Teraz jest 25 listopada 2024, o 05:42

Polecane i odradzane tytuły 18+

Uwaga: tematyka 18+

Post przez Liberty » 29 października 2014, o 19:30

Miałam się wypowiedzieć na temat tego: http://www.goodreads.com/book/show/1341 ... ret-affair
Wydawało mi się, że będzie fajny romans z żołnierzem SEAL, okazało się, że to mocno erotyczna rzecz jest, więc piszę w tym dziale.

Właściwie to nie wiem czy polecać czy nie. Jeśli ktoś ma ochotę na coś ze sporą dawką seksów, całkiem dobrze napisanych, długaśnych i z fantazją, w wykonaniu faceta, który w tych scenach przypomina seks maszynę (on może i może i może bez końca, czyli jest niczym to morze), to jest to idealna pozycja. Trochę gorzej w warstwie fabularnej (fabuła jaka fabuła) i psychologicznej postaci. Największe zastrzeżenia może budzić tytułowa bohaterka. Myszowata bibliotekarka. Ja tam nawet lubię ten typ w romansach, zwłaszcza w połączeniu z macho, ale tu momentami trzeba mocno zaciskać zęby, bo myszowatość (trochę zresztą oszukana) to jedno, a bycie popychadłem siostry, która jest wręcz karykaturalna w swoim despotyzmie, to zupełnie inna sprawa. Zwłaszcza, że bohaterka ma 33 albo 30 lat (autorka nie mogła zapamiętać). To byłby nawet fajny wątek, ale trzeba by go lepiej ogarnąć, uzasadnić. Niekonsekwencji względem Anny jest więcej i im bliżej końca tym gorzej.
Bohater, jak już pisałam, maszyna, seksu i wojny; dość mroczny i nawet ma to sens, wychodzi na plus w porównaniu z tabunami samców alfa co to miśkami są, ale trochę za mało go autorka pokazała, z wyjątkiem oczywiście sypialni, gdzie jest maszyną jak wspominałam. I niestety w końcówce dokonał zwrotu o niemal 180 stopni jeśli chodzi o sposób zachowania i podejście do paru spraw.
Widać, że autorce zabrakło kogoś kto by jej to trochę ogarnął i wskazał słabsze miejsca. Ale generalnie czytało mi się to dobrze. Trochę dziwne przy tych zarzutach, ale jednak kartki niemal same się przewracały, bo byłam ciekawa co dalej (czyli tempo narracji i jakiś tam klimat utrzymany dobrze).
Podsumowując, książka przy której czasem trzeba zacisnąć zęby, by móc się cieszyć innymi jej walorami ;)

Ulubiona autorka/autor: KA/Wylde/Jewel/Evanovich/Mitchell/Kleypas..

Post przez Lestat » 29 października 2014, o 19:45

ohhhohhoo :evillaugh: para bucha z recki :D

Alias! Ja się skusiłam na tych rockmanów (pomijam, ze lubię :P) i jestem zachwycona. Autorka ma lekkie pióro, bardzo dobrze się czyta i każda z książek jest inna. Bohaterowie nie są kalką, mają odmienne charaktery i problemy ;) 2 z serii jest najzabawniejszą książką jaką czytałam, w ciągu ostatnich miesięcy :P
Obrazek
and in the and .. love doesn't conquer all..

"YOU? You hate me! You once told me that calling me Satan was an insult to Satan!" - D.S. evil1

Freakin' Book Lover ;)

Ulubiona autorka/autor: krentz harkness howard robb Singh

Post przez fanka76 » 29 października 2014, o 19:56

Liberty :hahaha: za może bo może :evillaugh:

Post przez Liberty » 29 października 2014, o 20:03

Ale poważnie. On mógł i mógł, biedna bohaterka po każdej nocy z nim nie mogła zwlec się z łóżka i musiała dzwonić do pracy, że chora jest :hyhy: Nawet jej kot był zbulwersowany, że oni tak bez końca (swoją drogą zabawny fragment z jego punktu widzenia)

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 29 października 2014, o 20:06

Autorkę trochę poniosło :hyhy:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez Lestat » 29 października 2014, o 20:06

punktu widzenia KOTA??? :evillaugh:

TO JA CHCĘ TO CZYTAĆ!! :moe:
Obrazek

"YOU? You hate me! You once told me that calling me Satan was an insult to Satan!" - D.S. evil1

Freakin' Book Lover ;)

Post przez Liberty » 29 października 2014, o 20:12

:lol: Spokojnie, Lestat. To nie pewniak Scott. Tę książkę równie łatwo polubić co znienawidzić.

Post przez Lestat » 29 października 2014, o 20:13

e tam jebaka i bibliotekarka! ja kce wiedzieć co myśli KOT :evillaugh:
Obrazek

Freakin' Book Lover ;)

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 29 października 2014, o 20:15

Wciąż jestem na etapie zastanawiania...
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez Liberty » 29 października 2014, o 20:16

Wrzucić fragment (jeśli go znajdę)?

Post przez Lestat » 29 października 2014, o 20:18

jasne :thankyou:
Obrazek

Freakin' Book Lover ;)

Post przez fanka76 » 29 października 2014, o 20:32

Oj tak liberty :evillaugh:

Szkoda że tylko w orginale
Całą noc :czeka: podchodzi pod paranormal :evillaugh:

Post przez Liberty » 29 października 2014, o 20:39

fanka76 napisał(a):Całą noc :czeka: podchodzi pod paranormal :evillaugh:

Prawda? Niczym wilkołak.

Fragment wrzuciłam do działu obok - Erotyka w romansie.

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 29 października 2014, o 20:44

fanka76 napisał(a):Liberty :hahaha: za może bo może :evillaugh:

Fanko, to jak Ci co nad Tobą mieszkali w hotelu :evillaugh:

Lestat napisał(a):e tam jebaka i bibliotekarka! ja kce wiedzieć co myśli KOT :evillaugh:

Kochana, w Stukaczu jest epilog z perspektywy Kota :hyhy: :P

Post przez Lestat » 29 października 2014, o 20:47

Stukacz zleciał na niższą półkę :D i czeka na lepsze czasy! ale zapamiętam :P
Obrazek

Freakin' Book Lover ;)

Post przez Alias » 29 października 2014, o 21:26

Lestat napisał(a):

Alias! Ja się skusiłam na tych rockmanów (pomijam, ze lubię :P) i jestem zachwycona. Autorka ma lekkie pióro, bardzo dobrze się czyta i każda z książek jest inna. Bohaterowie nie są kalką, mają odmienne charaktery i problemy ;) 2 z serii jest najzabawniejszą książką jaką czytałam, w ciągu ostatnich miesięcy :P

Pomyślę (kusicie), szczególnie, że zaczęłam dzisij coś czego nie miałam w planach i to (surprise!) jest tyż o muzykach
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Post przez fanka76 » 29 października 2014, o 22:24

Papaveryna napisał(a):
fanka76 napisał(a):Liberty :hahaha: za może bo może :evillaugh:

Fanko, to jak Ci co nad Tobą mieszkali w hotelu :evillaugh:
: :P

Very w hotelu to tylko z3 razy wieczór w nocy i rano :zalamka: ale ona to za syrene strażacką mogła robić :evillaugh:

Post przez Agrest » 30 października 2014, o 10:21

Lestat napisał(a):e tam jebaka i bibliotekarka! ja kce wiedzieć co myśli KOT :evillaugh:

Theresa Weir ma serię opowiadań z perspektywy kotów... Tzn jest ona przemieszana z perspektywą ludzką, ale jednak dużo tego kociego punktu widzenia. Ale nie są to erotyki ;)
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 30 października 2014, o 12:28

Mam wrażenie, że czytałam wieki temu jakiś ff Potterowy z perspektywy kota. I chyba sceny tam tez jakie były. Spore to było dla mnie wtedy zaskoczenie, nie powiem :)

Post przez Lestat » 30 października 2014, o 12:51

Nie rozpędzajcie się tak :evillaugh: bo zaraz na kotofila wyjdę :rotfl:
Obrazek

Freakin' Book Lover ;)

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 30 października 2014, o 13:30

Liberty napisał(a):Miałam się wypowiedzieć na temat tego: http://www.goodreads.com/book/show/1341 ... ret-affair
Wydawało mi się, że będzie fajny romans z żołnierzem SEAL, okazało się, że to mocno erotyczna rzecz jest, więc piszę w tym dziale.

To ja chyba podziękuję. :niepewny:
Ja nie wiem co to ostatnio z tymi bibliotekarkami mają, ale jak trafiam to zawsze
Spoiler:
:disgust:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Lestat » 30 października 2014, o 13:39

Duz Molly nie była taka zła :lol: Fox nadrabiał :hyhy:
Obrazek

Freakin' Book Lover ;)

Post przez Duzzz » 30 października 2014, o 14:04

Gdzie, co? :niepewny:
W której książce? :niepewny:

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Lestat » 30 października 2014, o 14:06

Obrazek

Freakin' Book Lover ;)

Post przez Duzzz » 30 października 2014, o 14:09

Boże ja myślałam, że Ty już to od Liberty przeczytałaś :zalamka: Ale imiona się nie zgadzały.
Dobra daję jeden wyjątek, ale jak myślę o bibliotekarkach to mam od razu przed oczami panią z tej książki http://lubimyczytac.pl/ksiazka/169521/do-utraty-tchu. :mur: :mur:

I jeszcze od KA trzeba wyróżnić. A reszta to jak na razie :zalamka:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Aleja Czerwonych Latarni