A ja sie zakochałam w suoundtracku z filmu Transformers tj piosenka zespołu Goo Goo Dolls- Before it 's too late. Ten zespoł też nagrywał soundtrack pt Iris do filmu Miasto Aniołów bardzo ładne piosenki... polecam na romantyczne chwile
a ja przegladalam dzis plyty, ktore zabieram w kolejna podroz i trafilam na kawalki z filmu "Honey". swietna muzyka i fajny film Najbardziej mi sie podobaly:
Muzyka z filmu Ostatni Mohikanin jest u mnie non stop na tapecie, ale także uwielbiam muzykę z Upiora w Operze i to nie dla tego, że ostatnio leciał w telewizji. Mam ją już ładnych parę lat i z prawdziwą przyjemnością do niej wracam. Ostatnio także przypomniałam sobie muzykę z filmu Parasolki z Sherburga - istne cudo.
Śniadanie u Tiffaniego jest po prostu booskie Zarówno film jak i muzyka, o których się dowiedziałam dopiero jakiś czas temu na innym forum (generalnie bardzo malo interesuje się kinem, a co tu dopiero mówić o filmach, które były X lat temu..) ale odkrywając takie cuda jak Śniadanie... motywuje się do dalszego szukania
Muzyka z <span style="font-weight: bold">Devil May Cry</span> - serii. Gothic, Rock, Metal, ale tu i ówdzie też spokojniejsze brzmienia. Bardzo, ale to bardzo wciąga.
A jest jakaś stronka z muzyką filmową? Ja sdzukam końcówki Legalnej blondynki, TVN niestety puszcza reklamy gdy idą napisy i nie mogłam nagrać na komórkę....
Mój ulubiony podkład muzyczny to zdecydowanie "Tajemnicze Złote Miasta". tytułowy kawałek "Mysterious Cities Of Gold" jest po prostu bombowy. Lubię też soundtrack z "Gwiezdnych Wojen", nagordzony bodajże oscarem.
Soundtracki... chyba wszystkie z disney 'owskich bajek. Musicalowe - Chicago, Upiór w operze, Taniec wampirów (boskie!). No i oczywiście Requiem for a dream: