Teraz jest 21 listopada 2024, o 15:27

Spacer w parku - Mansell Jill (duzzza22)

Alfabetyczny spis recenzji ROMANSÓW WSPÓŁCZESNYCH

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Spacer w parku - Mansell Jill (duzzza22)

Post przez Duzzz » 23 maja 2014, o 14:25

"Spacer w parku" Mansell
Obrazek

Musze przyznać, że jestem mile zaskoczona. Wiedziałam co mnie już czeka, bo kilka Mansell mam już za sobą, ale jakoś urzekła mnie ta książka.

Jestem w sumie w szoku, że na BBN ona nie przekroczyła średniej ocen 4,0 :P

Mamy tu głównie dwie pary bohaterów.

Larę i Flynna oraz ich 18-letnią córkę. Historia fajna, bo ona wyrzucona przez ojca z domu w wieku 16 lat i to jeszcze w ciąży, on nie wie o istnieniu córki, ciągle kocha Larę, chociaż ta znika bez słowa i nawet po 18 latach jego uczucie nie wygasa :shades:

Córka Gigi, to też ciekawa postać. Na swój sposób urocza i swawolna.

Druga para to Evie i Joel... A tu to się dzieje :hyhy: Joel to cwaniaczek, doopek jak ich mało, zdradzał i zdradza Evie jak się patrzy ta do dnia ślubu przymyka oko, ale w końcu zostawia go przed ołtarzem :shades: Potem on wyznaje, że ją kocha, chodź dziwny jest, taki ślimak co się odkleić nie może... brrr... Mimo tego dalej flirtuje na boki, aż tu raz, pach wskakują znowu do łóżka i na drugi dzień Evie znowu go nakryje z panienką w łóżku :rotfl:
Ale to nie koniec, bo w między czasie nasza bohaterka spotyka Ethana właściciela hotelu(ach jak ja lubię te wątki z hotelami :lol: ). Oczywiście oni poczują do siebie miętę, będzie kilka zgrzytów, ale w końcu skończy się szczęśliwie.
Autorka tak motała z Evie i Joelem, że już nawet zaczęłam myśleć, że w końcu się zejdą, a tego nie zniosłabym.
A zdrady nawet zniosłam :yeahrite:

Będzie też były mąż Lary, który się okaże gejem, będzie raper o tej samej orientacji. Będzie ciekawa ciotka Nettie i wredna macocha :shades: Ogólnie pierwszy raz nie czułam przeładowania bohaterami, a wcześniej tak miałam. Jakoś tak bardziej zamknięta ta grupka osób wyszła. Jakoś tak po rodzinie głównie :P

W między czasie pojawi się zagadka w związku z tym czy ojcem Lary był Carson czy jednak tajemniczy James. I pojawia się przyjaciółka matki z dawnych lat. Może to tak pobieżnie potraktowane, ale mnie tam zadowoliło ;)

Fajna akcja, język przystępny. Sceny przeskakiwały do innych bohaterów tam gdzie powinny i pierwszy raz z ręką na sercu przeczytałam od deski do deski książkę pani Mansell, a to już duży wyczyn jak na mnie :P

Jak na razie to najlepsza według mnie pozycja Mansell.
Ostatnio edytowano 24 maja 2014, o 09:16 przez Duzzz, łącznie edytowano 1 raz

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: l.carlyle, a.quick, m. brook, j r. ward, SEP, Eco

Post przez Desdemona » 23 maja 2014, o 20:59

musze sobie to upolować.... :smile:
Niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu, by dać Nam lekcję,
a niektórzy po tą lekcję właśnie przyjdą do Nas...

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

http://dlaschroniska.pl/ ...pomaganie zwierzakom jest fajne...

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 23 maja 2014, o 21:22

mnie też kusi, bo brzmi ciekawie ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: l.carlyle, a.quick, m. brook, j r. ward, SEP, Eco

Post przez Desdemona » 23 maja 2014, o 21:23

i fajna okładka...
Niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu, by dać Nam lekcję,
a niektórzy po tą lekcję właśnie przyjdą do Nas...

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

http://dlaschroniska.pl/ ...pomaganie zwierzakom jest fajne...

Post przez •Sol• » 23 maja 2014, o 21:29

nawet nie wiedziałam że w ogóle to już to mam :P
na kompie, bo papier na razie poza moim zasięgiem ;)

Mam nadzieję, że kupiony e-book, a nie plik z pewnego zwierzaka? ;) =>Regulamin ~Lilia

Post przez Duzzz » 24 maja 2014, o 09:20

Jak lubicie chick-lit to może wam się spodobać. Wcześniej zresztą chyba z miesiąc temu miałam trzy inne książki Mansell i mniej więcej wiedziałam już jak autorka pisze zatem byłam mile zaskoczona, że wreszcie trafiłam na coś co przeczytałam od dechy do dechy. :hyhy:

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez •Sol• » 24 maja 2014, o 09:36

Lil, ja się nie przyznaję do żadnych grzeszków ;)

Duz, chick-lity swego czasu lubiłam, ale jak wszystko musi być dobry. Ten się fajnie zapowiada, tylko standardowo, kiedy ja to przeczytam :zalamka:

Ulubiona autorka/autor: .brak.

Post przez emily temple » 24 maja 2014, o 09:38

Kiedyś ja widziałam w oryginale w ciucholandzie po 6 zł i taka zła jestem ze ja nie wziełam :mur:
U mnie nadal inna książka tej pani stoi :czeka:
Obrazek

Perhaps I became a magic user so I can touch his heart

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 24 maja 2014, o 23:13

wiedzmaSol napisał(a): Ten się fajnie zapowiada, tylko standardowo, kiedy ja to przeczytam :zalamka:

Dokładnie, dokładnie.
U mnie jakby co, to biblioteka :wink:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez Duzzz » 29 maja 2014, o 12:19

Zauważyłam, że u Mansell to już chyba druga książka, w której pojawia się u niej wątek gejowski.

Sol, jak będziesz miała okazję to się skuś.

Kawo, ja też miałam wersję biblioteczną inne jakoś nie zachęciły mnie do kupna ;) Jeszcze jest chyba jakaś jedna u mnie. Jak ją dorwę też przeczytam :)

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 30 maja 2014, o 00:37

Jedną nawet przez przypadek kupiłam, ale jeszcze nie czytałam, w sumie też mi biblioteka wystarcza.
A wątek gejowski dość często daje się zauważyć w lekturze z tego gatunku...
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Powrót do Recenzje romansów współczesnych