Teraz jest 21 listopada 2024, o 21:42

Suzanne Enoch

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 28 marca 2014, o 17:16

no to niezły biznes zrobiłaś ;)
ale jak mówisz że dobre było to mnie utwierdziłaś w przekonaniu że źle nie robię kupując jej książki. Na te za 3 dychy się nie rzucam bo to pewnie nowości, ale na te po 5-9 już tak.
Kradzione pocałunki w takim razie też sobie kupię ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 28 marca 2014, o 17:51

One bardzo chwalone na forum są :)
Kurde kolejna pani do bliższego poznania :czeka: No bo co to jest jedna przeczytana książka.Może ma jeszcze jakieś fajne :)

Post przez •Sol• » 28 marca 2014, o 18:20

wiem właśnie i dlatego zaczęłam tak nieśmiało zbierać. A jeszcze na dodatek to RSL a ta seria ma wyjątkowo ładne okładki :P

Post przez Papaveryna » 28 marca 2014, o 18:23

No dokładnie :) Pierwsze trzy Quinn też właśnie w tej wersji mam,a nie od Ambera :wink:

Ulubiona autorka/autor: SEP/Long/Stuart/Quinn/Enoch/Balogh

Post przez mad_line » 28 marca 2014, o 18:35

Sol, fajnie, że przywiało Cię w te rejony. Jak to ladnie sie składa, ja poznaję twoją Carlyle (dziś Wdówka :cheer: ) a ty moją Enoch :bigeyes: Za Kradzione pocałunki bierz się koniecznie, jesli Ci sie nie spodoba to zjem swój egzemplarz tej książki :evillaugh:
“Where is he? Bridgerton!" he bellowed. Three chestnut heads swiveled in his direction.
Simon stomped across the grass, murder in his eyes. "I meant the idiot Bridgerton."
"That, I believe," Anthony said mildly, tilting his chin toward Colin, "would refer to you.”

Julia Quinn, The Duke and I

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 28 marca 2014, o 18:48

Sol, nie wszystkie są dobre :] Niestety :]
Ale te spod znaku RSL dobre są :)

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 28 marca 2014, o 18:51

ja się teraz w Carlyle i Jeffries zaplątałam a zapomniałam o Enoch :-) oj tyle do czytania a tak mało czasu :smutny:
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Post przez •Sol• » 28 marca 2014, o 19:09

Very, ja niestety aż tyle szczęścia nie miałam, no ale okazja się trafiła z Amberem.

Madi, jaka Ty pewna :P no jak mi się nie spodoba to chciałabym zobaczyć tę konsumpcję :evillaugh:
na pewno powiem jak wrażenia. A Ty się podziel tymi z Wdówki ;)

Aralku, to która nie należy do najlepszych?

Szuwarku, nie da się wszystkiego, teraz też najchętniej czytałabym trzy różne książki w jednej chwili ;)

Post przez klarek » 28 marca 2014, o 19:11

Dla mnie "Rodzina Griffinów", a przynajmniej jej 3 pierwsze części to nic wielkiego, żeby nie powiedzieć, że w porównaniu z "Lekcjami milości" kiepskie :)
Ale wiesz Sol, ja to jest z gustami ;)

Post przez •Sol• » 28 marca 2014, o 19:13

wiem, jeden lubi cebulę, drugi jak mu Cyganie tańczą.
Ale z taką wiedzą nie rzucę się na allegro na te książki tylko najpierw spróbuję na czytniczku ;)

Post przez klarek » 28 marca 2014, o 19:14

Pewnie tak bezpieczniej :)

Post przez mad_line » 28 marca 2014, o 19:17

Fakt, Rodzina Griffinów to opcja dla najzagorzalszych fanów. Ja lubię dwie pierwsze części, a teraz zerknęłam i okazało się, że nie czytałam ostatniej. I na razie tak zostanie.
“Where is he? Bridgerton!" he bellowed. Three chestnut heads swiveled in his direction.
Simon stomped across the grass, murder in his eyes. "I meant the idiot Bridgerton."
"That, I believe," Anthony said mildly, tilting his chin toward Colin, "would refer to you.”

Post przez •Sol• » 28 marca 2014, o 19:18

i coś mi się wydaje że ta Rodzina G. to są akurat te książki które chodzą po ok 3 dyszki. No to sprawa załatwiona ;)

Post przez Papaveryna » 28 marca 2014, o 19:19

Dziewczyny,"Guwernantka" dobra,bo mam?
I co ogólnie jeszcze mnie by mogło podejść? :hyhy:

Post przez mad_line » 28 marca 2014, o 19:32

Tobie Very podszedłby taki cykl współczesny, ale nie jest on wydany po polsku :wryyy: Jeśli chodzi o historyki to sama nie wiem, te książki nie są jakoś specjalnie wesołe. Bohaterowie często mają pod górkę, pełno tu szantaży i innych nieciekawych sytuacji. Może Rozpustnik i dziewica ?

Post przez Papaveryna » 28 marca 2014, o 19:37

Pocałunki mi się kiedyś podobały,a tam były szantaże chyba?I jakiś stary dziad co się do głównej bohaterki podwalał i że potem niby ona go ubiła,ale wcale tak nie było.Dobrze kojarzę? :D

Dzięki,Madi.Rozejrzę się w swoim czasie za tym Rozpustnikiem :)
O współczesnym cyklu słyszałam i również bardzo ubolewam,ze nie ma go u nas :cry:

Post przez mad_line » 28 marca 2014, o 19:42

Bardzo dobrze kojarzysz :D Rozpustnik jest w pewnym sensie podobny do Guwernantki, więc jeśli ona Ci sie podobała, to Rozpustnik też powinien.

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 28 marca 2014, o 22:18

Też nad nią ostatnio zaczęłam się zastanawiać.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Jane Austin, Mary Balogh

Post przez Adolek » 14 kwietnia 2014, o 18:00

Nigdy nie czytałam żadnej książki tej autorki. Posiadam jednak Szlachetnego łajdaka. Zarówno tytuł,jak i opis bardzo zachęcające...Tylko ciężko mi przebrnąć przez początek. Coś mi chyba nie leży. I tak się zastanawiam, czy warto? Jakie były wasze odczucia?

"Jeśli kochasz kwiat, który znajduje się na jednej z gwiazd, jakże przyjemnie jest patrzeć w niebo. Wszystkie gwiazdy są ukwiecone"

Post przez mad_line » 14 kwietnia 2014, o 18:14

No cóż, to charakterystyczne u Ennoch, te ciężkie początki. Ale akcja się rozwija i wciąga. Swoją drogą zaczęłaś dobry cykl, idealny na początek przygody z Enoch. Kolejna książka jest prześwietna. Aż kipi od emocji :heat:

Ulubiona autorka/autor: Jane Austin, Mary Balogh

Post przez Adolek » 14 kwietnia 2014, o 18:17

To pocieszające. :D Przemogę się więc jakoś. Postanowiłam tu zapytać, bo z doświadczenia wiem, że czasami pierwsze wrażenie jest mylne. Jednak do tej książki podchodzę już chyba trzeci raz :evillaugh: Dziękuje zatem bardzo i mam nadzieję, że przede mną miłe chwile.

"Jeśli kochasz kwiat, który znajduje się na jednej z gwiazd, jakże przyjemnie jest patrzeć w niebo. Wszystkie gwiazdy są ukwiecone"

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 14 kwietnia 2014, o 22:44

Adolek napisał(a):Nigdy nie czytałam żadnej książki tej autorki. Posiadam jednak Szlachetnego łajdaka. Zarówno tytuł,jak i opis bardzo zachęcające...Tylko ciężko mi przebrnąć przez początek. Coś mi chyba nie leży. I tak się zastanawiam, czy warto? Jakie były wasze odczucia?

hmmm zastanawiam się nad tym tytułem, bo mi ostatnio mignął...
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 16 kwietnia 2014, o 17:20

mad_line napisał(a):Tobie Very podszedłby taki cykl współczesny, ale nie jest on wydany po polsku :wryyy:

Mad, czy z Twoich słów można wysnuć wniosek, że to czytałaś i lubisz?
Bo ja tak i od stu lat szukam kogoś, kto też, żeby się z nim uściskać.
Obrazek

Post przez mad_line » 16 kwietnia 2014, o 20:40

Janka napisał(a):
mad_line napisał(a):Tobie Very podszedłby taki cykl współczesny, ale nie jest on wydany po polsku :wryyy:

Mad, czy z Twoich słów można wysnuć wniosek, że to czytałaś i lubisz?
Bo ja tak i od stu lat szukam kogoś, kto też, żeby się z nim uściskać.

Bardzo dobrze dedukujesz Janko. :D Ta seria to mistrzostwo świata!!! Co prawda czytałam tylko 3 z 5 części, ale jestem absolutnie zachwycona i oczarowana. Ten styl, ten humor, dialogi Sam i Ricka :evillaugh: :heat: , przechodzenie na jasną stronę mocy Sam, tatuś :] , dłuuugo by wymieniać. To zbrodnia, że te książki nie zostały wydane w Polsce, myślę, że cieszyłyby się nie mniejszym zainteresowaniem niż In Death.
Myślę, że do naszego uścisku możemy też zaprosić Lil, bo z tego co wiem Lil czytała pierwszą część i była zachwycona (dobrze gadam?).
Teraz nabrałam straszliwej ochoty na doczytanie serii do końca. Ja mam taki defekt mózgu, że zostawiam "na potem" niektóre książki i niestety 4. i 5. część padły ofiarą mojego dziwactwa. Idą święta i majowy weekend, więc okazji do poczytywania nie zabraknie. :wink:
Rozumiem, że przeczytałaś już wszystkie częsci. Która jest Twoją ulubioną?

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 16 kwietnia 2014, o 21:37

czytałam trzy części (trzecią dopiero co) i jestem zachwycona :mrgreen:
dawkuję sobie.
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do E