Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu. Denis Diderot
"If you want it enough, you can always get a second chance." MM * “I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM * Zamienię sen na czytanie.
Całe życie jest jak oglądanie migawki, pomyślał. Tylko zawsze wygląda tak, jakby człowiek przyszedł o dziesięć minut spóźniony i nikt nie chce mu opowiedzieć, o co chodzi, więc musi sam się wszystkiego domyślać. I nigdy, ale to nigdy nie zdarza się okazja, żeby zostać na drugi pokaz. Ruchome obrazki Terry Pratchett
Moja biblioteka robi się coraz bardziej prawdopodobna. Chyba we wrześniu już wreszcie się uda. Bym chciała urządzić ją na jasno, tylko że w sklepach i katalogach meblowych nie istnieje w tej chwili kolor kremowy. Sa białe i różne odcienie brązowego, a kremowy zniknął. Na biały nie mam ochoty, bo mam w tej chwili białą sypialnię i mi się przejadło.
A może spróbować zamieszać dwa kolory tak, aby uzyskać kremowy?
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu. Denis Diderot
"If you want it enough, you can always get a second chance." MM * “I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM * Zamienię sen na czytanie.
Janko, też zauważyłam kolorystyczne braki. W sklepach są brązy, biel i czerń-na tym koniec. Szukałam jakiś szarości swojego czasu, nie udało się. Gdybym tylko miała dom( a w nim wystarczająco dużo miejsca) przekształciłabym jeden pokój na bibliotekę. Chociaż pamiętam z dzieciństwa, że moi rodzice, a właściwie ojciec, miał coś na ten kształt(tzn. pokój od góry do dołu calutki zastawiony regałami). A mieszkanie miało może 50 m2.
"Jeśli kochasz kwiat, który znajduje się na jednej z gwiazd, jakże przyjemnie jest patrzeć w niebo. Wszystkie gwiazdy są ukwiecone"