Teraz jest 22 listopada 2024, o 15:05

Polecane i odradzane tytuły 18+

Uwaga: tematyka 18+

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 23 października 2014, o 00:56

W sumie to się przychylę do Twoich poglądów :)

Ulubiona autorka/autor: krentz harkness howard robb Singh

Post przez fanka76 » 23 października 2014, o 00:58

Mi young podobała sie nawet bardzo. On owszem jest bogaty ale nie milioner :mysli: . ona podobała mi sie z traumą nnie chce zwiazkowe to on zabiega seksu w normie . dla mnie mega scena kiedy po seksie
Spoiler:

Ulubiona autorka/autor: KA/Wylde/Jewel/Evanovich/Mitchell/Kleypas..

Post przez Lestat » 23 października 2014, o 01:02

wooohaaaaa Very :D przeczytałam obie recki! ale rozjazd :lol:

a wydawać by się mogło, że możecie mieć z Duz podobne zdanie :hyhy: patrząc na jej wrażenia po lekturze Jewel!

Fanko :D :D baba chłopa wykopała!? toż to jedna na milion :twisted:
Obrazek
and in the and .. love doesn't conquer all..

"YOU? You hate me! You once told me that calling me Satan was an insult to Satan!" - D.S. evil1

Freakin' Book Lover ;)

Post przez Papaveryna » 23 października 2014, o 01:17

Ona go wykopała bo wiesz układ miał być a on tu się do spania rozkłada. To buch go z łóżka :evillaugh:
Właśnie dla mnie to potem on taki był znośniejszy,bardziej się starał i tak dalej,a ta tylko wydziwiała. Kazała mu się w spokoju zostawić,a potem buczała, bo z inną go zobaczyła jak szedł. O, dzizas :mur:
Duz jest, myślę, i tak mniej wrażliwa niż ja. Ja się lubię doczepiać :hyhy:

Post przez Lestat » 23 października 2014, o 01:23

:P no to słusznie go chyba wykopała, jak układ to układ, a nie jakieś ckliwe pitu pitu przytulaski, nie?? będzie jej przestrzeń wypoczynkową zabierał :hyhy:

:evillaugh: dobra nie czytałam nie wymądrzam się :hahaha:
Obrazek

"YOU? You hate me! You once told me that calling me Satan was an insult to Satan!" - D.S. evil1

Freakin' Book Lover ;)

Post przez Papaveryna » 23 października 2014, o 01:33

Oj tam, możesz się trochę powymądrzać :wink:
Wiesz to z wykopaniem pewnie by i mnie bawiło w innej książce i z innymi bohaterami. Tych nie lubiłam i najchętniej obydwoje bym wykopała w kosmos. Tak mnie drażnili że nawet jak w dwójce się pojawiali,która mnie się akurat całkiem podobała, to aż mi gul skakał :evillaugh:

Post przez fanka76 » 23 października 2014, o 02:01

A ja polecam :P . i podobali mi sie bohaterowie. Ona wydziwiała ponieaż coś czuła ale nie chciała zwiazku. Bo wszystkich ktorych kochała straciła. Ona do samego końca chce i ucieka od tego związku dlatego wyglada jakby sama nie wiedziała co chce.
Lestatcw tej przestrzeni coś było ? Ale scena boska :hahaha:

Post przez Papaveryna » 23 października 2014, o 02:16

Fanko może i tak,ale dla mnie to beznadzieja jakich mało i nic mnie nie przekona. Zresztą z tego co pamiętam Sol walnęła tym po kilkudziesięciu stronach,a ja i tak jestem miszczem,bo doczytałam do końca ^_^

A Lestat jak ma ochotę niech się bierze. Może jej akurat przypadnie to do gustu :hyhy:

Post przez fanka76 » 23 października 2014, o 03:16

Very co do twojego podejścia do Young to na moje szczęście bo kupiłam od Ciebie tanio 2 tom :lovju: .

Post przez Papaveryna » 23 października 2014, o 07:17

Widzisz! Wszystko co dobre, co się dobrze kończy :mrgreen:
Chociaż drugi mi się podobał akurat :) Trzeciego na razie nie czytałam.

Post przez Lestat » 23 października 2014, o 09:51

:evillaugh: dobra zaznaczę wykrzykniczkiem! może kiedyś się doczeka :mrgreen:

ale jak zobaczyłam na GR jak autorka pojechała z połowkami i wyciętymi scenami P.O.V. to nie wiem, nie wiem.. :lol: Nie przepadam za takim odcinaniem kuponików :] a będę się czuła, jak zwykle, przymuszona preczytać wszystko :P

Fanko :D btw o tej przestrzeni to moje nocne rozkminki tylko, nie wiem czy coś tam było takiego :lol: ja sama lubię mieć przestrzeń wypoczynkową :hahaha: na tyle, że rano można do siebie krzyczeć z 2 końca łóżka :hahaha:
Obrazek

Freakin' Book Lover ;)

Post przez Papaveryna » 23 października 2014, o 10:07

To tak jak w Stukaczu :evillaugh: Ona na całym łóżku,a on gdzieś tam w kąciku zwinięty :P

Post przez Lestat » 23 października 2014, o 10:15

:hahaha: dlatego łóżko to najważniejszy mebel w domu. Musi zaspokajac potrzeby wszytskich spaczy :hahaha:

Kurcze zaczęłam Stukacza, ale mnie coś odciągnęło :mysli: Może czytne do końca na jesienną deprechę :lol:
Obrazek

Freakin' Book Lover ;)

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 23 października 2014, o 10:34

Lestat napisał(a):W takim razie za Wylde czy Sheenan nawet nie podchodz :prosi: (...)

Dobra nie będę się brać ;)
Santana, co to w ogóle za imię dla kobiety, to od początku nie wie sama co chce... i czułam, że nic ciekawe potem z tego nie wyniknie...
Sinnersów mam wszystkich kupionych i przez to podłamałam się jeszcze gorzej. Matko myślałam, że tak ciągle ona :zalamka:
Cunning podobno lepsza jest, ale nie ta z rockmanami, ale jednak mam opory przed nią.
Podrzucę, przejrzę tylko swoje listy i zorientuję się co i jakie było :D
Papaveryna napisał(a):Biedna Duz aż w wysoki ton weszła jak mi opowiadała jaką okropność czytała. Wcale się zresztą nie dziwię :evillaugh:

Oj, bo może gdybyśmy kilka godzin wcześniej nie rozmawiały o tym czego nie lubimy to bym przebolała, ale tu praktycznie wszystko o czym Ci mówiłam się pojawiło :roll: Nie wiem czy ja sobie to wykrakałam czy jak :evillaugh: Może w totka pójdę zagrać.
Papaveryna napisał(a):To nie dla mnie. Ja nawet dla jaj nie umiem poczytać takich rzeczy :zalamka:

Lepiej dla jaj nie czytaj, bo ja tak zaczęłam :evillaugh: A potem już mi zostało. Chodź dalej swoje pewne wymagania mam :mrgreen:
Lestat napisał(a):wooohaaaaa Very przeczytałam obie recki! ale rozjazd

a wydawać by się mogło, że możecie mieć z Duz podobne zdanie patrząc na jej wrażenia po lekturze Jewel!

Tu też weź pod uwagę, że ja czytałam oryginał, Very polski odpowiednik. Może być tak, że niektóre emocje, które ja wyczuwałam zostały rozjechane przez tłumaczenie u nas. Dla mnie nie było to sztuczne itd. :wink: Przeczytaj a może Ci się spodobać, kto wie.
Papaveryna napisał(a):Duz jest, myślę, i tak mniej wrażliwa niż ja. Ja się lubię doczepiać :hyhy:

Możliwe. Wypaczyło mi się już spojrzenie na niektóre aspekty po tylu erotykach. :lol: Chociaż w większości to i tak nie erotyki a zwykłe romanse współczesne.

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Papaveryna » 23 października 2014, o 10:36

Lestat napisał(a):Kurcze zaczęłam Stukacza, ale mnie coś odciągnęło :mysli: Może czytne do końca na jesienną deprechę :lol:

Mnie się bardzo spodobał. Najlepsza książka jaką czytałam w tym roku :) W sumie to chyba jedna z najlepszych jakie w ogóle czytałam :evillaugh:

A Ty chyba pisałaś,że próbowałaś Stukacza,ale nie podeszło Ci czy coś majaczę? :P

Duz,bo Santana to Carlos :evillaugh:
A ja się Tobie wcale nie dziwię. Ja uniknęłam jednej ohydy i bardzo współczułam że Ty natrafiłaś na kolejną :wink:

Post przez Duzzz » 23 października 2014, o 10:40

No właśnie!
Chociaż oni muszą mieć jakieś ksywki. I nawet kobietą je nadawać, ale w sumie nie wiem skąd im się ta Santana wzięła. Jak zaczęłam czytać na początku Melancholy to myślałam, że czytam z punktu widzenia faceta, a potem zonk jednak nie... Maddox też nie wiem czemu wydał mi się babą, ale potem znowu zonk znowu pomyłka :evillaugh: Teraz po pierwszej części wiem co i jak, ale wtedy :roll: :evillaugh:
Ehh przez co człowiek musi przejść i jeszcze sobie sam takie 'obrzydlistwa' dobiera :zalamka:

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Papaveryna » 23 października 2014, o 10:44

A weź, jak poczytałam co Aur_ro napisała o Banks to żałowałam,że zjadłam te gołąbki ze słoika. Prędko chciały się wyrwać na wolność :evillaugh: A ja durna snułam mrzonki,że taka będę odjazdowa i dam radę to przeczytać :heh:

Post przez Agrest » 23 października 2014, o 10:45

Hm, ale wiecie, że nawet na forum mamy osobę, która ma Santanę wśród bliskich? ;) Jako imię dziewczyny, nie ksywka po Carlosie ;)
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez Duzzz » 23 października 2014, o 10:53

Papaveryna napisał(a):A weź, jak poczytałam co Aur_ro napisała o Banks to żałowałam,że zjadłam te gołąbki ze słoika. Prędko chciały się wyrwać na wolność :evillaugh: A ja durna snułam mrzonki,że taka będę odjazdowa i dam radę to przeczytać :heh:

No, ale próbowałaś :evillaugh:
Biedactwo :glaszcze:
Ja zajrzałam tam, ale szybko wyszłam. Nie czytam nawet, bo jeszcze i mi się coś przytrafi. Po tej Jewel to już by było za dużo :evillaugh: Wystarczą mi Twoje podsumowania :mrgreen:

Agrest napisał(a):Hm, ale wiecie, że nawet na forum mamy osobę, która ma Santanę wśród bliskich? ;) Jako imię dziewczyny, nie ksywka po Carlosie ;)

O! Santana nijak mi się i tak nie kojarzy z dziewczyną. Carlos to pierwsze co wpadło mi do głowy jak i Very napisała. Z góry jakoś założyłam, że to jednak męski odpowiednik.
Chociaż na dłuższą metę mnie to nie dziwi. Ile dziwnych imion teraz dają dzieciom, szczególnie w show-biznesie :P

Post przez Lestat » 23 października 2014, o 10:56

duzzza22 napisał(a):Sinnersów mam wszystkich kupionych i przez to podłamałam się jeszcze gorzej. Matko myślałam, że tak ciągle ona :zalamka:
Cunning podobno lepsza jest, ale nie ta z rockmanami, ale jednak mam opory przed nią.

[...]

Tu też weź pod uwagę, że ja czytałam oryginał, Very polski odpowiednik. Może być tak, że niektóre emocje, które ja wyczuwałam zostały rozjechane przez tłumaczenie u nas. Dla mnie nie było to sztuczne itd. :wink: Przeczytaj a może Ci się spodobać, kto wie.

Sinnersów czytałam w oryginale i jeszcze One Night With Sole Regret i ta seria jest fajniejsza, chociaż wiadomo podobna ;)

Co do tłumaczeń to niestety się zdarza. Ostatnio czytam prawie wyłącznie po ang. I łatwiej kupić i taniej wychodzi :hahaha:

Very Stukacza i owszem zaczęłam, ale w momencie gdy miałam spadek formy. Nic mi się nie podobało, także to nie wina książki, a mojego malkontenctwa :lol:
Obrazek

Freakin' Book Lover ;)

Post przez Papaveryna » 23 października 2014, o 11:03

Duz,ale i tak poszerzam horyzonty! Jakiś czas temu by się bała nawet wejść na chwilę do tych wątków erotykowych,a teraz lezę jak do siebie :evillaugh:

Lestat, czyli jest nadzieja,że jak trafisz na lepszy moment to Ci się spodoba :)

Post przez Duzzz » 23 października 2014, o 11:23

Lestat napisał(a):Sinnersów czytałam w oryginale i jeszcze One Night With Sole Regret i ta seria jest fajniejsza, chociaż wiadomo podobna ;)

Czyli co kolejni podglądacze i wielokąty?
Matko, załamuję się :zalamka:
Lestat napisał(a):Co do tłumaczeń to niestety się zdarza. Ostatnio czytam prawie wyłącznie po ang. I łatwiej kupić i taniej wychodzi :hahaha:

Dlatego i ja też jak mam wybór to częściej sięgam po angielskie niż nasze polskie tłumaczenia :) Czasem wiele zabawy się traci :)

Lestat napisał(a):Very Stukacza i owszem zaczęłam, ale w momencie gdy miałam spadek formy. Nic mi się nie podobało, także to nie wina książki, a mojego malkontenctwa :lol:

A zabierałaś się za którą wersję?

Papaveryna napisał(a):Duz,ale i tak poszerzam horyzonty! Jakiś czas temu by się bała nawet wejść na chwilę do tych wątków erotykowych,a teraz lezę jak do siebie :evillaugh:

Widzę kochana widzę :) Jestem normalnie w szoku :) Jednak dobrze, świeże spojrzenie jest zawsze mile widziane :cheer:

Post przez Lestat » 23 października 2014, o 11:41

Do rockmanów Cunning bym nie wracała na Twoim miejscu :evillaugh: właśnie szykuje 3 serię.. :rotfl: 'Exodus End'

Jak chcesz grzeczniejszych bogów rocka to sięgnij po Nalini Singh :) 1 mi sie średnio podobała ale już nowelka bardzo :hyhy:

a Stukacza, angielską, mam też tą 2 część :wink: czytałaś może?
Obrazek

Freakin' Book Lover ;)

Post przez Duzzz » 23 października 2014, o 12:05

Monogamicznych rockmanów biorę, ale grzecznych ee nieee... Niech rozwalają co muszą :evillaugh: Niech palą co muszą :evillaugh:
Spoiler:

Singh mówisz? Zerknę jak stoi cenowo i może spróbuję :) Dzięki :)
Chociaż i tak jak na razie to jestem w świecie sportowców i nie mogę wyjść. Utknęłam. :shades:

Pierwszą angielską przeczytałam całą. Za to drugą 'rozbebeszyłam' i pewnie skończę w tym miesiącu, bo nie chcę żeby mi wisiała na kolejny miesiąc ;)
'Rozbebeszyć' musiałam, bo jakżeby inaczej. Nie lubię kontynuacji pary, zawsze mam obawę, że pojawi się zdrada :] No i przez to kartkuję.

Post przez Papaveryna » 23 października 2014, o 12:09

Czyli jednak nie dokończyłaś tej dwójki? :wink: Daj znać jak Ci się uda :)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Aleja Czerwonych Latarni