Teraz jest 26 listopada 2024, o 00:52

Seriale

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Ulubiona autorka/autor: krentz harkness howard robb Singh

Post przez fanka76 » 3 lutego 2014, o 03:51

To serial? Interesujace

Ulubiona autorka/autor: J. Lindsey, SEP, J. Garwood, J. McNaught,Bishop

Post przez monia0303 » 3 lutego 2014, o 09:32

A ja z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek Chirurgów 28 lutego :-)
W zeszłym tygodniu myślałam że ma być 28 stycznia i 29 stycznia przeszukiwałam wszystkie storny z serialami aby dowiedzieć się kogo wybierze April a tu taka lipa............jeszcze miesiąc musze czekać :wryyy:
Więcej niż wczoraj, mniej niż jutro.

Ulubiona autorka/autor: Sandra Brown

Post przez gonia » 3 lutego 2014, o 20:54

Na AXN White już za chwilę Duma i uprzedzenie z 1996 r. :cheer: :cheer: :cheer:

Ulubiona autorka/autor: Adrienne Basso, Mary Balogh Lisa Kleypas

Post przez Kiara » 4 lutego 2014, o 09:04

O nie a ja nie mam AXN :smarkam:

Ulubiona autorka/autor: nie posiadam

Post przez Agaton » 5 lutego 2014, o 22:51

monia0303 napisał(a):A ja z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek Chirurgów 28 lutego :-)
W zeszłym tygodniu myślałam że ma być 28 stycznia i 29 stycznia przeszukiwałam wszystkie storny z serialami aby dowiedzieć się kogo wybierze April a tu taka lipa............jeszcze miesiąc musze czekać :wryyy:

Ja przestałam oglądać ten serial chyba w trakcie sezonu piątego albo coś w ten deseń, ale niedawno moja siostra zwerbowała mnie ponownie :rotfl: Stwierdziła, że skoro ona ogląda, a ja nie robię w tym czasie nic ważnego, to mam oglądać razem z nią. No, i oglądam :evillaugh:
W sumie to w nas ciekawość budzi fakt czy ojciec Alexa przeżyje czy nie :missdoubt: Sercowe rozterki April? Jakoś tak nie trafiają w nasz gust. Wałkowane to było wzdłuż i wszerz przez większą liczbę odcinków, więc w pewnym momencie widz staje się obojętny :bezradny:

Ja za to, wędrując po tumblerze, trafiłam na fragment artykułu na temat serialu "Brooklyn Nine-Nine" ^_^ Produkcja ta otrzymała w tym roku dwa Złote Globy.
Z ciekawości obejrzałam pierwszy epizod i bardzo szybko dałam się wciągnąć. Niby nic nadzwyczajnego, ale sympatyczne, zabawne i nieco inne niż zwykle. A może to tylko moje wrażenie? Wiem, że są osoby zawiedzione tym serialem, ale jest też sporo osób wyrażających się o nim bardzo pozytywnie. Ja osobiście należę do osób zadowolonych. Jeśli ktoś potrzebuje czegoś na poprawę nastroju - tak było w moim przypadku - warto zajrzeć, imho :D

Ostrzę też sobie zęby na dwie nowe propozycje HBO, ale czas pokaże co z tego wyjdzie ;)
Ile razy w życiu człowiek musi się powstrzymywać.

Występek i cnota są takimi samymi produktami jak cukier i kwas siarkowy - Hipolit Taine

Life is tough, but it's tougher when you're stupid - John Wayne

"You're so freaking romantic. I don't know how I keep my pants on." - Abigail Roux, "Fish & Chips"

Post przez fanka76 » 5 lutego 2014, o 23:23

monia0303 napisał(a):A ja z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek Chirurgów 28 lutego :-)

Monia a dlaczego do28 lutego?
Teraz 10 sezon leci na fox life
Ja uwielbiam ten serial

Post przez Agaton » 5 lutego 2014, o 23:34

fanka76 napisał(a):

Monia a dlaczego do28 lutego?
Teraz 10 sezon leci na fox life
Ja uwielbiam ten serial

Myślę, że Moni chodzi o najnowszy odcinek sezonu #10. Na chwilę obecną mamy hiatus trwający już od miesiąca ;)

Występek i cnota są takimi samymi produktami jak cukier i kwas siarkowy - Hipolit Taine

"You're so freaking romantic. I don't know how I keep my pants on." - Abigail Roux, "Fish & Chips"

Ulubiona autorka/autor: Adrienne Basso, Mary Balogh Lisa Kleypas

Post przez Kiara » 6 lutego 2014, o 10:19

Za dużo tych seriali o lekarzach jak dla mnie :yeahrite:

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 12 lutego 2014, o 13:07

Na spotkania z bohaterami brytyjskiego serialu "Sherlock" Dwójka zaprosi fanów skomplikowanych zagadek kryminalnych w niedziele o godzinie 21.10. TVP2 zakupiła aż trzy sezony tej obsypanej nagrodami produkcji (w sumie 11 odcinków), w której prawdziwy popis gry aktorskiej prezentuje wybitny Benedict Cumberbatch znany polskim widzom m.in. z filmu "Hobbit: Niezwykła podróż" oraz wyświetlanych aktualnie w kinach światowych hitów: "Hobbit: Pustkowie Smauga", "Zniewolony: 12 Years a Slave" i "Sierpień w hrabstwie Osage" (wszystkie trzy zdobyły w sumie 14 nominacji do tegorocznych Oscarów!).
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: l.carlyle, a.quick, m. brook, j r. ward, SEP, Eco

Post przez Desdemona » 12 lutego 2014, o 13:16

o...super.... :cheer:
Niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu, by dać Nam lekcję,
a niektórzy po tą lekcję właśnie przyjdą do Nas...

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

http://dlaschroniska.pl/ ...pomaganie zwierzakom jest fajne...

Ulubiona autorka/autor: .brak.

Post przez emily temple » 12 lutego 2014, o 13:48

Lilia napisał(a):Na spotkania z bohaterami brytyjskiego serialu "Sherlock" Dwójka zaprosi fanów skomplikowanych zagadek kryminalnych w niedziele o godzinie 21.10. TVP2 zakupiła aż trzy sezony tej obsypanej nagrodami produkcji (w sumie 11 odcinków), w której prawdziwy popis gry aktorskiej prezentuje wybitny Benedict Cumberbatch znany polskim widzom m.in. z filmu "Hobbit: Niezwykła podróż" oraz wyświetlanych aktualnie w kinach światowych hitów: "Hobbit: Pustkowie Smauga", "Zniewolony: 12 Years a Slave" i "Sierpień w hrabstwie Osage" (wszystkie trzy zdobyły w sumie 14 nominacji do tegorocznych Oscarów!).

:bigeyes: mój Sherli

11 odcinków ?? Czyli Happy Many Return i Unaried plota tez wyemitują :).. Niby mam 2 sezony na DVD ale nie przegapie okazji by ogladać raz jeszcze i to w ogólne telewizji polskiej
Obrazek

Perhaps I became a magic user so I can touch his heart

Post przez Lilia ❀ » 15 lutego 2014, o 19:51

Post przez fanka76 » 15 lutego 2014, o 21:37

Lubie ten serial i mysle ze aktorowi jako jednemu z z nielicznych udalo sie zablysnac w nowym srialu a nie zostal zaszufladkowany jako aniol z buffy i aniola ciemnosci :hyhy:

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 15 lutego 2014, o 21:40

ooo.. w końcu..xD :D
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 16 lutego 2014, o 16:26

Muszę usiąść i w końcu obejrzeć zaległe odcinki 'Kości' :P

Czekam też na nowe 'Przyjaciółki' :D Podobały mi się jak do tej pory :P

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Agaton » 16 lutego 2014, o 21:39

Lilia napisał(a):Na spotkania z bohaterami brytyjskiego serialu "Sherlock" Dwójka zaprosi fanów skomplikowanych zagadek kryminalnych w niedziele o godzinie 21.10. TVP2 zakupiła aż trzy sezony tej obsypanej nagrodami produkcji (w sumie 11 odcinków), w której prawdziwy popis gry aktorskiej prezentuje wybitny Benedict Cumberbatch znany polskim widzom m.in. z filmu "Hobbit: Niezwykła podróż" oraz wyświetlanych aktualnie w kinach światowych hitów: "Hobbit: Pustkowie Smauga", "Zniewolony: 12 Years a Slave" i "Sierpień w hrabstwie Osage" (wszystkie trzy zdobyły w sumie 14 nominacji do tegorocznych Oscarów!).

Coś im się chyba pomyliło, bo dwa pierwsze filmy dotyczą Martina Freemana, gdzie gra główną rolę ;)
Aaa! Moment, oni piszą tutaj o postaci Smauga/Nekromanty, którego to radośnie moja pamięć pominęła :evillaugh:

Ale, ale... Bardzo mnie zaangażowanie Dwójki cieszy :D
Btw. A te 'dodatkowe' 2 odcinki dotyczą odcinków specjalnych, jak sugeruje Emily? :mysli: Tych akurat niedane mi było zobaczyć, więc bardzo chętnie (koniecznie) zerknę :smile:
Ostatnio edytowano 18 lutego 2014, o 22:18 przez Agaton, łącznie edytowano 1 raz

Ulubiona autorka/autor: McNaught/Howard/Brown/Andrews/Robb

Post przez faris » 16 lutego 2014, o 21:43

Jak dla mnie to teraz za dużo jest tych wszystkich seriali...

Z jednej strony fajnie, bo każdy znajdzie coś dla siebie, ale ta sama tematyka w co trzecim to za dużo :zalamka:
Sama obecnie ogladam tylko Arrow (jakie tam ciacho :bigeyes:) i Teorię wielkiego podrywu.

Post przez emily temple » 16 lutego 2014, o 21:46

Agaton, Pilot jest pierwotną wersją pierwszego odcinka I sezonu serialu... Nie był emitowany w tv a dodany do DVD.. Happy Many Return - natomiast jest Prequel pierwszego odcinka sezonu III, by dostępny na youtube...

Ale TVP mówi ze 11 odcinków wiec sie zdziwiłam trochę. Wszak BBC emitowało 9 :evillaugh: ..
Obrazek

Post przez Agaton » 16 lutego 2014, o 21:49

emily temple napisał(a):Agaton, Pilot jest pierwotną wersją pierwszego odcinka I sezonu serialu... Nie był emitowany w tv a dodany do DVD.. Happy Many Return - natomiast jest Prequel pierwszego odcinka sezonu III, by dostępny na youtube...

Ale TVP mówi ze 11 odcinków wiec sie zdziwiłam trochę. Wszak BBC emitowało 9 :evillaugh: ..

Wiem, wiem :) Stąd właśnie moje zdziwienie i pytanie cóż to są za 2 odcinki, skoro takowe nie istnieją :wink:

Post przez emily temple » 16 lutego 2014, o 21:51

My Polacy jesteśmy lepsi na to wychodzi :P...
Obrazek

Post przez Lilia ❀ » 16 lutego 2014, o 21:56

faris, Arrow będzie w polskiej tv. Widziałam dzisiaj zapowiedź, tylko nie pamiętam, który kanał.

Post przez Lorelei » 16 lutego 2014, o 21:58

duzzza22 napisał(a):Muszę usiąść i w końcu obejrzeć zaległe odcinki 'Kości' :P

Nawet się nie przyznawaj, ze nie oglądałaś jeszcze odcinka ze ślubem? :czeka:

Ulubiona autorka/autor: l.carlyle, a.quick, m. brook, j r. ward, SEP, Eco

Post przez Desdemona » 16 lutego 2014, o 21:58

Lilia napisał(a):faris, Arrow będzie w polskiej tv. Widziałam dzisiaj zapowiedź, tylko nie pamiętam, który kanał.

na Pulsie będzie leciał.... :cheer:
Niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu, by dać Nam lekcję,
a niektórzy po tą lekcję właśnie przyjdą do Nas...

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

http://dlaschroniska.pl/ ...pomaganie zwierzakom jest fajne...

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 16 lutego 2014, o 23:13

Lorelei napisał(a):
duzzza22 napisał(a):Muszę usiąść i w końcu obejrzeć zaległe odcinki 'Kości' :P

Nawet się nie przyznawaj, ze nie oglądałaś jeszcze odcinka ze ślubem? :czeka:

No nie :P Czasu nie miałam no :wstyd:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Audrey Niffenegger, McNaught, Balogh, Garwood

Post przez Auril » 16 lutego 2014, o 23:58

Zaczęłam oglądać Girls i muszę przyznać, że podoba mi się. To serial o zwykłych ludkach i zwykłych problemach, ale całość jest podana w sympatyczny i przystępny sposób. Całkiem miły serial. ;)

Z niecierpliwością natomiast czekam na kolejny sezon Gry o tron. :bigeyes: Khaleesy, Jon, Tyrion. :bigeyes: Uwielbiam ten serial, zwłaszcza za to, że jest taki nieprzewidywalny (o ile ktoś nie czytał książek) w uśmiercaniu bohaterów. :D
Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka.
Terry Pratchett

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!