Teraz jest 25 listopada 2024, o 08:37

Taniec, ruch, muzyka

Czego słuchamy, co polecamy

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 23 grudnia 2008, o 00:19

U mnie dziś na tapecie "Get Shaky" IAN CAREY i MASTER BLASTER "Everywhere".

Post przez Lorelei » 9 stycznia 2009, o 23:10

Poległam przy tym teledysku Obrazek

A co do muzyki tanecznej... hmm jeśli o mnie chodzi to praktycznie do wszystkiego mi nóżka podryguje, niezależnie czy szybka czy wolna piosenka Obrazek A w mojej głowie się tworzą chore układy choreograficzne Obrazek Obrazek

Post przez Kawka » 10 stycznia 2009, o 00:01

A widziałyście najnowszy teledysk Danzela?? Podobno Rzeszów wybulił potworną kasę na ten cel. A oto efekt:

http://pl.youtube.com/watch?v=y-ULorTt0G0

Post przez Lorelei » 10 stycznia 2009, o 00:52

Obejrzałam Obrazek Jak na teledysk "tych czasów" na szczęście nie jest rozerotyzowany Obrazek

Post przez Kawka » 10 stycznia 2009, o 01:07

Jak dla mnie może być - nie przepadam za tym wykonawcą, a teledyskiem zainteresowałam się tylko dlatego, że mieszkam w okolicy Rzeszowa i doskonale znam miejsca, gdzie był kręcony. Trochę to ckliwe wyszło, ale nawet nazwę miasta widać Obrazek i słynną studnię. Jak oglądałam inne clipy Danzela to ten z Rzeszowa wydaje się najbardziej strawny. A i w tekście piosenki jest wreszcie coś więcej niż tylko "pump it up". Może dlatego, że ten kawałek Regi Penxten napisał (dla niewtajemniczonych - Regi Penxten to bardzo sprawny producent i kompozytor - wypromował kilka znanych skandynawskich zespołów).

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 13 stycznia 2009, o 15:37

Mojej mamie ostatnio wpadła w ucho fajna piosenka. Słucha jej, mnie też zaraziła. Polski zespół

Manchester - Nie na pierwszej randce

<object width="480" height="295"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/32l7EqHGrE4&hl=pl&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/32l7EqHGrE4&hl=pl&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="295"></embed></object>

Fajny głos, muzyka, ale najlepsze są słowa. Piosenka z historią, a nie z powtarzającymi się w kółko frazami, nic nie znaczącymi zdaniami.

Ja...

już widzę ciebie...

faluje tłum...

Manchester gra.

I czuje, że mogę mieć ciebie

w tę dziką noc,

bo dobrze wiem czego chcesz,

po co mróżysz swój wzrok.

Tylko, że ja, ja, ja strasznie nudzę się.

Hej dziewczyno

nie oddawaj się na pierwszej randce,

choć wiruje świat

po piwach i po wódki szklance,

bo nie będziesz miała

więcej żadnych szans,

więcej żadnych szans.

Szał...

sobotnich nocy...

Jak dziki kot...

zakradasz się...

I słyszę już słodki głos

najpierw trochę na NIE,

lecz dobrze wiem

w takiej grze,

czego naprawdę chcesz.

Tylko, że ja, ja, ja strasznie nudzę się.

Hej dziewczyno

choć wiruje świat

bo nie bedziesz miała

więcej żadnych szans,

więcej żadnych...

Hej dziewczyno

choć wiruje świat

znowu słyszę słowa,

że nie jesteś wcale taka.

Jestem miły,

a ty długo nie masz już chłopaka.

U mnie baby dzisiaj

nie masz żadnych szans,

nie masz żadnych szans.

Post przez Kawka » 13 stycznia 2009, o 20:05

Nie cierpię tej piosenki - doprowadza mnie do szału. Za to równie głupi tekst jest w kawałku "A aucie" Sokoła, Pono i Frakna Kimono. Na sylwestra gdzieś w radiu usłyszałam i nie mogę się od tego uwolnić. Obrazek A swoją drogą, można by zrobić jakąś listę przebojów najgłupszych polskojęzycznych piosenek?

Post przez Lilia ❀ » 13 stycznia 2009, o 20:25

Z najgłupszymi tekstami królował by Feel Obrazek

Z zagranicznych Madonna

Post przez wiwi14 » 13 stycznia 2009, o 20:33

Moim zdaniem najgłupsze teksty ma Doda, na jakimś festiwalu wsłuchałam się w słowa jej piosenki - ani to z sensem, ani po polsku

Post przez Kawka » 13 stycznia 2009, o 20:45

Szczerze mówiąc, mam kilka typów: Doda (Więc nie daj sieeeee, usmiechnij sieee - tragedia, jak cała reszta jej twórczości), Feel (nie wiadomo o co im chodzi w tekstach), tekst piosenki "Czarny ciągnik" (nie wiem kto wykonuje), "Chinka czikulinka", ale i tak przodują w najgłupszych tekstach rodzime gwiazdy dance - D-bomb np. Zęby aż puchną, chociaż "Dobrze robię, dobrze robię sobie przynajmniej jest chwytliwe:D). Ostatnio z głupich piosenek o głupich tekstach słyszałam Mc Makler "Silny kac". Było też kiedyś coś takiego: "Trzepała Zośka dywan, z dywanu leciał kurz, tak bardzo się zmęczyła, że siły nie ma już. Kochaj mnie - miłości daj mi znak. Kochaj mnie - lalalalala", ale nie pamiętam tytułu, chyba Kukiz to śpiewał. Generalnie bardzo dużo jest debilnych tekstów w polskich utworach. Na szczęście nie tylko w polskich. Pamiętacie Rihanę i jej ela ela ela, zupełni jakby zacięła się jej płyta. A Szakira porównywła swoje piersi do gór Obrazek Straszne.

Post przez wiwi14 » 13 stycznia 2009, o 21:01

Moja mama słysząc piosenkę Rihanny - Umbrella dostaje palpitacji serca i w sekunde potrafi przebiec całe mieszkanie, żeby ją wyłączyć. Niestety większość polskich wokalistów pisze strasznie głupie teksty, ale zdarzają się też ciekawe i napisane po polsku, a nie polskiemu.

Post przez Kawka » 13 stycznia 2009, o 21:13

Nie mam nic do Rihany, ale piosenki "Umbrella" wręcz nie znoszę. Tak okropnie tam beczy. Jak koza Obrazek Mam odruch wyłączania radia, jak to słyszę. Co do głupich tekstów, to obawiam się, że większość zagranicznych kawałków ma właśnie beznadziejne teksty, tylko nie śpiewają ich po polsku, więc się nie zwraca uwagi. Z kolei utarło się, że wszystkie taneczne klimaty mają denne teksty, co wcale nie jest regułą. Wyłączając kliku Dancezlopodobnych wykonawaców (you got to pump it up przez bite 3 minuty itp), i innych, gdzie słowo "ass" jest kluczowym w tekście, można spokojnie spotkać świetne kawałki z niezłym tekstem. Osobiście bardzo podoba mi się tekst Juanesa "La camisa negra". Niebanalny, prosy, a jednocześnie życiowy. Ostatnia piosenka Beyonce też niczego sobie.

Ulubiona autorka/autor: Marsha Canham

Post przez moni » 13 stycznia 2009, o 21:50

Co do Rihanny - mam takie samo udczucie co Ty do Umbrelii... ale za to "Unfaithful" jest super - przynajmniej dla mnie Obrazek Tak samo "Don 't stop the music". Tylko, że ja się w tekst nie wsłuchuję - bardziej interesuje mnie melodia i czy ten ktoś nie fałszuje... bo jak tak, to aż mnie ciarki przechodzą.... brrrr...

Post przez Lorelei » 13 stycznia 2009, o 21:53

Jakie szczęście, że ja wielkiej uwagi na tekst nie zwracam. Podobnie jak moni dla mnie liczy się melodia Obrazek Takie zboczenie zawodowe Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Marsha Canham

Post przez moni » 13 stycznia 2009, o 21:56

dokładnie Lorelai, dokładnie Obrazek

Post przez wiwi14 » 13 stycznia 2009, o 22:35

Ja z reguły też, ale gdy słysze piosenkę już n-ty raz to zaczynam się bardzo uważnie wsłuchiwać w to co, a nie jak śpiewają.

Post przez Kat » 13 stycznia 2009, o 22:57

ja niestety wiekszosc tekstow rozumiem... i to czasami sprawia, ze wrecz mnie nosi jak niektore kwiatki slysze... chocby lollipop... co za debilizm... ale ogolnie piosenki szybsze maja to do siebie, ze tekst nie jest wysokich lotow, bo to melodia ma przyciagac.

Post przez Kawka » 14 stycznia 2009, o 03:28

Otóż to, Kat. Dance ma być po prostu relaksujący, mieć chwytliwy motyw, od refleksji jest poezja. Też zwracam uwagę głównie na melodię, ale po jakimś czasie wpada mi w ucho też tekst. Znam całkiem nieźle angielski i trochę hiszpański, więc rozumiem o czym śpiewają. A poza tym jak się słyszy przeciętną piosenkę pop, dance, to nie trzeba być poliglotą, by zrozumieć Obrazek Czasem jednak ze zdumieniem słyszę, że taki producent muzyki dance trochę się wysilił, a nie tylko poleciał po najmniejszej linii oporu, żeby zbić więcej kasy. Takie kawałki dłużej pamiętam. Chociaż w sumie wszystkie pamiętam. Lubię ten rodzaj muzyki po prostu.

Obrazek

Wiwi, chodziło mi właśnie o "If I were a boy".

Ps. Kat, który "Lollipop" masz na myśli? Kawałków o tym tytule jest masa.

Post przez Kat » 14 stycznia 2009, o 21:03

ten co dwoch Murzynow go spiewa - nie mam pojecia jak oni sie zowia, ale w teledysku jezdza limuzyna... ogolnie tekst jest taki durny, ze jak sie w niego dobrze wsluchalam, to sie zalamalam...

Post przez Kawka » 15 stycznia 2009, o 01:46

A to z ciekawości poszukam.

Post przez Lilia ❀ » 15 stycznia 2009, o 01:52

Kat chodzi o lollipop lil wayne - bardzo popularna piosenka i raper w USA (nie wiem why)

Post przez Kawka » 15 stycznia 2009, o 01:57

A to już kojarzę o kogo chodzi. Piosenki jeszcze nie słyszałam. Nie mam dostępu do kanałów typu MTV, więc wiedzę muzyczną czerpię z radia.

Post przez Lilia ❀ » 15 stycznia 2009, o 02:00

Lil Wayne - Lollipop OFFICIAL MUSIC VIDEO

<object width="480" height="295"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/tqDBa11MuDo&hl=pl&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/tqDBa11MuDo&hl=pl&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="295"></embed></object>

Post przez Lorelei » 15 stycznia 2009, o 02:00

Podejrzewam, że chodzi o to:

http://www.youtube.com/watch?v=tqDBa11MuDo

Post przez Kat » 15 stycznia 2009, o 03:17

brrrrrrrrr paskudna ta piosenka... nie patrzac powiem ze chodzi o to...

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Muzyka