Teraz jest 22 listopada 2024, o 01:06

Polska strefa

Gatunki – rodzaje – typy - crossovery
Fantastyka / Paranormal — Historyczny — Współczesny — Kryminał / sensacja / thriller / mafia — Religijny — LGBTQ+
YA / NA — Dla dzieci i młodzieży — Harlekiny — Chick-lt — Komiks — Fanfiki
Poza romansem... — Polska strefa

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 4 kwietnia 2014, o 19:49

zaczynałanm Sage rodu z Lipowej,ale miałam dostęp tylko do kilku pierwszych części.Jakieś specjalnie rewelacyjne to nie byłoczytało sie dość szybko,ale szczegółów nie pamiętam
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 4 kwietnia 2014, o 21:02

gosiurka napisał(a):Dzięki Lucy :smile: Kawo jak nie czytałaś to może wspólne czytanko? Tylko ja na razie mam tylko te dwie.

W bibliotece znalazłam tylko "Dziś jak kiedyś", zapoluję na to, trzeba będzie się rozejrzeć za innymi możliwościami.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 4 kwietnia 2014, o 21:25

Oki, jak dostanę coś jeszcze to dam znać.
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Post przez Księżycowa Kawa » 8 kwietnia 2014, o 22:02

Choć przeczytałam ostatnio kilka polskich i czuję lekko zniechęcona, to wypatrzyłam następną:

Obrazek

Coraz częściej można się natknąć na pogodne i przyjemne okładki, które kuszą, ale niestety treść już taka nie bywa...
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez Dorotka » 8 kwietnia 2014, o 22:28

Książki Katarzyny Michalak też mają śliczne okładki, za to treść kompletnie mi nie odpowiada.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez Księżycowa Kawa » 8 kwietnia 2014, o 22:34

Jej czytałam tylko jedną i jeszcze nikomu nie udało się stworzyć bohaterki-kretynki, która by jej dorównywała, zresztą sądzę, że o to będzie ciężko :evillaugh: tak, ale z okładkami zwykle jej się to udaje, co zresztą zauważyłam już jakiś czas temu.
W sumie mi większość nie odpowiada, ale zwykle nie bywa aż tak źle.
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 9 kwietnia 2014, o 00:14

Księżycowa Kawa napisał(a):Choć przeczytałam ostatnio kilka polskich i czuję lekko zniechęcona, to wypatrzyłam następną:

Obrazek

Coraz częściej można się natknąć na pogodne i przyjemne okładki, które kuszą, ale niestety treść już taka nie bywa...

Ta autorka o lekkich tematach nie pisze :)
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Dorotka » 9 kwietnia 2014, o 07:13

Czyli co, kolejna dramatoza?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez Lucy » 9 kwietnia 2014, o 10:32

W plątaninie uczuć ktoś umarł
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Księżycowa Kawa » 9 kwietnia 2014, o 22:23

Lucy napisał(a):Ta autorka o lekkich tematach nie pisze :)

Czyli okładka wprowadza w błąd. Tak czy owak, ważniejsze, aby pisała dobrze.
Denis Diderot

*
*

Post przez Księżycowa Kawa » 13 kwietnia 2014, o 23:52

Marta Obuch "Łopatą do serca" - w sumie niezła komedia kryminalna, choć brakowało w tym czegoś wyjątkowego. Aczkolwiek gdy autorka nawiązuje do Chmielewskiej itp., obowiązkowo zalicza wątek kulinarny, co zaczyna mnie wielce nużyć. Albo jeszcze mylenie nazwisk, które tutaj nie miało większego sensu i można śmiało było się obyć bez tego aspektu.
Denis Diderot

*
*

Post przez Lucy » 14 kwietnia 2014, o 00:02

A to Twoje pierwsza Obuch ? Większość przeczytałam i lubię :D autorka chyba na Chmielewskiej się wychowała ,a taki humor bardzo mi odpowiada.

Post przez Księżycowa Kawa » 14 kwietnia 2014, o 00:12

Tak, może być, ale mogła coś dodać od siebie, a tę Chmielewską wyraźnie czuć właśnie przez zastosowane akcenty, na szczęście fabuła była w porządku. Zajrzę jeszcze do innych przy okazji.

A znasz może "Halo, Wikta!" Katarzyny Pisarzewskiej?
Denis Diderot

*
*

Post przez Lucy » 14 kwietnia 2014, o 00:25

Czytałam ,ale całkiem wyleciała mi z głowy :mysli: Taka do przeczytania i zapomnienia. Jest też druga część ,która też nie była widocznie warta zapamiętania .

Post przez Księżycowa Kawa » 14 kwietnia 2014, o 21:54

Drugiej nie czytałam, a miałam, pierwszej podobało mi się to, jak ona ukrywała swoją amnezję :evillaugh: poza tym też już nie pamiętam hmmm pewnie kiedyś sobie powtórzę.
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 15 kwietnia 2014, o 17:33

Księżycowa Kawa napisał(a):Marta Obuch "Łopatą do serca"

Przywiozłam ją sobie właśnie. Natknęłam się na nią przypadkiem w księgarni w miasteczku, przez które tylko przejeżdżałam i wcale nie miałam w planach się zatrzymywać ani tam wchodzić. Blurb mnie zachwycił już wtedy, gdy na forum się pojawiła w zapowiedziach.
Cieszę się, że masz, Kawo, o niej pozytywne zdanie. To mi dobrze rokuje na przyszłość.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 15 kwietnia 2014, o 19:33

Obrazek

Książka nie była zła, ale cała historia toczyła się wokół jednego Pana Prąda, który w efekcie został jej dobrym przyjacielem.
Myślałam przez 3/4 książki, że ona z nim będzie. Jednak nie. Pojawia się na kilku ostatnich stronach Jurek, z którym się ona spotyka i nagle bach są razem i mają się pobrać. Tak nie za bardzo do mnie to przemówiła. Tu się rozwodzi przez prawie całą książkę pomiędzy innymi facetami ciągle z Panem prądem i jednak nic z tego nie wychodzi. Zresztą on tez sobie kogoś znajduje..
Zaletą mogą być maile wymieniane z innymi 'randkowiczami', w których widać różne typy. A to mamy świra, który zakochuje się w każdej nowo poznanej dziewczynie i nie może bez niej żyć. A to faceta, który niby jest w separacji, ale dalej jest z żoną i po 2 latach gdy z nią bierze rozwód dzwoni do bohaterki i prosi o spotkanie.
Podobało mi się to urozmaicenie i od czasu do czasu dowcipkowate teksty. Całej historii wiele uroku dają maile pomiędzy 'Szarlotką'(nasza bohaterka) a właśnie Panem Prądem. No i może przez to taki zawód na koniec.

W sumie to się taki jakby poradnik randek internetowych zrobił :hyhy:

Książkę oceniłabym na 3,5-4.

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: l.carlyle, a.quick, m. brook, j r. ward, SEP, Eco

Post przez Desdemona » 15 kwietnia 2014, o 20:26

miałam się na to skusić....ale poczekam w takim razie na bibliotekę....
Niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu, by dać Nam lekcję,
a niektórzy po tą lekcję właśnie przyjdą do Nas...

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

http://dlaschroniska.pl/ ...pomaganie zwierzakom jest fajne...

Post przez Księżycowa Kawa » 15 kwietnia 2014, o 21:17

Janka napisał(a):
Księżycowa Kawa napisał(a):Marta Obuch "Łopatą do serca"

Przywiozłam ją sobie właśnie. Natknęłam się na nią przypadkiem w księgarni w miasteczku, przez które tylko przejeżdżałam i wcale nie miałam w planach się zatrzymywać ani tam wchodzić. Blurb mnie zachwycił już wtedy, gdy na forum się pojawiła w zapowiedziach.
Cieszę się, że masz, Kawo, o niej pozytywne zdanie. To mi dobrze rokuje na przyszłość.

Obuch mogła nieco mniej się silić na Chmielewską, lecz jak na polskie standardy wyszło nieźle i zaciekawiła mnie na tyle, że sięgnę po następne. Ciekawi mnie Twoja opinia.
Ryszardy Kociołek była niezła postać, zwłaszcza z tą kontrolą wdów i bękartów :evillaugh:
Denis Diderot

*
*

Post przez Janka » 15 kwietnia 2014, o 22:40

No to teraz zaciekawiłaś mnie jeszcze bardziej.
Podrzuciłam ją na mojej liście książek do czytania dużo do góry.
Obrazek

Post przez Księżycowa Kawa » 15 kwietnia 2014, o 22:42

Romansu mogło być ciut więcej, bo tak fajnie się zaczął - oberwał łopatą :evillaugh: co zapowiadało się naprawdę nieźle.
Denis Diderot

*
*

Post przez Janka » 15 kwietnia 2014, o 22:45

Skądś to znam. Coś niedawno mi się zaczęło od rąbnięcia faceta po łepie, tylko nie pamiętam, co to było.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 16 kwietnia 2014, o 12:27

Desdemona napisał(a):miałam się na to skusić....ale poczekam w takim razie na bibliotekę....

Ja bym poczekała.
Chociaż jak ktoś pisał na portalach randkowych, umawiał się to może mu się spodobać.

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Lucy » 28 kwietnia 2014, o 17:08

Czytał ktoś coś tej autorki ? http://lubimyczytac.pl/autor/22599/agata-kolakowska
Mam w domu dwie jej książki i zabrać za czytanie się nie mogę . :zalamka:

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 28 kwietnia 2014, o 18:18

czytałąm jej Przyjaciółki,podobało mi się.Autorka nie sili się na podrabianie jakichś innych pisarek,ma własny stl,dość lekki;dobrze się ja czyta
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Romans + ...