Teraz jest 21 listopada 2024, o 22:33

Wesele - Paulina Ptasińska (wiedzmaSol)

Alfabetyczny spis recenzji ROMANSÓW WSPÓŁCZESNYCH

Post przez Agrest » 4 czerwca 2014, o 23:15

Agrest - a teraz przyznaj się, dlaczego ang a nie pl? ;) czyżby i tu kawałek metaforycznego psa pogrzebany?

Bo tam jest to już dużo bardziej rozwinięte, m.in. właśnie ze względu na popularność e-czytania. Na Amazonie można już bez większego problemu wydać samemu także i papier, ale jednak s-p nabrał siły dzięki ebookom. No i rynek nieporównywalnie większy. To nie jest oczywiście wprost proporcjonalne do ewentualnych zarobków, bo i konkurencja większa, i książki tam są często tańsze niż u nas, ale mimo wszystko.
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 4 czerwca 2014, o 23:16

Na przykład angielskich pisarzy czyta się mi z reguły jakoś lepiej.
A nie było tak, że swego czasu FS narzekała, że polska fantastyka sprzedaje się słabo, jednocześnie przy tym nie wydawali właśnie perełek, tylko przeciętne pozycje albo...
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez Agrest » 4 czerwca 2014, o 23:18

Chodzi o to, że nie wiemy z czego mieli wybór. Sądzisz, że mogli wydawać perełki i z nich rezygnowali?
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 4 czerwca 2014, o 23:22

Wydaje mi się, że tak, ale w redakcji nie siedziałam i niczego nie przeglądałam. Nie wiem, ale wydaje mi się, że powinno być coś lepszego, niż to wydają, ewentualnie lepiej dopracowane.
Tak w ogóle chciałabym popracować w jakimś wydawnictwie, aby zobaczyć, jak to wszystko wygląda, może wtedy łatwiej byłoby to zrozumieć.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez Agrest » 5 czerwca 2014, o 12:15

Napisałam gigantycznego posta i go skasowałam :evillaugh:

Emily Byrd Starr

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 5 czerwca 2014, o 13:55

dlaczego skasowałaś?
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez Agrest » 5 czerwca 2014, o 13:57

Bo mi ręka poleciała ;)

Emily Byrd Starr

Poprzednia strona

Powrót do Recenzje romansów współczesnych