przez Księżycowa Kawa » 5 października 2014, o 16:37
Okazuje się, że mam „Fatalną miłość”, muszę teraz ją znaleźć.
Tak mi się przypomniało i wypisałam te, co czytałam:
„Wieża nadziei” – to było o biednej i naiwnej dziewczynie, która znajduje schronienie u przemytników;
„Uprowadzenie” – to naiwnej dziewczynie, która miała zbyt bujną wyobraźnię, a następnie wplątała się w aferę kryminalną;
„Pewnej deszczowej nocy” – to było o biednej i naiwnej dziewczynie, która znajduje schronienie w szkockim zamku, gdzie dzieją się dziwne rzeczy;
„Las ma wiele oczu” – pod wpływem chwili (zdjęcia) wpakowała się w pewną aferę, co było wyjątkowym zrządzeniem losu dla takiego jednego;
„Dziewica z Lasu Mgieł” – to było o biednej i naiwnej dziewczynie, która znajduje schronienie w lesie i zostaje wplątana w różne sprawy;
„Przyjacielu, kim jesteś?” – tu była jakby mniej naiwna, ale nie mogłam pojąć, dlaczego tak długo nie potrafiła ustalić, do kogo ten należy głos;
„Przybysz z dalekich stron” – tej również trafił się okrutnik, ale go sobie wychowała;
„Złoty ptak” – naiwność tej dziewczyny była wręcz niesamowita, ale na szczęście znalazła przyjaciół;
„Wyspa nieszczęść” – kolejna naiwna walcząca z okrutnym światem, a on jak zwykle nie wiedział, co jest czułość itp.;
„Przeklęty skarb” – jak to wszystko obróciło się na ich korzyść.
„Jasnowłosa” – o tym już wspominałam, świetna parka;
„Dzieci samotności” – ze względu na Czarnogórę, poza tym miała niezłego typka za męża;
„Łzy odchodzącej nocy” – w zasadzie ciekawy bohater, bo odbiegający od schematu.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot
"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.