Levanda napisał(a):Czytałam o tym, dlatego wybieram się do lekarza w poniedziałek. Za dużo tych jęczmieni żeby to był przypadek.
Papaveryna napisał(a):Tutaj jest fajny blog:
http://smakoterapia.blogspot.com/
Dużo przepisów bg,bm,bc i vege W ogóle ludzie na diecie bg dużo działają na kaszy jaglanej. Ja ze swoimi wątpliwymi talentami nie próbowałam jeszcze nigdy
Mam przepis na dwa fajne ciasta i muffinki bananowe Jak trzeba mogę podać
Chałwa! Ręka do góry, kto lubi- a kto nie lubi, powinien to zmienić oto kilka powodów:
1. Chałwa zawiera w sobie dużo witaminy E. Jest ona naturalnym antyoksydantem, chroni organizm przed wolnymi rodnikami, komórki przed uszkodzeniem, a zatem jest ważna w profilaktyce nowotworów. Dodaje energii, a odejmuje lat
2. Chałwę robi się z miazgi sezamowej- "zajmuje" ona ok. 50% składu chałwy. Sezam jest megazdrowy, zawiera niemalże wzorcowy skład białek roślinnych, oleje roślinne, a także naturalny przeciwutleniacz- sezamol. Ponadto jest źródłem witamin z grupy B, witaminy A i wcześniej wspomnianej E- a te mają na nas same korzystne działanie
3. Kwas linolowy zawarty w chałwie pomaga w utrzymaniu zdrowego serducha, obniża poziom złego cholesterolu i jest sprzymierzeńcem w walce z chorobami układu krążenia!
4. Chałwa jest mniej kaloryczna, niż czekolada (a moim zdaniem nawet smaczniejsza ), także nie ma się co jej bać!
5. Wpływa pozytywnie na włosy, skórę i paznokcie- poprawia ich stan i odżywia je.
6. Chałwa zawiera również sporo wapnia i magnezu.
Powrót do Kącik Porad Wszelakich
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość