Teraz jest 21 listopada 2024, o 20:22

aralk ma ochotę na...

Nie wiesz, jaki tytuł konkretnie przeczytać? Doradzimy!

Post przez Agrest » 18 lipca 2014, o 13:22

A tak z nieco innej beczki, ale - Emma?
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 18 lipca 2014, o 13:26

Agrest, ona już na swoich dodatkowych cos tam czyta, ale nie oszukujmy się, nie jest tego zbyt wiele. Jakby co to chętnie się odezwę i poproszę :)
Sol, wiesz, że ja Medeisros to nie do końca, ale Cisze miałam kiedys jako polecankę i to wydawało mi się zabawne - kupa dzieciaków, ojciec, który nie może sobie z nimi poradzic i oblubienica, która miała być paskudna a jest śliczna :)

Ta Emma? A wiesz, że muszę pomyśleć :mysli: W sumie to bardzo dobry pomysł :)

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 18 lipca 2014, o 13:37

A nie myślałaś, żeby podrzucić jej te nowe książki Eloisy, wariacje z bajkami? House'a oglądała?
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 18 lipca 2014, o 13:41

klarek napisał(a):Wiele przed nią jeśli je polubi, jak na razie twierdzi, że są bardzo słodkie i że przy nich odpoczywa - wcale się nie dziwię po tych paskudztwach, które czytała ;)
Agrest, to klasa dwujęzyczna, więc na trzech przedmiotach będzie miała część po obcemu, wyślą ją gdzieś tam do obcych ludzi na część wakacji więc liczę na to, że jak polubi to i do obcych się przyzwyczai. Bedzie mi opowiadać ;)

Złapie bakcyla i przepadnie, jak większość z nas :D

Ojej znowu mi się zazdrość załącza. :wstyd: Wymiany międzynarodowe, super i jeszcze raz super. :cheer:
Miałam króciutkie spotkanie z taką wymianą, ale było super :) Kto tak Małą pokierował? Wy czy sama tak chciała? No i jak zwykle jestem nie w temacie, bo nic nie wiedziałam :wstyd:

klarek napisał(a):Duzzz, ty to teraz pływasz po obcych wodach :) fajnie :)

Złapałam w końcu bakcyla. Ubiegły rok próbowałam i próbowałam i szło mi jak krew z nosa, a w tym chyba całkiem nieźle jest. Plan jest, żeby dobić w tym roku do 150 więc zobaczymy, mam nadzieję że się uda :wink:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Agrest » 18 lipca 2014, o 13:46

Ta Emma? A wiesz, że muszę pomyśleć :mysli: W sumie to bardzo dobry pomysł :)

Ta :lol:
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez klarek » 18 lipca 2014, o 14:36

duzzza22 napisał(a):Ojej znowu mi się zazdrość załącza. :wstyd: Wymiany międzynarodowe, super i jeszcze raz super. :cheer:
Miałam króciutkie spotkanie z taką wymianą, ale było super :) Kto tak Małą pokierował? Wy czy sama tak chciała? No i jak zwykle jestem nie w temacie, bo nic nie wiedziałam :wstyd:

Duzzz, w jakimś sensie to było oczywiste. Uczy się w sumie bardzo dobrze, choć nie powiem zajmuje jej to wiele czasu. Sama wybrała sobie szkołę, a my w to nie interweniowaliśmy, choć wydaje mi się że za nisko mierzyła. Z drugiej strony jak będzie chciała to wszędzie się nauczy dobrze.
Tam wymiana jest trzy razy w gimnazjum. Po pierwszej i drugiej klasie, a potem w trzeciej po egzaminach gimnazjalnych. Myslę, że fajnie :)

Lilio, nowych Eloisy nie do końca znam, tylko House'a i fakt, to mogłoby jej się spodobać. Dziękuję bardzo :)

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 18 lipca 2014, o 19:40

a może Amulet Medeiros?Albo Jane Austen Duma i uprzedzenie?
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 18 lipca 2014, o 22:46

wiedzmaSol napisał(a): Sandemo SoLL też, ale to za trochę bo jednak scenki są :P

W Opowieściach... nie zawsze bywały, czasem tylko wspomniane.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 18 lipca 2014, o 22:58

o właśnie Opowieści na ogół są w miarę wolne od scenek ;)
ale jednak bardziej porywające jest SoLL nie da się ukryć ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Księżycowa Kawa » 18 lipca 2014, o 23:17

Póki co, Opowieści bardziej mnie wciągnęły :wink:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 19 lipca 2014, o 10:14

tak? ;) o proszę. Mnie Opowieści też wciągnęły ale jednak mniej niż SoLL.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Księżycowa Kawa » 19 lipca 2014, o 21:55

SoLL nadal tylko dwa tomy :wink:
Denis Diderot

*
*

Post przez klarek » 21 lipca 2014, o 19:56

ok, to ostatnie moje w tym temacie, chyba, że wam przyjdzie coś do głowy.
Mała oprócz pierwszej Quinn przeczytała: Bestię Quick, Ciszę Medeiros, Miód Hannah. A teraz wyjechała zabierając ze sobą Garwood Szkatułkę i Tajemnicę oraz Układ Osborn. Chyba nie mam już nic tutaj do dodania ;)
Dzięki, raz jeszcze :)

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 17 sierpnia 2014, o 16:11

klarek napisał(a):
duzzza22 napisał(a):Ojej znowu mi się zazdrość załącza. :wstyd: Wymiany międzynarodowe, super i jeszcze raz super. :cheer:

Duzzz, w jakimś sensie to było oczywiste. Uczy się w sumie bardzo dobrze, choć nie powiem zajmuje jej to wiele czasu. Sama wybrała sobie szkołę, a my w to nie interweniowaliśmy, choć wydaje mi się że za nisko mierzyła. Z drugiej strony jak będzie chciała to wszędzie się nauczy dobrze.
Tam wymiana jest trzy razy w gimnazjum. Po pierwszej i drugiej klasie, a potem w trzeciej po egzaminach gimnazjalnych. Myslę, że fajnie :)

To świetnie :) Zdolne dziecko masz :wink:
Wymiany na pewno fajnie, skorzysta na nich dużo. :wink:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Dżuli Stefa Dżulja MeryDżoł Gejlen Maja Kristin...

Post przez tajemna » 8 września 2014, o 22:24

klarek napisał(a):ok, to ostatnie moje w tym temacie, chyba, że wam przyjdzie coś do głowy.
Mała oprócz pierwszej Quinn przeczytała: Bestię Quick, Ciszę Medeiros, Miód Hannah. A teraz wyjechała zabierając ze sobą Garwood Szkatułkę i Tajemnicę oraz Układ Osborn. Chyba nie mam już nic tutaj do dodania ;)
Dzięki, raz jeszcze :)

Jestem przeogromnie ciekawa jej reakcji na Garwood. :) Jak będziesz ją znała to podziel się :prosi:
Żeby tak mój dzieciak chciał cokolwiek czytać... :zalamka:
"uderz w Garwood a Tajemna się odezwie"
Sol

"Cierpię na wrodzoną wadę dysfunkcji systemu motywacji."
Wilczyca Karolina Kaim

Post przez klarek » 8 września 2014, o 23:08

Tajemna, Mała jest nie do opanowania z czytaniem. Przez wakacje przeczytała prawie 60 książek, a przecież łaziła ze mną po górach prawie 3 tygodnie, 2 tygodnie spędziła pod żaglami, a kilka dni na kajaku. Nie mam pojęcia kiedy to zrobiła, ale czyta maniakalnie.
Garwood przeczytała dwóch Szkotów - Tajemnicę i Szkatułkę. Bardzo jej się podobały, ale czytała u dziadków więc nie miałam relacji na bieżąco. Z tego co pamiętam to polubiła bohaterów, ale chyba bardziej podobały jej się dziewczyny. Lubi żarty i język i zadziorność bohaterek. Aha i nie miała pojęcia o podejściu kościoła do kobiet ciężarnych więc to dla niej był szok. Wiem, że potem zbierała informację na ten temat w necie.
Przeczytała prawie całą Quinn, ale zakochana jest w rodzinie B.
Za to ku mojemu zdziwieniu poległa na Fascynacji - to chyba jedyny romans jaki jej z proponowanych nie zainteresował :)
Teraz odpoczywa od romansów i czyta jakiej paranormale dla młodzieży :)

A z czytaniem - na każdego przyjdzie czas. Zobaczysz jeszcze Młody cię zadziwi :)

Ulubiona autorka/autor: Dżuli Stefa Dżulja MeryDżoł Gejlen Maja Kristin...

Post przez tajemna » 9 września 2014, o 14:14

Świetna dziewczyna. :) Ma to po Tobie - Ty również pochłaniasz książki, zwykle w statystykach biłaś rekordy, to co to dla Niej 60 książek... :D Mistrzyni ;)
Z Quinn to się jej nie dziwię, sama kocham.
A fakt, że zbierała informacje na temat kobiet w średniowieczu, zasługuje na nagrodę. Ciekawa świata kobietka :)
"uderz w Garwood a Tajemna się odezwie"
Sol

"Cierpię na wrodzoną wadę dysfunkcji systemu motywacji."
Wilczyca Karolina Kaim

Post przez klarek » 20 września 2014, o 15:40

Dziewczyny, mamy jakiś wartych uwagi wojskowych :mysli:

Diabli, nie wiem co prawda czy o to już nie pytałam ;)

Post przez Księżycowa Kawa » 20 września 2014, o 22:32

Na tę chwilę kojarzę tylko Lingas-Łoniewska "Bez przebaczenia".
A, w erotykach się pojawiali, ale niczym szczególnym się nie wyróżniali.

Edit: Przychodzi na myśl jeszcze „Uratuj mnie” Rachel Gibson, ale to jest dość słabe fabularnie.
Denis Diderot

*
*

Post przez klarek » 21 września 2014, o 13:38

Ot i właśnie o to mi chodzi. Ja też nie kojarzę za bardzo :]
Bez przebaczenia czytałam i nadal twierdzę, że świat nie straciłby wiele gdyby go nie stworzono ;)

Kawo, dzięki :)

Post przez Księżycowa Kawa » 21 września 2014, o 14:04

"Bez przebaczenia" mi się podobała pomimo wad i dochodzę powoli do wniosku, że to jest jedna z lepszych tej autorki :hyhy:
Tyle że o tych dobrych ciężko.
W historykach pojawia się kilku żołnierzy i pewnie niektórych już znasz…
Katee Robert ze swoją serią Szczęśliwe… zdaje się, że ma jakiego żołnierza, ale dwóch pozostałych tomów jeszcze nie czytałam. W miarę w porządku, ale w sumie nic nowego.
Laura Kaye akurat Ci bym nie polecała, bo „Jej bohater” było zbyt odrealnione, drugiej nie znam.
Miller Raine „Naga” – również, ale fabularnie to słabe było.
Jest jeszcze w kilku wspomniane o jego wojskowej przeszłości, np. u Krent i „The Desperate Game” – to nawet mogłoby Ci przypaść do gustu.
A, Marcin Ciszewski pisze wojskowych, tyle że to już nie romanse.
Denis Diderot

*
*

Post przez klarek » 21 września 2014, o 14:08

Jeśli to jest najlepsza, to w sumie rozumiem dlaczego nie mogłam przebić się przez inne ;)
Kawo, czy mnie pamięć nie myli że Katee Robert to jednak seks w dużej mierze?
Jak nie romans, to jednak nie, bo mimo wszystko trochę bym go poszukiwała :]

Dzięki raz jeszcze, Kawo :)

Post przez Księżycowa Kawa » 21 września 2014, o 14:15

Katee Robert raczej pod tym względem nie przesadzała, bo w sumie to był bardziej romans niż erotyk, zresztą dziewczyny podobnie to oceniały. Planuję to w końcu doczytać.
U Ciszewskiego przewijają się wątki romansowe w tle i nie za dużo. Pierwsza część była o tyle ciekawa, że przenoszą całą kampanią ze współczesnym uzbrojeniem w przeddzień drugiej wojny światowej.

Edit: http://www.biblionetka.pl/book.aspx?id=295341 - to było w miarę w porządku.
Denis Diderot

*
*

Post przez klarek » 21 września 2014, o 15:03

U mnie akurat z seksem to łatwo przesadzić. To co ostatnio dla was nie było erotykiem, mnie powaliło na jakiś czas, więc pewnie wymiękłabym przy pierwszej scenie ;)
Ale może sprawdzę, zapisałam w każdym razie :)

Shalvis próbowałam, ale mało udanie ;)

Dzięki :)

Post przez Księżycowa Kawa » 21 września 2014, o 15:29

Ta akurat jest trochę inna: viewtopic.php?f=145&t=2107
Denis Diderot

*
*

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mam ochotę na...