Teraz jest 21 listopada 2024, o 18:15

Robyn Donald

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 8 kwietnia 2014, o 22:02

On jakieś taki jajogłowy. Ale za to świetny kochanek. Widać po jej minie :evillaugh:
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 8 kwietnia 2014, o 22:05

Oni zawsze w zasadzie tacy bywają :hyhy:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 22 sierpnia 2017, o 18:53

Ostatnio trafiłam na "Nierozerwalne więzy" http://lubimyczytac.pl/ksiazka/62324/ni ... alne-wiezy i jest to pierwsza książka tej autorki, z którą się zetknęłam. Od razu rzuca się w oczy fakt, że to dość stary hq, wydany u nas na początku lat 90-tych, a w oryginale prawdopodobnie jeszcze sporo wcześniej. Postacie i relacje między nimi są tak strasznie niedzisiejsze, że nie da się tego przeoczyć. Ona - dziewczyna ze wsi, łagodna i posłuszna dziewica, on bogaty i despotyczny śfiniak. Nienawidzą się a równocześnie pożądają. Nie przepadam za motywem, że bohater poniewiera bohaterką, bo coś sobie źle zinterpretował, a ona się nie broni, bo jest święta do wyrzygania, woli więc cierpieć w milczeniu i znosić zniewagi ze strony bohatera oraz brutalne ataki fizyczne zakrawające na gwałt. :zalamka: To właśnie jest w tej książce. Poza tym sporo złych emocji i patologicznych wręcz relacji, które mnie od takich książek odstraszają skutecznie. Mimo to akcja dość ciekawa i czyta się to szybko, więc skończyłam i mam zamiar zapomnieć. Nie jest to zdecydowanie książka, do której kiedykolwiek bym wróciła z własnej woli. Dla mnie 4/10. :bezradny:
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 22 sierpnia 2017, o 21:45

Nieźle mi się to czytało, ale niestety bohaterka nie za bardzo potrafiła się postawić, a on z kolei był mało kumaty.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Poprzednia strona

Powrót do D