klarek napisał(a):Czy ja wiem, czy tylko bez jednej. Gwałtów, łamania nóg i bestialstwa ze Strzał Królowej też bym jej nie zapodała. Zresztą W samym Magu też był gwałt i bestialskie zabicie Towarzysza, homoseksualizm w tej serii to "mały pryszcz". Chyba jednak za wcześnie na coś takiego.
Jesli chodzi o Norton to sama nie jestem przekonana, zwykle usypiałam co chwila więc nie wiem czy jej podejdzie, ale chyba coś mam w domu, może jej podsunę
Dzięki fanko
Księżycowa Kawa napisał(a):Christine Feehan "Mroczny książę"
To już dawno widziałam w bibliotece, ale ilekroć spojrzałam na te okładki, odechciewało się mi się zaglądać do środka i brałam coś innego. Na szczęście treść nie była tak paskudna jak okładka
Raven w zasadzie jest zwykłym człowiekiem, tyle że ma pewne zdolności parapsychiczne. Michaił jest silny, potężny, może zmieniać postać itp., ale to w sumie nic nie znaczy, jeśli nie znajdzie odpowiedniej kobiety, bo zwyczajnie go szlag trafi. Podoba mi się ta koncepcja, wykonanie trochę mniej. I jak już wcześniej wspominałam, jest trochę za dużo epitetów, przez co niektóre fragmenty brzmią patetycznie. Ponadto nagminne przypominanie, jak ważna jest partnerka życiowa jest nieco nużące, przez co psuje efekt, np. wtedy gdy Michaił oświadcza, że zrezygnuje z władzy, jeśli nie zaakceptują Raven. No i Michaił na potencjalnie mrocznego bohatera był dość ckliwy, z kolei potrzeba niezależność Raven niemalże ocierała się o bezsensowny upór.
Mam pytanie: oni dalej będą się użerać z tymi porąbanymi oszołomami?
Nie podobało mi się, to, jak:Spoiler:
Podobało mi się, jak:Spoiler:
fanka76 napisał(a):Hmm/ podbał mi soe bardzo cykl
Tada williamsa Pamięć smutek cierń
Ale nie pamietam czy odpowiedni dla małej
super zakończenie całej historii
Moim zdaniem lepsze d gry o tron chociaż nie tak skomplikowane
Księżycowa Kawa napisał(a):A że ten schemat, to łatwo można się domyślić po ilości stwierdzenia: partnerka życiowa i że wszystko wokół tego się kręci, jakby nie było - to mi nie przeszkadza, poza tym chcę zobaczyć, jak wygląda wykonanie w przypadku innych części.
Jeśli chodzi o cykl Pamięć, Smutek i Cierń, to główny bohater jest nastolatkiem, ale określiłabym to trochę poważniejszym czytadłem, no i akcja wolno się rozkręca.
fanka76 napisał(a):Klarku jeźdzcy smoków mała czytała? ( chociaż Aniołek pewnie już pisała o nich)
A i zgubna elfów fajne lekkie.
klarek napisał(a):Ja utknełam na czwartej części. Opowieść o Gregorim mnie totalnie podłamała i juz sie nie podniosłam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość