Teraz jest 24 listopada 2024, o 20:49

O pielęgnacji i stylizacji włosów

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 2 kwietnia 2014, o 20:58

teraz już stresu nie mam tego ;) a wypadają dalej, ratuję się tym co pisałam jednak.
A gdzie ten Radical można kupić? Wolałabym stacjonarnie bo na allegro to koszt przesyłki zawsze dochodzi.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 2 kwietnia 2014, o 21:28

w każdym Rossmannie itp. Wypadają bo organizm jeszcze odreagowuje, tak jak po chorobie, jesteś osłabiona , im dłuższa choroba tym większe osłabienie.
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Post przez •Sol• » 2 kwietnia 2014, o 21:52

o to dobrze.
Co prawda byłam w Rossmanie koło Lotu w Gdańsku i tam asortyment włosowy to mają... No. Chciałam kupić wyciąg z rzepy kiedyś mi tu polecany, a pani nawet nie wiedziała o czym mówię :niepewny:

pewnie tak, dlatego staram się im pomagać tymi tabletkami z witaminami, których branie na razie mi idzie ale pilnuję lepiej jak antybiotyku no i odżywkami. Chemię omijam, farbować nie mam zamiaru.
Osłabione są jeszcze bo przecież niedawno chora byłam tak normalnie do tego i antybiotyk szedł.

Post przez gosiurka » 2 kwietnia 2014, o 22:02

no to masz odpowiedź dlaczego tak się dzieje z twoimi włosami, co jeszcze może ci pomóc to zrobić wywar z pokrzywy, ale na to musisz poczekać, a i po tym wywarze ciemnieją włosy, uprzedzam :smile:
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)

Post przez •Sol• » 2 kwietnia 2014, o 22:08

pewnie tak. Mimo to próbuję jakoś ratować, no bo bez tego to wyłysieję na zero :wryyy:
Akurat ciemnienie mi nie przeszkadza ;) od rycyny też ciemnieją, jestem pogodzona z tym. Blondynką być nie mogę bo wyglądam jak śmierć, a wszystko inne gra ;)

Post przez Lorelei » 15 kwietnia 2014, o 18:00

Skoro temat o włosach to chyba mogę tu ;)
Dziewczyny, co wy na to, żebym sobie walnęła rudy? Taki rudy, rudy... (o taki - http://i.pinger.pl/pgr31/bf2a11d700055b ... o21202.jpg ) Nie mam pojęcia czy mi będzie to pasować, a jednak trochę farbowania z moimi włosami by było :hyhy: No i na bank nie wyjdzie aż taki kolor :P

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 15 kwietnia 2014, o 18:47

kolor jest przepiękny, ale ja bym się nie odważyła, a juz na pewno na takich włosach jak twoje ^_^
Lore, pewnie musiałabyś je rozjaśnić wpierw :mysli:

Post przez Lorelei » 15 kwietnia 2014, o 19:01

Pewnie tak ;)
Już dawno bym sobie zrobiła, tylko nie wiem czy taki kolor mi będzie pasować, bo podobać to mi się podoba strasznie :hyhy:

Post przez klarek » 15 kwietnia 2014, o 19:05

Moim zdaniem, byłoby ci dobrze. Nie masz jasnej karnacji, a ta chyba rozmydliłaby się przy takim kolorze. Ciemna oprawa oczu, będzie dobrze kontrastować :)
Lore, ja miałam kiedyś podobny, może nie tak intensywny, ale podobny i było mi całkiem nieźle :) A wydaje mi się, że w kolorystyce mamy podobny typ urody ;)

Post przez Lorelei » 15 kwietnia 2014, o 19:08

Ano właśnie mam jasną karnację :hyhy: Bledzioch jestem :hyhy: Ale takie naturalne rude to rzadko opalone są :evillaugh:

Post przez klarek » 15 kwietnia 2014, o 19:10

Ja żyłam w takim wypadku w błędnym przekonaniu. Zbytnia bladośc do ciemnych włosów nie pasuje za bardzo, a to bie jest w ciemnych bardzo dobrze :mysli:

Post przez Lorelei » 15 kwietnia 2014, o 19:12

A to taka anomalia :P Może nie jestem taka biała, biała tzn. jestem, ale twarz mi trochę pod różowy podchodzi, a nie jest taka bieluśka :mysli:

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 15 kwietnia 2014, o 23:22

klarek napisał(a):Ja żyłam w takim wypadku w błędnym przekonaniu. Zbytnia bladośc do ciemnych włosów nie pasuje za bardzo, a to bie jest w ciemnych bardzo dobrze :mysli:

jedno z drugim nie mam nic wspólnego Aralek. ;) też jestem blada.. a w czarnym mi było dobrze. ;)
fajny kolorek... hm.. może będzie ci pasował. nie wiem..xD ;) trudno to sobie wyobrazić o. :D
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Lorelei » 16 kwietnia 2014, o 10:54

No właśnie sama mam z tym problem :hyhy:

Post przez klarek » 16 kwietnia 2014, o 18:30

LiaMort napisał(a):
klarek napisał(a):Ja żyłam w takim wypadku w błędnym przekonaniu. Zbytnia bladośc do ciemnych włosów nie pasuje za bardzo, a to bie jest w ciemnych bardzo dobrze :mysli:

jedno z drugim nie mam nic wspólnego Aralek. ;) też jestem blada.. a w czarnym mi było dobrze. ;)
fajny kolorek... hm.. może będzie ci pasował. nie wiem..xD ;) trudno to sobie wyobrazić o. :D

Lia, to pewnie zależy co się komu podoba. Ja nie jestem zwolennikiem takiego kontrastu. Wydaje mi się zbyt mocno wampirzy ;)

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 16 kwietnia 2014, o 18:50

To też chyba zależy od tej bladości. Są osoby, które są wręcz przezroczyste i w ciemnych czarnych wyglądają jak śmierć.

Co do ciemnej oprawy oczu też bym się nie zgodziła, że ciemny pasuje. Moja bratowa ma ciemny brąz naturalnie i ciemną oprawę, ale jak zafarbowała na czarny wyglądała jakby była chora.

Podobnie jest z kolorem lakieru na paznokcie. Jednym niebieski pasuje drugim nie. Jedni mają normalnie wyglądające dłonie, a u drugich wyglądają trupio :wink:

Jeśli mogę doradzić coś w kwestii doboru koloru to najlepiej dorwać próbnik z takimi farbowanymi kosmykami i przyłożyć do twarzy. U fryzjera mogą Ci np. taką przymiarkę zrobić i doradzić czy wybrać ciemniejszy czy jaśniejszy. Ja tak kiedyś zrobiłam. :)
Lore, a jak dla mnie nie ma co ryzykować tak samej, bo masz bardzo piękne długie włosy lepiej się poradzić fachowca.

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Lorelei » 16 kwietnia 2014, o 22:10

Duzz ja bym ogólnie chciała, żeby mnie fryzjerka pofarbowała, sama nie ;) Tylko tak się chciałam was poradzić :hyhy: Może któraś by się znała to i by podpowiedziała :hyhy: Mamy fryzjerkę na aerobicu tylko nie umiem na nią trafić, żeby się zapytać, a ona taka w miarę sensowna jest :hyhy:

Ulubiona autorka/autor: J. Lindsey, SEP, J. Garwood, J. McNaught,Bishop

Post przez monia0303 » 16 kwietnia 2014, o 22:30

Ja jestem jasnej karnacji i przez ostatnie kilka lat miałam blond włosy ale siedząc w domu na macierzyńskim nudziło mi się i zafarbowałam na rudy. Mnie się podobają ale teraz każdy mówi że moja cera jest jakaś niebieskawo-szara. No to raczej nie komplement :wryyy: więc teraz myślę jak do cholery mam wrócić do jasnych włosów :-)
Więcej niż wczoraj, mniej niż jutro.

Post przez gosiurka » 16 kwietnia 2014, o 22:40

To fakt dobry fryzjer doradzi i powie, ja wcześniej farbowałam na ciemny brąz,czekoladowy kolor, raz na czarno :zalamka: ,kolor bardzo mi się podobał, ale wyglądałam strasznie blado i bez makijażu ,ani rusz. Pokazał mi jakie kolory są dla mnie i naprawdę znalazłam taki kolor w którym dobrze się czuję jest to złoty brąz i wszystkim się podoba. Robię na zmianę tymi farbami
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 16 kwietnia 2014, o 23:18

Lorelei napisał(a):Duzz ja bym ogólnie chciała, żeby mnie fryzjerka pofarbowała, sama nie ;) Tylko tak się chciałam was poradzić :hyhy: Może któraś by się znała to i by podpowiedziała :hyhy: Mamy fryzjerkę na aerobicu tylko nie umiem na nią trafić, żeby się zapytać, a ona taka w miarę sensowna jest :hyhy:

Lore, to mi ulżyło :mrgreen:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Agrest » 17 kwietnia 2014, o 08:39

Duz dobrze gada, polać jej!

Samo stwierdzenie że czyjaś cera jest jasna czy ciemna to zdecydowanie za mało, żeby uznać, jakie kolory będą do tej cery pasować. Bardzo ważny jest konkretny odcień. Jest przecież kolosalna różnica między bladością Ani Shirley i Królewny Śnieżki (a typ KŚ to właśnie naturalne połączenie bardzo jasnej cery i ciemnych włosów).
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez Dorotka » 17 kwietnia 2014, o 09:44

Przez lata stosowałam farby Loreal - różne odcienie brązu i rudego. Kolory są fajne, jest w czym wybierać, ale mają jeden minus - nie najlepiej trzymają się na włosach, no, przynajmniej nie na moich, bo szybko blakną i tracą połysk i po trzech, czterech tygodniach masz już na włosach takie nie wiadomo co. Od jesieni przerzuciłam się na farby firmy Joanna - kolorów do wyboru sporo mniej, ale za to farba świetnie trzyma się nawet do sześciu tygodni. No i cena sporo niższa, bo za farbę Joanny zapłacisz około 6 zł, a za Loreal już około 27-30 zł, ale akurat to nie stanowiło dla mnie problemu, tylko żeby farba się utrzymywała.

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez gosiurka » 17 kwietnia 2014, o 11:09

Dobrze wiedzieć, ja lubiłam Palett bo naprawdę bardzo długo trzyma farba, tylko zaczęłam mieć uczulenie na nią :ermm: ale farbę miałam tak długo aż ścięłam ,max dwa odcienie jaśniejsze ,ale i to nie zawsze. Loreal rzeczywiście szybko jaśnieje :disgust:

Post przez Lorelei » 17 kwietnia 2014, o 16:25

Ja zawsze pallette na łeb, tą najtańszą oczywiście, najlepiej mi trzyma :P Z tym rudym to po świętach będę myśleć :hyhy:

Post przez klarek » 17 kwietnia 2014, o 18:30

gosiurka napisał(a):To fakt dobry fryzjer doradzi i powie, ja wcześniej farbowałam na ciemny brąz,czekoladowy kolor, raz na czarno :zalamka: ,kolor bardzo mi się podobał, ale wyglądałam strasznie blado i bez makijażu ,ani rusz. Pokazał mi jakie kolory są dla mnie i naprawdę znalazłam taki kolor w którym dobrze się czuję jest to złoty brąz i wszystkim się podoba. Robię na zmianę tymi farbami

uwielbiam te farby i pewnie od prawie roku ich używam, mają fantastyczną odżywkę i niestety fatalne rękawiczki, ale kolory są cudne :)
a co ważne przy farbowaniu na ciemny brąz - nie farbują masakrycznie skóry :)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich