duzzza22 napisał(a):Przy okazji...Wielcy londyńscy kochankowie – bracia Lyons - są mistrzami uwodzenia.
Żyją dla własnej przyjemności i nie oddają serca żadnej kobiecie.
Dopóki miłość sama ich nie zaskoczy…
Książę Ainsley, przyrodni brat Morgana i Stephena Lyonsów, cieszy się na salonach opinią znakomitego kochanka. Nikt nie wie, że ten wytrawny uwodziciel ma na sumieniu winę, która dręczy go od lat…
Lady Jayne przyrzekła sobie, że nigdy więcej nawet nie odezwie się do księcia Aisleya. Obwinia go za nieszczęście, jakie spotkało jej rodzinę. Nie przeczuwa, że los niespodziewanie znów postawi go na jej drodze. I w jak niewyobrażalnych okolicznościach…
Przebudzenie w ramionach księcia to powieść z trzecim bratem z rodu wielkich londyńskich kochanków i ostatni tom trylogii, w której ukazały się Odzyskana miłość i Jego przyjemności.
Premiera 19.09.2013
Księżycowa Kawa napisał(a):"Jego przyjemności" zdecydowanie lepiej wypadają od "Odzyskanej miłości", bo to ciekawsza i bardziej spójna historia i tym samym bardziej przekonywująca, tylko końcówka jest zbyt melodramatyczna - jak dla mnie reakcja Stephena na drobne przemilczenie była zdecydowanie przesadzona i chybiona, a te studia z psychologii dla Heath nie były specjalnie pomocne.
Być może historia o trzecim z braci będzie jeszcze lepsza?
Agaton napisał(a):jeden z fundamentów romansów historycznych, czyli 'co wypada, co nie wypada' i jak się w tym odnajduje bohaterka, wywołał u mnie zgrzytanie zębów...
sunshine napisał(a):O czyli kolejna gwiazda romansu historycznego godna polecenia
wypożyczyłam sobie pierwsza część Odzyskana miłość
basik napisał(a):Ta jedna łza tez jest świetna, trochę inny styl pisania , może mniej się dzieje, za to bardziej emocjonalnie. Jest trochę humoru, ale jeszcze więcej scen które wzruszają. Bohaterka bardzo pozytywna, bohater bardzo zraniony i nieufny.
basik napisał(a):Skończyłam Odzyskaną miłość i bardzo się podobała.
Morgan w dniu swojego ślubu zastał swoją żonę w łóżku ze swoim młodszym bratem. Więc wysłał ją do swojego majątku wiejskiego, a sam wrócił do Londynu w objęcia swoich kochanek.
Claire przez 3 lata znosiła tą sytuację, ale wreszcie postanowiła uzyskać przebaczenie męża za zdradę, której nie popełniła , a pretekstem jest jej siostra, która jedzie do Londynu, żeby znależć sobie bogatego mężą.
Wraca więc do Londynu, między małżeństwem zaczyna iskrzyć ....i wszystko byłoby dobrze gdyby nie kochanka.....
szuwarek napisał(a):basik napisał(a):Skończyłam Odzyskaną miłość i bardzo się podobała.
Morgan w dniu swojego ślubu zastał swoją żonę w łóżku ze swoim młodszym bratem. Więc wysłał ją do swojego majątku wiejskiego, a sam wrócił do Londynu w objęcia swoich kochanek.
Claire przez 3 lata znosiła tą sytuację, ale wreszcie postanowiła uzyskać przebaczenie męża za zdradę, której nie popełniła , a pretekstem jest jej siostra, która jedzie do Londynu, żeby znależć sobie bogatego mężą.
Wraca więc do Londynu, między małżeństwem zaczyna iskrzyć ....i wszystko byłoby dobrze gdyby nie kochanka.....
Kurcze, takie własnie ksiązki mnie wkurzają - on może szaleć a ona sie tłumaczy...
Nocny Anioł napisał(a):myślicie że warto się z tą Pania zapoznać?
Księżycowa Kawa napisał(a):Nocny Anioł napisał(a):myślicie że warto się z tą Pania zapoznać?
"Odzyskana miłość" jest dosyć średniawe, ale "Jego przyjemności" są już lepsze, czyli jak masz okazję, można przeczytać.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość