Teraz jest 21 listopada 2024, o 22:03

Sylvia Day (+18)

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 17 sierpnia 2014, o 18:10

Nie ;)
Oni tam może i często ale nikt nikogo nie bije ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: l.carlyle, a.quick, m. brook, j r. ward, SEP, Eco

Post przez Desdemona » 17 sierpnia 2014, o 18:11

o to dobrze...jakoś te klapsy mnie doprowadzały do nerwów wydaniu pana Greya... :zalamka:
Niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu, by dać Nam lekcję,
a niektórzy po tą lekcję właśnie przyjdą do Nas...

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

http://dlaschroniska.pl/ ...pomaganie zwierzakom jest fajne...

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 17 sierpnia 2014, o 18:13

To idiotyczne porównanie sprawia, że pojawiają się idiotyczne skojarzenia.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: krentz harkness howard robb Singh

Post przez fanka76 » 17 sierpnia 2014, o 18:36

Desdemona napisał(a):w Crossie nie ma takich seksów jak w Greyu.... hmmm

des jest ich ogrom ale historia niezła.
wlasnie czytam wczesniej podobnie jak greya podczytałam i przekartkowałam ale jesli chodzi o Greya to skonczyłam a Crossa zaczełam na poważnie czytać. mam ochote napisac recenzje tak mnie pochłonęła ta historia. wogule nie porównuj Crossa do greya. to dwie rozne ligi . dla mnie cross to kawał niezłego romansu erotycznego a Grej to dziwoląg z seksami :zalamka: .
Cross to miliarder ale ewa rowniez ma miliony sa sobie rowni i obydwoje maja swoje demony ktore sprawiają ze sa "popaprani"
dodatkowo bardzo podoba mi sie przyjaciel ewy jest napisany super mlody czlowiek ktory przez pryzmat przeszłości papra sobie życie uczuciowe.....
des polecam ale seksow mnostwo mogloby byc o poplowe mniej ale i tak czyta sie świetnie

Post przez Księżycowa Kawa » 17 sierpnia 2014, o 18:43

Korci, korci i chyba niedługo się wezmę.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez fanka76 » 17 sierpnia 2014, o 18:58

kawo jestem w polowie 2 tomu czytam kiedy moge nie kartkuje jak mi sie czesto zdarza jak mnie mam czasu.
historia wciaga jest taka realna. oni sa popaprani Cross nawet bardziej. ale miłość sprawia ze próbuje walczyc chodza na psychoterapie czyli cos co jest podstawą do zmian w życiu którym rządza demony przeszłości.
wiem pisałam żeby nie porównywać ale samo sie nasuwa.
Grey ze swoimi "zboczeniami" seksualnymi czy jak to sie nazywa zmienia sie pod wpływem swojej ukochanej od wewnetrznej bogini :zalamka: . juz nie potrzebuje dominacji i bdsm pod wpływem niewiunnej pensjonariuszki przecierz to nie mozliwe.
Cross walczy z demonami ale czesto przegrywa
Spoiler:

koniecznie dziewczyny czytajcie chetnie podyskutuje. Cross jest super bajecznie bogaty i niesamowicie przystojny ale w życiu bym nie chciała takiego faceta tak popapranego. Ewa leczła sie od dawna ale i tak wspomina ze nie potrafiła stworzyc normalnego zwiazku. Cross dopiero pod wpływem Ewy zaczyna widzieć jak destrukcyjnie jego przeszłość wpływa na niego i jego zwiazki z kobietami. podejmuje leczenie . to daje kopa i jest realne. Historia tych dwoje wciaga i pochłania tak bardzo że mnogość scen seksu nawet może przeszkadzać w połowie przypadków zbedne przerywniki. .lubie erotyki wiem ze główna role gra tam seks ale u Crossa historia tak mnie wciągła że spokojnie mogło by byc ich mniej ale wyeliminowanie popsułoby fabułe bo jest on tam istotny. nie gra roli rabanka dla rąbanka

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 17 sierpnia 2014, o 19:19

skad na to czas znaleźć :zalamka:
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Post przez •Sol• » 17 sierpnia 2014, o 19:21

no na Crossa trzeba :P
jest fajny, sensowny i nie ma się ochoty każdej sceny :heat: omijać.
Chyba aż sobie też powtórzę.

Post przez fanka76 » 17 sierpnia 2014, o 19:39

oj tak sol czasami nawet buduja napiecie i maja sens.
mimo ze juz nie moge czytac o milionerach tu mi nie przeszkadza majątek Crossa pewnie dlatego ze Ewa rowniez ma ogromny majatek miliony ii stoi za nią kochająca bogata rodzina. Matka i ojczym .
podoba mi cie jej przyjaźń ze współlokatorem. Jej przyjacielem z czasów kiedy miała naście lat. Kochają się jak rodzeństwo podziwiają swoją urode ale nie ma miedzy nimi krztyny napiecia seksualnego . to fikcja ale tak fajnie sa opisani ze jestem w stanie uwierzyć ze przyjaźn tak bliska jest mozliwa miedzy kobieta i mezczyzną
w sumie czytamy o dwóch związkach uczuciowych . jednym seksualnym drugim opartym na głebokiej przyjaxni

Post przez •Sol• » 17 sierpnia 2014, o 19:47

o dokładnie. Nie ma zmierzchowej powtórki że przyjaciel buja się w głównej bohaterce. Ufff...
Bogaci są, ale nie uderzyła sodówka. Podchodzą do tego normalnie, a nie jak Grey, kupić wszystko co się tylko da i trochę tego co się nie da. Takie wrażenie odniosłam.

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 17 sierpnia 2014, o 19:48

ooo sprawdziłam i część strażników snów czytałam - eeeee... fabuła średnia, seksu sporo...
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Post przez Desdemona » 17 sierpnia 2014, o 19:56

fanka76 napisał(a):
Desdemona napisał(a):w Crossie nie ma takich seksów jak w Greyu.... hmmm

des jest ich ogrom ale historia niezła.
wlasnie czytam wczesniej podobnie jak greya podczytałam i przekartkowałam ale jesli chodzi o Greya to skonczyłam a Crossa zaczełam na poważnie czytać. mam ochote napisac recenzje tak mnie pochłonęła ta historia. wogule nie porównuj Crossa do greya. to dwie rozne ligi . dla mnie cross to kawał niezłego romansu erotycznego a Grej to dziwoląg z seksami :zalamka: .
Cross to miliarder ale ewa rowniez ma miliony sa sobie rowni i obydwoje maja swoje demony ktore sprawiają ze sa "popaprani"
dodatkowo bardzo podoba mi sie przyjaciel ewy jest napisany super mlody czlowiek ktory przez pryzmat przeszłości papra sobie życie uczuciowe.....
des polecam ale seksow mnostwo mogloby byc o poplowe mniej ale i tak czyta sie świetnie

dzięki fanko... :lovju:

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

Post przez fanka76 » 17 sierpnia 2014, o 20:59

nie ma sprawy Des jestem w polowie 2 tomu i jestem pod urokiem tej historii. uwielbiam takie romanse pomiedzy ludzmi ktorzy maja swoje demony przeszłości borykaja się z nimi sa tak pokręceni jak Cross i eva a mimo wszystko kochaja sie.

Post przez Księżycowa Kawa » 17 sierpnia 2014, o 22:06

szuwarek napisał(a):ooo sprawdziłam i część strażników snów czytałam - eeeee... fabuła średnia, seksu sporo...

Racja, ale się czyta :bezradny:

Tak w ogóle to brzmi coraz bardziej interesująco, a miałam poczekać, ech.

fanka76 napisał(a):Grey ze swoimi "zboczeniami" seksualnymi czy jak to sie nazywa zmienia sie pod wpływem swojej ukochanej od wewnetrznej bogini :zalamka: . juz nie potrzebuje dominacji i bdsm pod wpływem niewiunnej pensjonariuszki przecierz to nie mozliwe.

Zdecydowanie – cały ten wątek ma żadnego sensu ani składu. Niby to całe BDMS jest mu potrzebne, a następnej chwili macha na to ręką, bo panienka ma takie życzenie. Kompletnie to nie zostało przemyślane, tylko opisane, licząc na sławę i reklamę itp.
Denis Diderot

*
*

Post przez fanka76 » 17 sierpnia 2014, o 22:21

dla mnie grey to taka historia jak piszesz. opisana nie przemyslana autorka gdziesz slyszala o bdsm ale nie zbadala tematu. czyli pisala o czyms o czym nie wiedziala. powinna wniknac w temat poczytac co kieruje ludzmi ktorych dominacja i bdsm fascynuje . a ona wie tyle co przecietny czlowiek , ktory o tym zlyszal. zreszta grey jest dla mnie infantylny sama postac opisana jakby on sam byl nastolatekiem a nie tego szukamy w romansach erotycznych. a ta jego pani "wewnetrzna bogini" :zalamka: :zalamka:
ale powtarzam sie :P
80 dni ... jak pisalam dla mn ie nie do przejscia ale jest lepsza literacko napisana niz grey

Cross dla mnie na razie to :bigeyes: . ale czekam na wyjasnienie jego demonow domyslam sie ale....

Post przez Księżycowa Kawa » 17 sierpnia 2014, o 22:27

Na szczęście zauważono, że Cross to nie Grey. Coraz trudniej jest mi czekać.
Denis Diderot

*
*

Post przez fanka76 » 17 sierpnia 2014, o 22:31

to kawo czytaj jestem ciekawa twojej opini. bo o crossie po raz pierwszy od ciebie uslyszalam :P
i dziekuje :lovju:

Post przez Księżycowa Kawa » 17 sierpnia 2014, o 22:37

Naprawdę? Faktycznie zdarza mi się wypowiadać o nieprzeczytanych książkach mniej lub bardziej trafnie.
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: Julie Anne Long,Mary Balogh

Post przez tydea » 18 sierpnia 2014, o 01:08

Desdemona napisał(a):Tyd tez mnie nie porwało Tylko mnie poproś....intryga kiepska...a te opisy seksów suche i bez emocji....dlatego zwlekam na kiedyś indziej na poczytywanie kolejnych części....

Des druga czesc super,polecam,saksu az tyle nie ma co w pierwszej wiec I ksiazke sie lekko leci :wink: a jesli jest to opisany dosc z klasá (mozna powiedziec ze opisany razem z uczuciem pomiedzy bohaterów ,bo w pierwszej to takie suche eee nie podobalo mi sie).
Zareaz koncze druga I zaczne trzecia .

Co do Crossa mam kupione trzy czesci (udalo mi sie po promocji :D )to potem poczytam.Od wielu lat to bedzie mój pierwszy nie historyk :evillaugh: Greya nie czytalam I nie zamierzam :disgust:

Post przez •Sol• » 18 sierpnia 2014, o 10:56

Tyd, a jakby od 2 części zacząć? :P

I masz rację, lepiej Crossa niż Greya ;)

Post przez Desdemona » 18 sierpnia 2014, o 14:55

Tyd...dzięki...to wezmę pod uwagę poczytywanie 2 ...właśnie te seksy w 1 w ilości dużej mnie zniechęciły... :ohlala:

Post przez •Sol• » 18 sierpnia 2014, o 15:12

Day chyba tak ma że dużo ich wtyka w książkę ;)

Post przez Desdemona » 18 sierpnia 2014, o 15:16

czasami to chyba się już deczko będzie powtarzać... :evillaugh:

Post przez •Sol• » 18 sierpnia 2014, o 15:17

słuchaj no, każda taka scena jest podobna do siebie na swój sposób :P

Ulubiona autorka/autor: Julie Anne Long,Mary Balogh

Post przez tydea » 18 sierpnia 2014, o 16:36

Dziewczyny można od śmiało zacząć od drugiej, fakt główny bohater z drugiej części przeplata się w pierwszej ale nie aż tak znacząco żeby nie zakumkac drugiej.Jest on piratem dżentelmen (ale akcja toczy się na lądzie). W pierwszej przedstawiony jest pozytywnie, wręcz bohatersko uratował tych co go ścigali.
Przeczytałam pierwszą ale nie polecam serio strata czasu. Druga bardzo mi się podoba, dziś planuje skończyć.
A macie może przecieki jak się zapowiada trzecia i czwarta część, czekają u mnie w kolejce.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do D