super. Seksy fajne, panowie to rzadkie okazy samców alfa bez genu świni i debila, troskliwi i opiekuńczy nawet gdy bohaterkom rzuca się na mózg (nie zombi tylko głupota). Mam nadzieję, że autorka będzie kontynuować, bo fajny wyszedł jej ten świat.

Ciekawe brzmi, ale jak widzę znowu trójkąt to mi się w środku wszystkie jelitka skręcają :mur:

Trójkąt uzasadniony wysokim deficytem kobiet i ludzi w ogóle :P Spokojnie możesz pominąć tom pierwszy i zacząć od drugiego ;)

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 1 listopada 2014, o 01:41

Lestat napisał(a)::zalamka: http://nalinisingh.com/rockaddiction.php

:evillaugh:

O, lubię bibliotekarki.
Ostatnio ta mi się trafiła: http://www.goodreads.com/book/show/1241 ... earch=true
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez Liberty » 1 listopada 2014, o 16:09

Księżycowa Kawa napisał(a):O, lubię bibliotekarki.
Ostatnio ta mi się trafiła: http://www.goodreads.com/book/show/1241 ... earch=true

I jak? Bo recenzje raczej mieszane. Trochę przeraża mnie często wspominana niedojrzałość bohaterki :mysli:

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 1 listopada 2014, o 17:57

Wydaje mi się, że określenie jej jako niedojrzałą jest przesadą, chociaż tak może być odbierane przez niektórych, bo Miranda na początku skupia się głównie na zemście i to tak w dość chaotyczny sposób. I trochę jej zachowanie na początku jednak może irytować. Tyle że to mi się wydaje usprawiedliwione po tym, co przeszła. Potem sporo kotłują się w lesie, nie zważając na konsekwencje czy też myślenie o jutrze, ale z drugiej strony mogli sobie na to pozwolić, ostatecznie nikomu krzywdy nie robili. Mnie osobiście zastanawia co innego, a mianowicie, dlaczego cały ten skandal nie wyszedł poza miasteczko, tym bardziej, że Dane tam na świecie był sławny. Ogólnie rzecz ujmując historia jest w porządku, lecz raczej nie porywa.
Jedno jest pewne – takich oświadczyn jak tam jeszcze chyba nie było :hyhy:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Aleja Czerwonych Latarni