Teraz jest 23 listopada 2024, o 20:40

Wspomnienia i plany: Panna Młoda to ja!

Gdzie możecie gadać, o czym tylko Wam się podoba, a na co nie ma miejsca w innych działach?
Tutaj!

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 17 lipca 2014, o 21:19

:bigeyes: cudna jest.
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 18 lipca 2014, o 11:12

Świetna.

.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: brak.

Post przez obession » 18 lipca 2014, o 12:09

Dzięki dziewczyny. :)
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez Nocny Anioł » 18 lipca 2014, o 12:10

piękna kochana
Obrazek
Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 18 lipca 2014, o 12:12

bardzo fajna :) dziewczęca :)

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 18 lipca 2014, o 12:52

śliczna sukienka :bigeyes:

Post przez Dorotka » 31 lipca 2014, o 00:43

Za tydzień z hakiem mam ślub w rodzinie zastanawiam się więc nad oryginalnym bukietem. Chciałabym połączyć te trzy i dodać do nich jeszcze kupony totolotka oraz grzechotki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W prezencie chcę dać Młodym kasę i jakiś drobiazg, ale wciąż nie mam pojęcia jaki. :mysli: Myślałam o tym, żeby pieniądze umieścić za szkłem w ramce jak obrazek. Albo część z nich zamienić na monety i wrzucić je do ozdobnego woreczka. A może wy macie jakiś oryginalny pomysł, co?
A takie pudełko? Podoba wam się?

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez obession » 31 lipca 2014, o 13:21

Fajne te bukiety i pudelku też. :)
Taki bukiet jak ten pierwszy dostałam na 18-te urodziny. ;) Tylko lizaków było mniej, bo tylko osiemnaście. :(
Też mam zawsze problem z wręczaniem pieniędzy...
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 31 lipca 2014, o 14:30

Obs sukienka piękna :bigeyes:

Dorotka takie "bukiety" są najlepsze, moja przyjaciółka na ślub poprosiła zamiast kwiatów, słodycze lub maskotki, które potem dała dla Rodzinnego Domu Dziecka :smile:
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez Nocny Anioł » 31 lipca 2014, o 14:33

pudełko świetne, a kwiatki podobają mi się trzecie
Obrazek
Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki

Post przez Agrest » 31 lipca 2014, o 14:42

Ja bym zostawiła wózki, grzechotki itp na czas, kiedy faktycznie urodzi im się dziecko, no chyba że wiesz na pewno, że natychmiast mają zamiar przystąpić do produkcji i że zakończy się to sukcesem ;)
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez Dorotka » 31 lipca 2014, o 17:27

Kombinuję z tym bukietem, bo nie mogę mieć żywych kwiatów, ponieważ w tym upale mogą nie przetrwać podróży a jadę aż pod Lublin i to busem. I dlatego właśnie próbuję wymyślić coś innego. Skoro kwiaty odpadają, to coś zamiast nich musi być, tylko co? :mysli:

Post przez Agrest » 1 sierpnia 2014, o 09:37

Może akurat nie będzie upału i nie będziesz musiała rezygnować z kwiatów?

Z proponowanych dodatków najbardziej mi się podobają kupony totolotka, sympatyczny pomysł. Natomiast ja osobiście darowałabym sobie i grzechotki, i banknoty (podobnie nie oprawiałabym pieniędzy w ramkę). Jeśli chodzi o lizaki, zaletą jest oczywiście kolorystka, choć same lizaki w bukiecie kojarzą mi się właśnie z młodzieżowymi okazjami ;). Swoją drogą widziałam kiedyś w empiku bukiety z... małych paczuszek herbaty, więc w sumie można poszaleć, jeśli się wie co lubi młoda para :)

Możesz też iść kompletnie inną drogą i kupić coś drobnego kwiatowego, ale nie kwiaty, np dwa porcelanowe kubki z kwiatowym wzorem albo obrazek z jakimiś kwiatkami, albo nawet wino kwiatowe. Uzasadnienie można podać przy składaniu życzeń, w razie gdyby para młoda nie zrozumiała w tych wielkich emocjach :lol: Jakbyś zliczyła te wszystkie dodatki, które wymieniłaś, to wcale by tak tanio nie wyszło, więc taki prezencik nie musi być droższy niż wiązanka.

Dorotka takie "bukiety" są najlepsze, moja przyjaciółka na ślub poprosiła zamiast kwiatów, słodycze lub maskotki, które potem dała dla Rodzinnego Domu Dziecka :smile:

Mój brat również zbierał datki, on akurat na schronisko dla zwierząt. Moja rada, gdyby któraś forumowa panna młoda takie coś planowała ;) - warto się dopytać o preferowaną formę tego datku w miejscu, które chce się obdarować. To schronisko powiedziało, żeby za zebrane pieniądze kupić karmę i przywieźć karmę. Z kolei w liceum moja klasa zbierała datki na dom dziecka zamiast robić sobie mikołajki i w tym domu dziecka prosili nas, żeby nie kupować zabawek, tylko przekazać zebrane pieniądze. Bo zabawki to oni dostają, a potrzeby mają często przyziemne typu zapłacić rachunek za ogrzewanie.

Też mam zawsze problem z wręczaniem pieniędzy...

Na poczcie można kupić małe ładne koperty na pieniądze. Można taką kopertę wsunąć do większej koperty z życzeniami, jeśli ktoś nie chce wkładać prosto do życzeń.
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez obession » 1 sierpnia 2014, o 15:20

Dziewczyny jutro mój wielkie dzień. :) Trzymajcie kciuki żeby wszystko poszło dobrze i żeby pan młody się nie rozmyślił. ;)
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: l.carlyle, a.quick, m. brook, j r. ward, SEP, Eco

Post przez Desdemona » 1 sierpnia 2014, o 16:30

obe to Ty jutro będziesz żoną.... :shock: moja droga wszystkiego najpiękniejszego w tym dniu.... :cheer: :cheer: :cheer:

Obrazek
Niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu, by dać Nam lekcję,
a niektórzy po tą lekcję właśnie przyjdą do Nas...

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

http://dlaschroniska.pl/ ...pomaganie zwierzakom jest fajne...

Post przez Dorotka » 1 sierpnia 2014, o 17:30

O tak, wszystkiego naj, naj, naj na nowej drodze życia. Niech wam się wiedzie. A jak już ochłoniesz, to poprosimy o fotorelację z uroczystości.

Post przez obession » 1 sierpnia 2014, o 17:59

Dziękuje dziewczyny. :* Nie wiem czy zdecyduje się umieścić fotorelacje, ponieważ jestem strasznie niefotogeniczna, poza tym nie będzie fotografa, tylko przyjaciel W. zrobi kilka zdjęć, co prawda obiecał, że postara się uchwycić mnie z odpowiednią miną, ale nigdy nie wiadomo. ;)
Obrazek

Post przez Dorotka » 1 sierpnia 2014, o 18:03

No coś ty, wszystkie panny młode są piękne, przecież to ich wyjątkowy dzień. Ty też z pewnością będziesz pięknie wyglądała, a uśmiech sam się pojawi i fotki będą fantastyczne. Trzymamy za was kciuki - niech wam pogoda dopisze.

Post przez Desdemona » 1 sierpnia 2014, o 18:10

dokładnie jak mówi Dorotka obe....będziesz pięknie wyglądać...niech jutro piękna pogoda będzie a Wy cieszcie się tym dniem.... :bigeyes:

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

Post przez obession » 1 sierpnia 2014, o 18:17

Dziękuję jeszcze raz dziewczyny :* A z pogodą trafiłyście idealnie, bo W. ma na tym punkcie małą obsesje. Urzędnik zgodził się pod warunkiem właśnie dobrej pogody udzielić nam ślubu na zewnątrz i mój pan młody od wczoraj panikuje strasznie. ;)
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 1 sierpnia 2014, o 18:58

:bukiet: Obe trzymamy kciuki :bigeyes: :* :bigeyes: i czekamy na zdjęcia :bukiet: <gratki>
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 1 sierpnia 2014, o 19:28

Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia Obession. ;) i zdjęcia prosimy o. ;P
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez obession » 3 sierpnia 2014, o 14:36

Dziękuje dziewczyny. :*
Już po bólu, od ponad 20 godzin jestem żoną i na razie to przyjemne doświadczenia. ;) Zobaczymy co będzie dalej. Zdjęciami podzielę się prawdopodobnie po powrocie z wakacji, bo na razie nawet ich nie widziałam. :)
Niestety nie wszystko poszło jak trzeba, była awaria z sukienką i musiałam wystąpić w innym stroju... Ale poza tym wszystko było tak jak chcieliśmy. :)
Obrazek

Post przez Desdemona » 3 sierpnia 2014, o 14:38

obe super...wielkie gratulacje i wszystkiego najfajniejszego na nowej drodze życia dla Ciebie i dla Męża... :wave:

Post przez obession » 3 sierpnia 2014, o 14:39

Dziękujemy Des. :*
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do O wszystkim innym