wiedzmaSol napisał(a):cieknie mi szeroką strugą http://pomidoribazylia.pl/bez-kategorii ... em-i-feta/
klarek napisał(a):rosło ci równomiernie?
kurcze, mi rolady z ciasta francuskiego nie chcą dobrze rosnąć
wiedzmaSol napisał(a):cieknie mi szeroką strugą http://pomidoribazylia.pl/bez-kategorii ... em-i-feta/
klarek napisał(a):duzzza22 napisał(a):klarek napisał(a):Ja swoją dynię dzisiaj przepołowiłam. Zupa krem już zjedzona, teraz tylko zalewa i pokrojona dynia do słoików A potem wolność od przetworów w tym roku
A jak ją robisz? Z goździkami?
Jedną wczoraj zrobiłam jakieś 5 kg przerobiłam. Teraz pewnie kolejne 4-5 kg w garze
Jak zupę czy jak w occie? Zrobiłam też z 6 słoików takiej zwykłej uduszonej pulpy, z której raz dwa zrobię zupę zimą
Goździki to do zalewy dodaję.
A na zupę wszystko duszę w piekarniku. Całą włoszczyznę, skrojoną dynię. Lekko podlewam oliwą, dodaję czosnek i po raz pierwszy chili. Jak będzie mięciutkie zalewam w miarę preferencji bulionem, podsmażam. Na koniec dodaję uprażone płatki migdałowe lub słonecznika pestki, a na górę stawiam podsmażony w cieniutkie plasterki (najlepiej ten biedronkowy bo jest niemal przezroczysty) boczek, zasypuję jakąś zieleniną - natka, kiełki jakieś
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość