wiedzmaSol napisał(a):Coś mi się o oczy obiło że ona sama scenariusza nie napisze,
ale wyraziłam swoje zdanie że najlepiej by było gdyby to autor książek pisał scenariusz do filmu opartego na którejś z jego książek wyjątek - autor nie żyje.
wiedzmaSol napisał(a):Coś mi się o oczy obiło że ona sama scenariusza nie napisze,
wiedzmaSol napisał(a):no ale ona się godzi na ekranizację nie?
ale wyraziłam swoje zdanie że najlepiej by było gdyby to autor książek pisał scenariusz do filmu opartego na którejś z jego książek wyjątek - autor nie żyje.
Lilia napisał(a):niektórzy autorzy są współtwórcami scenariuszy albo przesiadują na planie podczas kręcenia jako konsultanci. przy poprzednich filmach Nora była konsultantką.
wiedzmaSol napisał(a):Lilia napisał(a):niektórzy autorzy są współtwórcami scenariuszy albo przesiadują na planie podczas kręcenia jako konsultanci. przy poprzednich filmach Nora była konsultantką.
u Chmielewskiej i to się nie sprawdziło. U Norki też nie było szału prawdę mówiąc. Filmy na podstawie jej książek to już nie to.
Nie ma niestety recepty, ale jak Agrest pisze, przynajmniej konsultacje powinny być.
Lilia napisał(a):Roarke
http://www.heroesandheartbreakers.com/b ... ompetition
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość