przez Duzzz » 26 kwietnia 2014, o 18:18
Nieprawda.
Stosowałam tą dietę po 18 roku życia. Schudłam ponad 12 kg. Z tym, że pierwsze 7 w pierwszy tydzień. Wracało mi powoli po jakiś 2 latach albo coś koło tego, ale zaczęło się przez to, że brałam hormony.
Prawda u części osób występuje efekt jojo znacznie szybciej, ale jak dla mnie ta dieta się sprawdza. Tylko trzeba tak jak w diecie, a nie, że sobie zamiast jogurtu zjem owocowy czy serek wiejski. Jak jest podane tak się trzeba trzymać. I nawet gumy do żucia nie brać. Da się przejść.
No i wiadomo jak ktoś się od razu rzuca na same tłuste jedzenie po to nie ma co liczyć, że ta dieta coś mu da na dłużej. Jak dla mnie ona jest po to by nas przyzwyczaić do lżejszego jedzenia, no i przede wszystkim tych trzech posiłków. Powstrzymywania się od większości przypraw.
W diecie brakuje zazwyczaj w pewnym okresie owoców. Skakałam z radości jak nadchodził dzień gdzie mogłam sobie pozwolić na owocową sałatkę.
Polecałabym tym, którzy chcą na początek zrzucić niewiele. Ja do tej diety zaczęłam też regularnie ćwiczyć. I wcale nie po godzinie tylko zaczęłam spokojnie z kasetami z aerobikiem po jakieś 15 minut, potem 30
Moja koleżanka, która jest szczupła, ale się uparła na dietę miała problem, bo po kilku dniach robiło jej się słabo. Więc trzeba z nią z ostrożna. Jeśli się nie daje rady i organizm się buntuje to przestać i już.
Aaa i niemożna jej stosować dłużej niż jest to podane czyli chyba 13 dni jak pamiętam.
“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise
“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise
“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise