Teraz jest 21 listopada 2024, o 16:49

stary harlequin

Nie pamiętasz tytułu dawno przeczytanej książki? Spróbujemy pomóc!
Regulamin działu
REGULAMIN DZIAŁU: zanim zapytasz - przeczytaj!
POMOC - pytania i problemy.

Archiwum czyli ZNALEZIONE! TYTUŁY.

Jeśli Twój tytuł został rozpoznany / przypomniany /odnaleziony - oznacz, prosimy, stosownie temat (dodaj ZNALEZIONY w jego tytule)!

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

stary harlequin

Post przez salamandria11 » 18 kwietnia 2014, o 00:21

Hej, ostatnio łazi za mną scena z pewnego harlequina i za nic nie mogę sobie przypomnieć co to była za książka, ani czego tak na prawdę dotyczyła. na 100% był to jakiś stary harlequin. Możliwe, że był biały, chociaż równie dobrze mógł być różowy, albo fioletowy.

To, co za mną łazi, to jak chyba jej samochód stoi w bramie na jakąś hacjendę / winnicę / coś w ten deseń i oni rozmawiają.

Co mi się kojarzy z tą książką: oni spotykają się po jakimś czasie (pewno po latach), on jest jakimś bogaczem i ta posiadłość, cokolwiek by to nie było, jest jego, ona ma dla niego pracować, co chyba było dla nich niespodzianką, a przynajmniej dla jednego z nich.

Wiem, że to niewiele i szczerze mówiąc na cuda nie liczę, ale może komuś uda się cokolwiek skojarzyć :)

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 18 kwietnia 2014, o 08:09

A czy on miał brata młodszego?
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Post przez salamandria11 » 18 kwietnia 2014, o 10:11

Możliwe, że miał. Ale, szczerze mówiąc, nie pamiętam :(

Ulubiona autorka/autor: krentz harkness howard robb Singh

Post przez fanka76 » 18 kwietnia 2014, o 20:13

Lev to nie pasuje do brylancik palmer

Post przez Levanda » 18 kwietnia 2014, o 20:28

Wiem, ale myślałam o czymś innym. Jest taki romans, który do złudzenia przypomina film Sabrina. Ale początkowa scena jest iście żenująca :P Bohaterka, jako młodziutka nastolatka, włamuje się do samochodu młodszego brata bohatera, i odciska wszędzie całusy.

Post przez salamandria11 » 18 kwietnia 2014, o 21:22

Poważnie? A co to za książka? Raczej nie o nią mi chodzi, bo taką scenę na 100% bym zapamiętała, ale przeczytać pewnie warto ;)

Kolejne, co mi świta po głowie, to to, że ona chyba w tym, co robi odniosła spory sukces. Żeby jeszcze mi się przypomniało co to było... :(

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 19 kwietnia 2014, o 18:00

Levanda napisał(a):Wiem, ale myślałam o czymś innym. Jest taki romans, który do złudzenia przypomina film Sabrina. Ale początkowa scena jest iście żenująca :P Bohaterka, jako młodziutka nastolatka, włamuje się do samochodu młodszego brata bohatera, i odciska wszędzie całusy.

ten romans to Dodd - Szalone marzenia :)

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 19 kwietnia 2014, o 19:32

salamandria11 napisał(a):Hej, ostatnio łazi za mną scena z pewnego harlequina i za nic nie mogę sobie przypomnieć co to była za książka, ani czego tak na prawdę dotyczyła. na 100% był to jakiś stary harlequin. Możliwe, że był biały, chociaż równie dobrze mógł być różowy, albo fioletowy.

To, co za mną łazi, to jak chyba jej samochód stoi w bramie na jakąś hacjendę / winnicę / coś w ten deseń i oni rozmawiają.

Co mi się kojarzy z tą książką: oni spotykają się po jakimś czasie (pewno po latach), on jest jakimś bogaczem i ta posiadłość, cokolwiek by to nie było, jest jego, ona ma dla niego pracować, co chyba było dla nich niespodzianką, a przynajmniej dla jednego z nich.

Wiem, że to niewiele i szczerze mówiąc na cuda nie liczę, ale może komuś uda się cokolwiek skojarzyć :)

kojarzy mi sie z Szantażem Penny Jordan
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez salamandria11 » 19 kwietnia 2014, o 23:12

klarek napisał(a):
Levanda napisał(a):Wiem, ale myślałam o czymś innym. Jest taki romans, który do złudzenia przypomina film Sabrina. Ale początkowa scena jest iście żenująca :P Bohaterka, jako młodziutka nastolatka, włamuje się do samochodu młodszego brata bohatera, i odciska wszędzie całusy.

Dzięki ;) Ciekawie się zanosi, więc będę miała co czytać :D

ewa.p napisał(a):
salamandria11 napisał(a):Hej, ostatnio łazi za mną scena z pewnego harlequina i za nic nie mogę sobie przypomnieć co to była za książka, ani czego tak na prawdę dotyczyła. na 100% był to jakiś stary harlequin. Możliwe, że był biały, chociaż równie dobrze mógł być różowy, albo fioletowy.

kojarzy mi sie z Szantażem Penny Jordan

Niestety, to nie ta książka :( . Akcja dzieje się raczej w Stanach, a na dodatek bohaterowie znali się już wcześniej i chyba nawet wcześniej byli parą.

Post przez Levanda » 21 kwietnia 2014, o 22:26

klarek napisał(a):

O właśnie. Tam mi się kojarzy scena, gdzie rozmawiają na podjeździe, potem ona dostaje u niego pracę, a on jest zdziwony. Duża różnica wieku. Do złudzenia kojarzy mi się to z filmem Sabrina.

Post przez salamandria11 » 22 kwietnia 2014, o 11:16

Levanda napisał(a):
klarek napisał(a):

O właśnie. Tam mi się kojarzy scena, gdzie rozmawiają na podjeździe, potem ona dostaje u niego pracę, a on jest zdziwony. Duża różnica wieku. Do złudzenia kojarzy mi się to z filmem Sabrina.

Ta książka ma nawet w recenzjach napisane, że jest podobna do filmu :) Jak przeczytałam opis na biblionetce, to przypomniałam sobie, że książkę czytałam (seria Akademia Guwernantek) i też od razu mi się skojarzyło.

Szkoda tylko, że to nie tej książki szukam :(

Powrót do Punkt Tytułów Zagubionych