Teraz jest 22 listopada 2024, o 20:06

Polecane i odradzane tytuły 18+

Uwaga: tematyka 18+

Ulubiona autorka/autor: krentz harkness howard robb Singh

Post przez fanka76 » 20 września 2014, o 19:43

Magadha napisał(a):
aur_ro napisał(a):Całkiem możliwe że to mogłyby być Chiny ;)

To by miało sens :zalamka: , niestety to państewko leży na bliskim wschodzie. W jednej z części mamy nawet szejka. Żeby było jeszcze absurdalniej, wszystkie bohaterki są dziewicami. Mimo wszystko przeczytam całą serię. W kolejce już czeka część szósta. :wstyd:

Dziewice bo to żony głów państwa. Ale pewnie nie przeszkadzają im te 3 lub 4 w łóżku? :evillaugh:
Cóż dziewice z wyboru nimfomanki z przeznaczenia :mysli:
Ja czytalam kiedys serie gdzie miasteczko było i tam norma 2 facetów hetero mialo 1 żonę :evillaugh:
Byli farmerzy agenci i juz nie pamietam :evillaugh:

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 20 września 2014, o 19:50

W serii Kobieta na krańcu świata Martyna Wojciechowska była w jakimś tybetańskim zakątku, gdzie z racji małej ilości kobiet jedna zostawała żoną braci, ale zawsze spędzała noc z jednym...

jednak układ na raz w jednym łóżku jest IMHO ekhm ekhm nie do końca przyswajalny.

ale i tak coś podobnego znowu przeczytam - sama nie wiem czemu :zalamka:
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Ulubiona autorka/autor: KA/Wylde/Jewel/Evanovich/Mitchell/Kleypas..

Post przez Lestat » 20 września 2014, o 20:00

jak ja nienawidzę książek o rozdziewiczaniu :evillaugh:

Wiem, że często jest to usprawiedliwione fabułą , w histerykch np ale jednak :P a palmerowskie rozdziewiczanie to już w ogóle :rotfl:
Obrazek
and in the and .. love doesn't conquer all..

"YOU? You hate me! You once told me that calling me Satan was an insult to Satan!" - D.S. evil1

Freakin' Book Lover ;)

Ulubiona autorka/autor: l.carlyle, a.quick, m. brook, j r. ward, SEP, Eco

Post przez Desdemona » 20 września 2014, o 21:09

Palmer w tej kwestii jest niesamowita i chyba nie do pokonania.... :evillaugh:
Niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu, by dać Nam lekcję,
a niektórzy po tą lekcję właśnie przyjdą do Nas...

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

http://dlaschroniska.pl/ ...pomaganie zwierzakom jest fajne...

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 20 września 2014, o 22:17

Magadha napisał(a):To by miało sens :zalamka: , niestety to państewko leży na bliskim wschodzie. W jednej z części mamy nawet szejka. Żeby było jeszcze absurdalniej, wszystkie bohaterki są dziewicami. Mimo wszystko przeczytam całą serię. W kolejce już czeka część szósta. :wstyd:

Aż tak zainteresowało?
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 27 września 2014, o 21:59

Lilia napisał(a):Czytałaś? I jak? Powiedz coś więcej, może trafi na początek kolejki. Podobne do Crossa Day? (szukam czegoś podobnego)

Czytałam, czytałam. Nawet ostatnią część kilka dni temu.
Najlepiej to czytać za jednym razem. Ja już wiele nie pamiętam z poprzednich części i trójkę chyba też już czytałam. Tak mi się przynajmniej wydaje. Mam zamieszanie w bibliotekach przez zmiany kompów, ale do rzeczy. Jeśli chodzi o podobieństwo Crossowe to jest, nie duże, ale jednak.

Wszystko zaczyna się od jakiegoś babskiego wieczorku w klubie (jak dobrze pamiętam). Jest jednak tam pewna sala nie przeznaczona dla wszystkich. Drzwi pilnuje ochroniarz i przez niego nie przeciśnie się nikt nie powołany. Nasza bohaterka jest jednak zawzięta i obiera sobie cel, aby się tam dostać. Wchodzi i cóż jest zaskoczona tym co widzi...
W końcu trafi do jakiegoś biura i tam troszkę myszkuje... niespodziewanie pojawia się ktoś przy drzwiach i jak dobrze pamiętam chowa się w szafie... No i tu się akcja zaczyna facet, który kilka minut wcześniej przykuł jej oko jest z kobietą, która zachowywała się nieodpowiednio... oczywiście to jest gra, bo oni lubią perwersję... ta podgląda i się podnieca...
Dla mnie to troszkę odstraszające nie wiedziałam czy właśnie nie skończyć tego czytać tu, ale potem brnęłam dalej, było lepiej ;) Dlatego piszę od razu, żebyś wiedziała.
Potem on jest nią zafascynowany odwiedza ją w biurze, ona pracuje w kancelarii.
Ta część dostała ode mnie 3 na gr. Druga również. Tu się zaczyna pojawiać troszkę wątku z Crossa, bo ona dla jej dobra próbuje się z nią rozstać. Jego przeszłość, ale i zawód('Bractwo/stowarzyszenie Alfa troszkę to wygląda jak grupa najemników) są pełne mroku więc on nie chce by to dotknęło i odbiło się na niej..
Trzecia jak dla mnie najlepsza i zasłużyła na 4. Jest w końcu dobra intryga, niespodziewani zbrodniarze, godzenie i HEA ;)

Ogółem jest im dalej lepsze i wychodzi na to, że wcale nie jest takie złe, ale jednak tyłka nie urywa ;)

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Księżycowa Kawa » 27 września 2014, o 22:14

Co to za seria?
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez Duzzz » 27 września 2014, o 22:17

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Księżycowa Kawa » 27 września 2014, o 22:18

hmmm Zastanawiam się, czy gdzieś to mi nie mignęło…
Denis Diderot

*
*

Post przez Duzzz » 27 września 2014, o 22:22

Okładki lub jak czytałam. Wrzucałam chyba we właśnie czytam i dziś w erotyczne okładki.

Post przez Księżycowa Kawa » 27 września 2014, o 22:28

Mogło mi jeszcze na Amazonie – wcześniej zdarzało mi się latać bez sensu, obecnie komputer tego nie toleruje, to już unikam.
Denis Diderot

*
*

Post przez Duzzz » 22 października 2014, o 21:45

Zastanawiałam się czy coś pisać na temat tej książki czy nie... Jednak nie mogę tego przemilczeć...

Obrazek
Podchodziłam do niej na dwa razy. Na początku zaczęłam od innej części, nie wiedziałam co i jak.. Więc wróciłam i zaczęłam od tej... Tylko miałam moment zwątpienia w trakcie, bo jak jeszcze zniosę to, że bohaterowie lubią namiętny ostry seks tak dzielenia się 'nie zniesę'!!!
Biker jako główny bohater, zły, nieprzystępny...
Bohaterka strażnik w więzieniu, twarda babka z pozoru, ale delikatna w środku..
Gdy sytuacja ich przymusza cała ferajna motocyklistów ich kobiet i kobiet lekkich obyczajów mieszka w budynku należącym do klubu, który ma 6 sypialni, a ich jest ponad 20 osób... Więc ruszyć się tam zapewne za bardzo nie mają jak do tego nie ma opcji by nie wpadli na siebie w jakiś nieprzyzwoitych sytuacjach, bo przecież bikerzy pieprzą się na potęgę z kim tylko popadnie! :roll:
Dobra to jeszcze zniosłam, ale mamy bohatera, który w końcu zaliczy bohaterkę, a potem ogląda innej striptiz.. no proszę...
Potem jest jeszcze lepiej naszego bohatera odwiedza bliska mu kobieta... nie wiem już w końcu jakie tam mają relacje, bo kilka stron ominęłam...
Bohaterka za to nie jest takim wcale niewiniątkiem, bo otóż pewnego razu natyka się na scenę kiedy 'głowa' clubu motocyklistów ma obciąganego ... a ta zamiast odejść stoi i się im przygląda... mało tego podnieca się... tam natyka się na nią nasz bohater... I co?! On ją zaczyna zaspakajać paluszkami! Stwierdzając, że skoro ją podnieca taka obserwacja innych to ona jest jeszcze doskonalsza i lepsza dla niego. Nawet pada propozycja podzielenia się nią z Maddoxem ('głową' clubu). Oczywiście ten Maddox orientuje się, że ona go obserwowała i co też Ash i Krypt robili. Pada z jego ust, że chyba tą się ze mną podzielisz... :roll:
To jeszcze nic... Po tym miałam już dość, ale kilka stron jeszcze przeczytałam.. jednak sorry, ale tak już mnie te podglądanie odrzuciło, że nie dałam rady dowiedzieć się nawet jakie relacje łączą Krypta z tą jego Penny.. Zerknęłam tylko czy zrobią ten trójkąt. No i oczywiście, że tak! :zalamka:
Wymiękam. To nie dla mnie, a tak się fajnie zapowiadało. Nie znoszę takich qrczę wstawek z podglądaniem czy z innymi osobami. Serio trzeba do tanga więcej niż dwóch osób?
Nie rozumiem tego i chyba nie chcę. Tym samym moje pytanie jest takie czy ta autorka zawsze tak? Nie wiem czy kończyć z tego cyklu drugi tom. Boję się, że w końcu sfiksuje. :mur:

Lestat, Ty zachwycałaś się autorką więc teraz proszę powiedz, że wzięłam się za nie ten cykl co trzeba, że autorka jednak nie ma fiksa na punkcie 'wielokatów' i 'podglądactwa' :roll: :mur:

Post przez Lestat » 22 października 2014, o 22:46

Ja bardzo lubię tę autorkę. Zaczełam od Life after Taylah ;) co też może być dyskusyjne, bo tam bohater zdradza żonę.. hmm.. :niepewny: Sama miałam duże wątpliwości. Przeczytałam, jako że była to moja polecanka i na koniec stwierdziłam, ze podoba mi się pióro tej pani.

Co do MC w jej wykonaniu. Uważam że pisze jedne z najlepszych serii w tym nurcie. Oczywiście, nie we wszystkich sa 3kąty czy sex in public, jednak ta seria nie różni się od większości książek spod znaku biker. Nie wiem czy czytałaś inne autorki. Np Wylde, Sheehan czy Martens. KA tu nie zaliczam, bo mimo, że Motorcycle Man czy Chaos, są osadzone w świecie MC, są grzeczniejsze ;) żeby nie powiedzieć - w tym nurcie wręcz "waniliowe".
Siegając po tego typu pozycje, trzeba się przygotować na krew pot i łzy i to dosłownie. Niewiele mają też wspólnego z klasycznie poprowadzonym romansem. Bohaterowie czasem zmieniają partnerów (o paniach zwanych 'club whore" nie wspomnę), jest dużo przemocy czy dirty talk. Wynika to z klimatu w jakim są pisane. Jeśli widziałaś serial FX Sons OF Anarchy, to właśnie do tego można je porównać. Zarówno serial jak i książki MC nie przypadną do gustu każdemu ;)

Swietnie na ten temat kiedyś napisała Liberty :)

Nie radzę szukać autorek podobnych do KA. Przeszłam ten etap i było koszmarnie. Jest trochę naśladowań, zwłaszcza stylu, ale nie da się tego czytać. Ale na tym etapie natrafiłam na autorkę, która nie ściągała od KA, ale postanowiła się zająć motywem gangów motocyklowych i to w sposób bardziej realistyczny. Joanna Wylde z serią Reapers MC jest jednym z nielicznych dobrych przykładów w tej tematyce, bo reszta zwyczajnie straszy. No może jeszcze Mara McBain z serią The Trinity Fall jest fajna. Uprzedzam że bardziej realnie oznacza bardziej brutalnie, patologicznie itd. więc jak nie lubisz to omijaj, najlepiej cały wątek z motocyklistami.

BTW (w Melancholy
Spoiler:
)
Obrazek

"YOU? You hate me! You once told me that calling me Satan was an insult to Satan!" - D.S. evil1

Freakin' Book Lover ;)

Post przez Duzzz » 22 października 2014, o 22:59

Do dirty talk to ja nic nie mam. Ale już do zmieniania partnerów czy własnie jakiś trójkątów czy wielokątów tak. Nawet może i podglądanie zniosłabym z zagryzaniem zębów gdyby z tego czegoś więcej nie było. Zdrad, faktycznych zdrad nie dam rady przeboleć.
Dlatego ciężko mi znaleźć coś co mogłoby mi się spodobać. Bardzo liczyłam na Jewel, ale jednak widzę, że to kompletnie nie moja bajka.
Ogólnie do stylu pisania autorki nie mam nic, bo się fajnie zapowiadało, ale jak pojawiło się podglądanie i ten trójkąt to ona mnie po prostu rozłożyła na łopatki, tak że nie mogę się podnieść. Byłoby super gdyby wyciąć te dwie sceny.

Uwielbiam bikerów nie przeczę, ale jednak takich, którym 'po olśnieniu' wystarcza jedna partnerka. I takich, którzy absolutnie nie dzielą się nią, a wręcz pałają żądzą mordu jeśli tylko jakiś spojrzy na nią z jawnym pożądaniem nie mówiąc już nawet o jej dotykaniu.

KA się nie doszukuję, bo wiem, ze nie znajdę. Też już próbowałam, ale to jak szukanie igły w stogu siana.

PS. Cunning i jej rockmanów nie zdzierżyłam również. Przeczytałam pierwszą, ale nie pamiętam jak było z innymi. Seth mnie chyba rozłożył na łopatki nie mówiąc o tym Edzie(?)

Qrczę co za dużo to nie zdrowo :evillaugh:

PS2. To doczytam dwójkę. Może się okazać znacznie lepsza :)

Post przez Lestat » 22 października 2014, o 23:15

W takim razie za Wylde czy Sheenan nawet nie podchodz :prosi:

Jak chcesz dać szansę Jewel i podoba Ci sie pióro, to spróbuj Melancholy ;) Maddox jest fantastyczny (no może poza wiadomym epizodem z 1 :P ) Za to Santanę bym przeożyła przez kolano nie raz i nie dwa :zalamka: NO i pojawia się MACK :lovju: który wygląda mi na faceta jednej kobiety, oczywiście jak już przestanie być męską dziwką :hahaha:
W poniedziałek wychodzi 3 część 'Anguish', z nim w roli głównej i już się nie mogę doczekać!

A tak poważnie, to w jej pierwszej biker serii MC Sinners, trójkąt jest dopiero w 3 tomie (możesz ominąć, jest na samym końcu i nic nie wnosi) ale w 2 tomie są Chiara i Spike :hyhy: To chyba ulubiona para wszytskich lasek z GR :lol: Cade i Adi też są w dechę. Cade pasuje do Twojego typu "moje nie ruszać" :hyhy:

ps 1 haha... oj Cunning jest specyficzna... przeskakiwałam co dłuższe sex sesyjki :lol:

ps 2 podrzuć mi jakąś autorkę, która Ci sie podobała w tym klimacie, chętnie zajrzę :D
Ostatnio edytowano 23 października 2014, o 00:25 przez Lestat, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Freakin' Book Lover ;)

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 22 października 2014, o 23:42

Biedna Duz aż w wysoki ton weszła jak mi opowiadała jaką okropność czytała. Wcale się zresztą nie dziwię :evillaugh:

Post przez Lestat » 22 października 2014, o 23:55

ja mam to samo przy BR i ksiażkach spod znaku Greya. Kolejnych milionerów ekperymetatorów BDSM nie zniese :evillaugh:
Dla bikerów mam większa tolerancję, sama nie wiem dlaczego :shades:
Obrazek

Freakin' Book Lover ;)

Post przez Papaveryna » 23 października 2014, o 00:03

To nie dla mnie. Ja nawet dla jaj nie umiem poczytać takich rzeczy :zalamka: Miałam się wziąć za Banks żeby potem głupot popisać,ale chyba muszę walnąć kilka lufek żeby móc czytać ten bełkot :evillaugh:

Post przez Lestat » 23 października 2014, o 00:13

Dyskusja dziewcząt o Banks i mi starczy :P Greya doczytałam do sklepu żelaznego, język mnie tak mocno powalił, że nie dałam rady dalej :hahaha: Milionerom, szejkom i zblazowanym garniturom, z jedwabnymi sznurami mówię nie :evillaugh:
Obrazek

Freakin' Book Lover ;)

Post przez Papaveryna » 23 października 2014, o 00:15

Taaaa, ale ci zdymani milionjeży to już wszędzie się pałętają i układy proponują :roll:
A czytałaś Young? Niby to romans raczej,ale ja przy jedynce pianę z pyska toczyłam :P

Post przez Lestat » 23 października 2014, o 00:20

to ta od Dublina?? mam gdzieś skolejkowane ;)

a co tam nawypisywała przerażającego??

milionJEŻY :evillaugh: UMARŁAM!!
Obrazek

Freakin' Book Lover ;)

Post przez Papaveryna » 23 października 2014, o 00:25

Tak,to ta. Wiesz co ogólnie wszystkim się to podoba. Ja i Sol nie zdzierżyłyśmy,ale ja do końca przeczytałam :hyhy:
On oczywiście super git turbo maczo milioner (ruchacz przodownik - by Sol) ona taka jakaś sztywna jak drewniana lala. I ciągle miała mokro w majtkach. Normalnie non stop. Moim zdaniem to była jakaś niezaleczona choroba pęcherza i przydałyby jej się Tena Lady :evillaugh:

Gdzieś nawet "recenzję" wysmarowałam. Mogę poszukać jak Ci się chce czytać moje wypociny :wink:

Post przez Lestat » 23 października 2014, o 00:29

dajesz!! :mrgreen: kurdę jak znów milionJeż to szybko się za to nie wezmę :lol: a jeszcze jak laseczka typu pani Grejowa to mogę się ciachać tępą łyżką :hyhy:
Obrazek

Freakin' Book Lover ;)

Post przez Papaveryna » 23 października 2014, o 00:38

Wiesz ona nie jest jakimś popychadłem i ma traumę z przeszłości - rodzice i młodsza siostra zginęli w wypadku samochodowym. No ale właśnie ona jest taka dziwna i antypatyczna dla mnie :bezradny: Odnośnie milionjeżów to tak on bogaty,ona bogata,jego siostra,jego przyjaciel bogaty. Wszyscy piękni,bogaci i zajebiści. Normalnie szał ciał,tańczące słonie i dzikie węże :roll:

To chyba tutaj będzie: http://www.romansoholiczki.pl/viewtopic.php?p=821528#p821528 :shades:

Post przez Lestat » 23 października 2014, o 00:49

:hahaha: thx!!

To ja jednak wolę mafiozów, bikerów i panów z połświatka :lol: tam mnie pewne zachowania mniej rażą, niż w wypolerowanym disneylandzie ,znudzonej bananowej arystokracji :P
Obrazek

Freakin' Book Lover ;)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Aleja Czerwonych Latarni