Teraz jest 23 listopada 2024, o 18:44

Prezenty na różne okazje

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 30 maja 2014, o 17:31

hmmm może coś w podobnym stylu?
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 30 maja 2014, o 18:04

Mam się mścić? :P Myśleliśmy o pieniądzach, ale mniejszej kwocie np 200 zł.
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Post przez Księżycowa Kawa » 30 maja 2014, o 18:09

Masz niezłą zagwozdkę.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Ulubiona autorka/autor: brak.

Post przez obession » 30 maja 2014, o 20:37

Oj tam od razu mścić, delikatnie zasugerować, co myślicie o jego prezencie. :hyhy:
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 30 maja 2014, o 20:38

Levanda napisał(a):Mam się mścić? :P Myśleliśmy o pieniądzach, ale mniejszej kwocie np 200 zł.

ja bym powiedziała że właśnie odwrotnie. ;) pokazać że was stać o a nie jak niektórych.. ;)
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Levanda » 30 maja 2014, o 21:48

Wiecie, ale my nie mamy o to żalu! On wtedy nie miał stałej pracy. Trudno oczekiwać, że ma się zapożyczać żeby nam w kopertę coś włożył. Nie o to chodziło. Ja mam po prostu dylemat. Jak damy więcej niż on, to może pomyśleć że się obnosimy z pieniędzmi, jak damy symbolicznie to może się obrazić. Hmmm a mówiłam już, że on ślub robi na 100 osób? :evillaugh:

Post przez obession » 30 maja 2014, o 22:22

W zasadzie masz racje, teraz jest taka głupia sytuacja, nie wiem co ci radzić, może pieniądze, ale tak jakoś skromnie...
Obrazek

Post przez Levanda » 31 maja 2014, o 16:06

Chyba tak zrobimy :) Nie będę się martwić na zapas :)

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 4 czerwca 2014, o 16:55

obession napisał(a):Mama mi właśnie ostatnio mówiła, że syn jej koleżanki na 18-tkę od dziadków (zresztą dość zamożnych ludzi) dostał 20 zł i usłyszał, że ma sobie coś ładnego kupić. No ciekawe co?

Waciki?
Obrazek

Post przez obession » 5 czerwca 2014, o 22:29

Ale czy w pojęciu dziadków tego chłopaka waciki zaliczają się do "coś ładnego". :D
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Julie Anne Long,Mary Balogh

Post przez tydea » 5 czerwca 2014, o 23:23

A wiecie co mój syn mial w kwietniu 18 .I naprawde nic nie oczekiwalismy zadnych prezentów od nikogo I nie dostal.Ale moja mama czyli babcia wyslala mu kartke z zyczeniami I az mu lzy zaszly lzami tak sie wzruszyl :smarkam: . I tak mysle ze fajnego chlopaka wychowalismy nie sepa który tylko czeka na czyjas kase.Chrzesna obudzila sie w dniu urodzin I pytala czy mój syn ma dzis urodziny I jak ma to my mamy mu kase dac a ona kiedys odda .To podziekowalam ze naprawde nie trzeba I wystarcza zyczenia ,wyslala mu smsa z zyczeniami , I tez sie chlopak ucieszyl.
Za to my starzy zaszaleli :cheer: kupilismy mu na caly rok karnet na silownie I basen I do reki kase :lol: .Zrobilismy mu impreze ,zaprosil 12 stu przyjacióla przyszlo 30 :cheer: :cheer: party bylo jak sie patrzy .
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f7b ... 96354.html

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 5 czerwca 2014, o 23:28

On ma szczęście mając was i wam się poszczęściło ,że takiego syna wychowaliście :*
A tort super :dribble:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 5 czerwca 2014, o 23:29

Gratulacje, Tyd.
Obrazek

Post przez Księżycowa Kawa » 5 czerwca 2014, o 23:31

Gratulacje :)
Denis Diderot

*
*

Post przez tydea » 5 czerwca 2014, o 23:37

Dzieki dziewczynki
.Ja z bratem tez tak zostalismy wychowani ,nigdy w naszym domu rodzice nie poruszali tematu a bo ma ktos cos nam dac, lub ktos czegos nie dal NAPRAWDW NIGDY.
Nawet na moja komunie mój chrzesny który mial 4 dzieci (brat mojej mamy )chcial dac mi pieniadze ale mama nie wziela.Po latach mi mówila co mialam brac jak jemu brakowalo.I serio nie czulam sie pokrzywdzona ze nie dostalam ani zegarka ani rowera bylam takim wolnym ptakiem uwielbianym przez ojca ze nie odczuwalam jakis braków materialnych. Ale wiem ze nie wszyscy tak dzieci wychowuja przekonalam sie na wlasnej skórze.

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 5 czerwca 2014, o 23:41

Takie wychowanie to już rzadkość .Teraz tylko kto da więcej i za ile :zalamka:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Księżycowa Kawa » 6 czerwca 2014, o 00:00

I to później wypacza spostrzeganie świata.
Denis Diderot

*
*

Post przez tydea » 6 czerwca 2014, o 08:43

Dokładnie rośnie potem pokolenie sempo -materialistow.Juz nie wspomnę jaka wielka krzywda zniewaga dla rodziców ze dzieciarnia nie została obsypana górą złota.

Post przez obession » 6 czerwca 2014, o 12:29

Tort taki, że aż mi ślinka cieknie...

A syn super chłopka, widać, że dobrze wychowany... :) Gratulacje. :)
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 6 czerwca 2014, o 17:09

Tyd, bardzo fajnie, że wam wyszło i że chłopak jest zadowolony :)

Mnie to czeka w sierpniu, ale my mamy w rodzinie tradycję i chyba nie planujemy się z niej wyłamać. Chłopcy dostają na 18 urodziny zegarek. Specjalny, ze specjalną dedykacją rodzinną, zegarek który przechodzi z pokolenia na pokolenia. Mamy zegarek po moim ojcu, który ma go po swoim i tak dalej... ale Młody powiedział, że go na razie nie chce. Możemy mu go dać, ale on i tak nie będzie go nosił. W sumie nie ma się czemu dziwić, nie dość że złoty to jeszcze stary jak świat :evillaugh: Więc pewnie kupimy mu jakiś inny, aby jednak coś miał.
Z Małą będzie gorzej bo zgodnie z kolejną tradycja powinna dostać mój pierścionek zaręczynowy - ja mojej mamy dostałam, ale Ślubny powiedział, że po jego trupie. Inny jej kupi ;)

Fajnie jak dzieci nie oczekują, ale przyjmują to co akurat jest możliwe :) fajnie, że to potrafią. Mam nadzieję, że moje też tak wychowałam, ale w sumie nie wiem do końca co im w duszach gra :)

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 6 czerwca 2014, o 17:21

To fajna tradycja Aralk...xD :)
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Dorotka » 6 czerwca 2014, o 17:57

U mnie w rodzinie też jest taka tradycja, że pierścionek mojej prababki przechodzi z pokolenia na pokolenie, ale dziedziczy się go dopiero w chwili śmierci poprzedniej właścicielki. Moja mama na szczęście żyje i ma się dobrze, więc mam nadzieję, że nie tak prędko go odziedziczę. Nie śpieszy mi się do tego, a poza tym prawie nie noszę biżuterii.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez tydea » 6 czerwca 2014, o 19:22

Ja na moje 18 urodziny tez dostałam złoty pierścionek, mam go do teraz ale nie noszę. Może przekaże go wnuczce jak ją będę miała :evillaugh:
Z syna jestem bardzo zadowolona, fajny grzeczny chłopak.

Ulubiona autorka/autor: nie mam

Post przez Marta_04 » 13 czerwca 2014, o 01:31

mój kuzyn swoją komunię też miał w restauracji i prezentem od kucharzy (nie wiem po co w ogóle go robili, ale dobra...) miał być tort ale coś się nie zgrało i zamiast czekoladowego (jedyny smak jaki młody tolerował jeśli chodzi o torty) na stół wjechał śmietankowy, co tam się działo... Kuzyn tak się rozpłakał, że przez 15 minut nie mogli go uspokoić, dostał takiej charakterystycznej czkawki, jaką mają czasem dzieci jak wpadną w histerię, cały czas krzyczał, że mają to zabrać, że on nie chce na to patrzeć itd, a wszystkim szczena opadła i ledwo powstrzymywali się od śmiechu bo nikt nie wiedział o co kaman, dopiero potem się wyjaśniło, że smak mu nie pasował i o to był cały raban :zalamka: najlepsza była mina kuzyna siostry, młodszej od niego o 4 lata, która najpierw patrzyła na niego jak na wariata, a potem zaczęła podjadać tort palcami, co już w ogóle go rozwścieczyło :evillaugh:

Post przez tydea » 13 czerwca 2014, o 12:03

Te dzieci teraz bez kultury.
Opowiadała mi mama mojej koleżanka ze jej wnuczka zrobiła tez raban na komunie. Zebrane pieniądze zażądała żeby jej dali i krzyczała latala po chałupie ze musi schować bo same złodzieje tu są i jej ukradła. :evillaugh. Chciałabym zobaczyć minę gości tych co dali tą kase :evillaugh:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich