Levanda napisał(a):Jak w jednym sklepie zapytałam, czy można się zmieścić w 5 tysiącach, to oburzony pan mi powiedział, że za TAKIE pieniądze u nich to się kuchni nie kupi
Janka napisał(a):Będę mogła umeblować od nowa dwa pokoje. Oba właściwie tylko dla mnie. Jeden jest od północy, latem jest tam najchłodniej w mieszkaniu, drugi od południa i zimą jest najcieplejszy. Pierwszy jest sypialnią i ma też pozostać, a ten drugi miał być biblioteką.
W międzyczasie strzeliło mi do głowy, żeby zrobić z nich dwie sypialnie, letnią i zimową. Letnia bylaby urządzona na słoneczkowo: kremowe i złote meble, dużo żółtego i ewentualnie pomarańczowego w dodatkach i na ścianach. Zimowa byłaby jasno niebieska ze srebrnym i lodowo białym, na suficie mogłyby być gwiazdki albo na ścianach śnieżynki. Meble srebrne, szare lub jasno niebieskie.
W letniej sypialni nadal trzymałabym ciuchy i kosmetyki, w zimowej książki, ale łóżko byłoby w obu.
Agrest napisał(a):No patrz, a ja bym zrobiła dokładnie na odwrót Letnia w stylu 'domku na plaży', czyli biel, błękit i szarawe drewno, a zimowa - ciepłe barwy i faktury. Nie chciałoby mi się zimą dochładzać lodowo-śnieżynkowym wystrojem
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości