Teraz jest 22 listopada 2024, o 16:48

Nasze zdrowie

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 15 lipca 2014, o 19:25

Warto mieć takie kosmetyki , bo niestety dość osób ma to paskudztwo, już parę razy się zaraziłam :yeahrite:
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 16 lipca 2014, o 21:01

byłam wczoraj u okulistyz dzieciakami na kontrolę i ze soba ,bo gorzej widzę.Lekarz mnie pocieszył,że to tylko moja zaćma ma sie coraz lepiej :zalamka: i przepisał mi krople(kolejne).Mała dostała silniejsze okulary,starsi na szczęście bez zmian.
Zarejestrowałam sie go poradni k,wreszcie,po jakichs 10 latach od odstatniej wizyty :evillaugh: oczywiście dziś pani doktor nie było(sezon urlopowy w pełni),ale na szczęście nie trzeba będzie długo czekać.Jutro mam kolejną wizytę w szpitalu,tym razem usg brzucha...A potem pewnie powrtórka z rozrywki...
jeszcze tylko wizyte u stomatologa muszę umówić i będzie z grubsza pozałatwiane...
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 24 sierpnia 2014, o 21:46

Dziewczynki odstawiające gluten: co jecie? Siostra pyta, bo może też ma z nim problem i nie wie, co jeść ma w zamian.
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 24 sierpnia 2014, o 22:02

Znalazłam: viewtopic.php?p=860745#p860745 - może to pomoże?
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez Lilia ❀ » 24 sierpnia 2014, o 22:48

dziękuję Kawo, wiedziałam, że jest to gdzieś na forum, ale szukałam w Zdrowiu lub odchudzaniu

Post przez Księżycowa Kawa » 24 sierpnia 2014, o 23:27

Również :lol: a potem coś mnie tknęło...
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 25 sierpnia 2014, o 08:10

Mój m. ma liczne nietolerancje pokarmowe, które bardzo mu życie utrudniają. Unika też glutenu. Jest pełno produktów bezglutenowych, które jednak sporo kosztują. Np chleb sprzedają w opakowaniach po 6 kromek za 6 zł.
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Post przez Księżycowa Kawa » 25 sierpnia 2014, o 17:11

Tego rodzaju produkty kupuje się najczęściej, bo się musi, czyli producent zwykle może dyktować ceny po swojemu…
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 25 sierpnia 2014, o 19:37

6 zł za 6 kromek? To taniocha :D Ja kupuję mojej młodej chleb,który u pani w bezglutenowym sklepiku kosztuje 10,50 i jest go 5 kromeczek. Dodam,że ona ma go najtaniej :wink: Taki sam w Carrefourze kosztuje prawie 16zł :wink: Jak u naszej babki bezglutenowej go nie ma musimy kupować tam,bo mała bardzo chlebek lubi :) A to jedyny chyba chleb bg,który jest miękki oraz nie wygląda i nie smakuje jak uszczelka do okien.
Dziś nie miała więc kupiłam młodej bezglutenowe słodkie bułeczki 9,40zł za 4 sztuki.Bardzo dobre,ale niestety jak sama nazwa wskazuje mają wysoko w składzie cukier.

Na diecie bg można dużo jeść :) Ja mam problem tego rodzaju,że moja młoda jest jeszcze na bezmlecznej,nie powinna w ogóle dostawać cukru,unikamy soi i jeszcze dieta niskoszczawianowa by nam się przydała,bo jej w drogim zagramanicznym badaniu wyszły za wysokie szczawiany. A dodatkowo młoda cierpi na straszną wybiórczość pokarmową więc nie je nawet tego co jest na jej dietach dozwolone :(

Tutaj jest fajny blog:
http://smakoterapia.blogspot.com/
Dużo przepisów bg,bm,bc i vege :) W ogóle ludzie na diecie bg dużo działają na kaszy jaglanej. Ja ze swoimi wątpliwymi talentami nie próbowałam jeszcze nigdy :P
Mam przepis na dwa fajne ciasta i muffinki bananowe :) Jak trzeba mogę podać :)
W sklepie tej naszej pani widziałam też na przykład galaretki bezglutenowe,małej kupuję bezglutenowe paluszki solone,precelki solone,które niczym nie odbiegają od tych z Lajkonika. Naprawdę smaczne są. Czasem,ale rzadko jakieś ciastka i też zjadliwe są tylko mają cukier więc my za często nie możemy :|
W zasadzie można wszystkie zupy tylko jak z makaronem to makaron bg i do zagęszczania zup i sosów mąka bg,do kotletów bułka tarta bg,do ciast odpowiednia mąka bg i proszek do pieczenia bg. Można to spokojnie zamieniać :) Z wędlinami trzeba uważać.Kupować tylko ze znanego źródła, a jak w marketach to dokładnie wczytywać się w składy. Konspol ma bardzo dobre kabanosy,które na pewno nie mają glutenu i laktozy ich produkty są w Biedronce :)
Jak jest potrzeba mogę podać linki do mąk,bułki tartej,chleba,bułek i tak dalej :)

Post przez Levanda » 6 września 2014, o 19:27

Dziewczyny, zwariuję. Coś mi się porobiło z oczami. Od miesiąca prawe oko mi dziwnie ropieje i zaczęły mi się robić jęczmienie. W tej chwili mam 3 jęczmień w ciągu ostatnich 5 tygodni. Na lewym oku mam w tej chwili 2! :shock: Oczy mam spuchnięte, wyglądam jakbym balowała albo dostała w czapę :P W poniedziałek wybieram się do rodzinnego i będę próbowała załatwić okulistę.

Post przez Lilia ❀ » 6 września 2014, o 19:44

miałam tak, gdy byłam nastolatką. co chwila jęczmienie, nawet kilka na jednym oku, czasem na obydwu. po kilku miesiącach samo przeszło. od tamtej pory mam spokój.
mama zaparzała mi świetlika i nim przemywałam oczy.

Post przez Levanda » 6 września 2014, o 20:43

Ja przykładam rumianek, ale szybkich efektów to nie daje. A ja mam opuchnięte oczy. Nie wygląda to dobrze.

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 6 września 2014, o 21:22

hm.. rumianek podobno nie jest dobry na oczy. ;)
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Księżycowa Kawa » 6 września 2014, o 22:07

Słyszałam, że świetlik jest dobry, nawet go stosowałam. Albo czarna herbata.
Denis Diderot

*
*

Post przez Levanda » 6 września 2014, o 22:15

Ja na jakimś portalu medycznym przeczytałam o rumianku. Generalnie jestem gotowa przyłożyć każdy okład byle te paskudztwa zniknęły.

Post przez Dorotka » 6 września 2014, o 22:19

Jeśli domowe sposoby nie pomagają, bo przejdź się do okulisty, który przepisze ci maści i krople z antybiotykami do stosowania miejscowego. Czasami konieczne jest doustne podanie antybiotyków.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez Levanda » 6 września 2014, o 22:26

Czytałam o tym, dlatego wybieram się do lekarza w poniedziałek. Za dużo tych jęczmieni żeby to był przypadek.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 7 września 2014, o 02:50

LiaMort napisał(a):hm.. rumianek podobno nie jest dobry na oczy. ;)

Podobno jest bardzo dobry, tylko rozjaśnia rzęsy i dlatego dużo osób nie chce go stosować, a woli świetlik.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 7 września 2014, o 15:56

Levanda napisał(a):Czytałam o tym, dlatego wybieram się do lekarza w poniedziałek. Za dużo tych jęczmieni żeby to był przypadek.

Dopiero teraz doczytałam. Lev bezwzględnie do lekarza. I jeśli to trwa od jakiegoś czasu to pewnie skończy się na maściach, jak Dorotka napisała możesz też dostać antybioryk, albo coś przeciwwirusowego. U mnie w rodzinie był taki przypadek. Bawili się prawie dwa miesiące z tym, a po lekarzu i odpowiednich lekach przeszło bardzo szybko. I nie wraca :)

Post przez Levanda » 7 września 2014, o 21:24

Mam nadzieję, że tak będzie :) Dzięki Klarku :)

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 13 października 2014, o 13:56

Papaveryna napisał(a):Tutaj jest fajny blog:
http://smakoterapia.blogspot.com/
Dużo przepisów bg,bm,bc i vege :) W ogóle ludzie na diecie bg dużo działają na kaszy jaglanej. Ja ze swoimi wątpliwymi talentami nie próbowałam jeszcze nigdy :P
Mam przepis na dwa fajne ciasta i muffinki bananowe :) Jak trzeba mogę podać :)

Blog już sobie zapisałam, przeglądam :)
I koniecznie przepisy bym prosiła. :prosi: Szczególnie te muffiny :drool:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez gosiurka » 13 października 2014, o 16:44

Ja też poproszę :P
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)

Post przez Lilia ❀ » 14 października 2014, o 11:02

Chałwa! Ręka do góry, kto lubi- a kto nie lubi, powinien to zmienić oto kilka powodów:

1. Chałwa zawiera w sobie dużo witaminy E. Jest ona naturalnym antyoksydantem, chroni organizm przed wolnymi rodnikami, komórki przed uszkodzeniem, a zatem jest ważna w profilaktyce nowotworów. Dodaje energii, a odejmuje lat

2. Chałwę robi się z miazgi sezamowej- "zajmuje" ona ok. 50% składu chałwy. Sezam jest megazdrowy, zawiera niemalże wzorcowy skład białek roślinnych, oleje roślinne, a także naturalny przeciwutleniacz- sezamol. Ponadto jest źródłem witamin z grupy B, witaminy A i wcześniej wspomnianej E- a te mają na nas same korzystne działanie

3. Kwas linolowy zawarty w chałwie pomaga w utrzymaniu zdrowego serducha, obniża poziom złego cholesterolu i jest sprzymierzeńcem w walce z chorobami układu krążenia!

4. Chałwa jest mniej kaloryczna, niż czekolada (a moim zdaniem nawet smaczniejsza :)), także nie ma się co jej bać!

5. Wpływa pozytywnie na włosy, skórę i paznokcie- poprawia ich stan i odżywia je.

6. Chałwa zawiera również sporo wapnia i magnezu.

czytam to i wszystko fajnie, ale ja jej po prostu nie znoszę. zapachu, smaku. I miałaby być lepsza od czekolady??? :?

Post przez gosiurka » 14 października 2014, o 12:03

:shifty: ciekawe czy zawiera gluten :D

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 14 października 2014, o 12:03

Ja uwielbiam chałwę. Po czekoladzie strasznie cierpi moja cera, o wiele bardziej niż po innych słodkich rzeczach. Zresztą tej najzdrowszej czekolady (czyli z dużą ilością kakao), to ja nie lubię. Tylko mleczną i białą.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich