Jestem świeżo po lekturze "Nagrody druhny" Liz Fielding.
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/149778/n ... ebny-wiatr Dodi - dziewczyna z kompleksami i lekką nadwagą ma być druhną na ślubie siosrty - znanej gwiazdy filmowej. W związku z tym postanawia się odchudzić i zapisuje się na zajęcia z osobistym trenerem. Nie wie jednak, że trafiła pod skrzydła lekko znudzonego milionera, właściciela ośrodków sportowych, który dawno nie miał interesujących wyzwań. A Dodi okaże się dla niego wyzwaniem nie tylko w sferze zawodowej.
Książeczka jak to typowy hq, bardzo króciutka i dosłownie się ją łyka. Styl jest lekki i można trafić na sporo humorystycznych momentów. Postacie nakreślone fajnie, nie mają wielkich problemów ani nie są pretensjonalne, ot zwykli ludzie (nawet milioner zachowuje się jak zwykły facet). Można ich polubić od pierwszej strony. Nie ma dramatów i traum, więc jest to relaksująca lektura, która ma pozytywne przesłanie: nie ważne jaki/jaka jesteś (ile zarabiasz, jak wyglądasz), zawsze dla kogoś możesz być osobą wartościową.
Co więcej mogę napisać? Nie ma ani jednej hot scenki a mimo to nie odczuwa się w tej książeczce braku, bo autorka zbudowała napięcie między bohaterami, że aż iskrzy. Akcja też niby nie porywająca, a mimo to nie mogłam się doczekać co będzie dalej. Jak dla mnie 8/10 za ciekawy temat i realizację. Polecam zdecydowanie.