ach w ten sposób ja jej nie lubię generalnie więc za to tym bardziej się brać nie będę a żałuję że mi ona nie podchodzi bo ma te baśniowe motywy których jestem spragniona,
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu. Denis Diderot
"If you want it enough, you can always get a second chance." MM * “I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM * Zamienię sen na czytanie.
Sol, próbowałam kiedyś czytać te księżne. Na jednej książce się skończyło, bo mi pani James nie podpasowała i rozstałyśmy się na kilka lat. Dałam jej szansę dopiero przy okazji tego nowego cyklu. Byłam ciekawa tego historycznego dr House'a I wsiąkłam. Zupełnie inna bajka niż księżne. Teraz nie wiem, czy nie dam szansy im raz jeszcze.
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.” “Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”
Dziewczyny, czytałam tak: Wiele hałasu o miłość, Pocałunek księcia i Rozważna i namiętna. Infantylne i jedna gorsza od drugiej. Cyklu księżnych nie czytałam i widać dobrze zrobiłam. Nie James nie dla mnie. Nie namawiajcie, bo mi na nią szkoda czasu, skoro te "dobre" uważam za gnioty. Wybaczcie
Aniołku, ale żebym nie czytała, ale czytałam jeśli nie pasuje treść to jeszcze można walczyć, ale jak nie pasuje styl, język i sposób opowiadania historii to cokolwiek wezmę będzie dla mnie męką i stratą czasu.
Nocny Anioł napisał(a):ja mam od Joakar Zwierciadło....., zobaczymy wcześniejsze dwie mi się podobały takie lekkie i z humorem, nie to jakaś wymagająca lektura
Niezłe było, poza początkiem
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu. Denis Diderot
"If you want it enough, you can always get a second chance." MM * “I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM * Zamienię sen na czytanie.