przez Janka » 17 marca 2014, o 00:19
Duzz, ta książka z Mr. Perfektem, to pierwsza część serii. Są 4 panie pisarki, które się przyjaźnią, o każdej z nich jest kolejna część.
Przeczytałam dwie pierwsze. Druga też była dobra, ale już nie tak jak pierwsza. (To oczywiście tylko moje zdanie, bo oceny mają w drugą stronę, każdy następny tom jest podobno lepszy).
Jak się ukazały części trzecia i czwarta, to przeczytałam jeszcze raz dwie pierwsze, ale jakoś nie poszłam dalej do dziś. Musiałabym znowu zaczynać od początku, bo te panie się spotykają i rozmawiają o swoich sprawach w każdej części. Chętnie to kiedyś zrobię, bo część pierwszą uwielbiam i chętnie do niej wracam.
Kiedyś Nana pisała, że je czyta.
Każda z tych pań pisarek działa w innej dziedzinie literatury i dlatego pomyślałam, że kolejne tomy będą napisane w różnych gatunkach literackich, ale nie wiem, czy to się sprawdzi.
Tom pierwszy to jest romans plus kryminał i sensacja, zupełnie jak "Mr. Perfekt", a bohaterka jest autorką kryminałów. Tom drugi to czysty romans, tylko już nie pamiętam jakie książki pisała bohaterka. Bohaterka z części trzeciej pisze książki dokumentalne z kronik policyjnych, a kiedyś jej mama była ofiarą przestępstwa. Tom czwarty to na pewno znowu romans i też nie pamiętam, jakie książki pisała bohaterka.
1. (2006) Sex, Lies and Online Dating = Janki ukochana z Mr.Perfektem
2. (2006) I'm in No Mood for Love
3. (2007) Tangled Up in You
4. (2008) Not Another Bad Date
Chyba kiedyś pisałam, że kocham policjantów o imieniu Quinn. Jeden z nich był u Jennifer Crusie, a drugi jest właśnie tutaj.