Teraz jest 22 listopada 2024, o 13:40

Johanna Lindsey

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 31 stycznia 2014, o 22:57

Ja nie wszystkie jej książki lubię, wolę te niezbyt zwariowane i zbyt śmieszne . Lubię jak jest trochę humoru, ale też jak to ma sens. Dlatego jej nowa powieść mi się podoba, bo jest lekka, ma sensowną fabułe, trochę tajemnicy i umierkowany humor. No i rodzina nie jest tak liczna, więc wiem kto jest kim.

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 31 stycznia 2014, o 23:01

monia0303 napisał(a):A ja jak sprawdzałam Kawie czy napewno wszystkie mam okazało się że brakuje mi Uroczy hulaka, którego na 100% miałam. W niedzielę robię rundkę po rodzinie i znajomych bo Bishop i Lindsey nie popuszczę :mur: :mur: :mur: A diabeł jeden wie czego mi jeszcze brakuje :zalamka:

Spokojnie, da się to naprawić. Poza tym możesz zrobić sobie spis w excelu i wtedy łatwiej będzie sprawdzić, szczególnie przy internetowych zakupach.

Ja ostatnio się nacięłam, to jestem teraz ostrożna, ale chyba trzeba będzie z jakąś spróbować.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 1 lutego 2014, o 04:43

basik napisał(a):Dlaczego podobała mi się Pozwól się znaleźć miłości
- ona córka diuka - on bękart
- ona trzeci sezon szuka męża - on nie chce żony
- ona boi się koni - on je kocha i prowadzi stadninę
- ona uważa go za prostaka - on ją za złośnicę
- ona chce wyjść za mąż z miłości - on zwany Kupidynem kojarzy małżeństwa
- ona chociaż go nie cierpi, jest o niego zazdrosna - on sam nie wie dlaczego zawsze jest tam, gdzie jej zalotnicy
- ona ma liczną kochającą rodzinę - on jest sam i ciągle ma pretensje do nieżyjącej matki, że go opuściła gdy był mały
- ona prowadzi spokojne, ułożone życie - on boi się o swoje, bo ktoś chce go zabić

Lekka, pogodna, dużo humoru, czyta się z przyjemnością i z zainteresowaniem śledzi losy tego niezwykłego romansu. Polecam.

Kurde,spodobał mi się ten opis.Zwłaszcza to,że bohaterowie na początku się nie lubią.Kocham ten motyw hmmm

Nie no przecież tego nie kupię.Prawda,że nie kupię?

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 1 lutego 2014, o 13:12

Na pewno kupisz Papo bo to kolejny tom
Cykl Rodzina Reid
Dziedzictwo (tom: 1)
Diabeł, który ją uwiódł (tom: 2)
Pozwól się znaleźć miłości (tom:4)

i znowu brakuje 3 tomu :zalamka:

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 1 lutego 2014, o 14:33

za takie wydawanie powinno się ich ten tego. o głowę skrócić..xD :P
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Papaveryna » 1 lutego 2014, o 14:56

Diabła czytałam i pamiętam,że mi się strasznie nie podobał.Dlatego mam obawy :]

Post przez Księżycowa Kawa » 1 lutego 2014, o 16:46

"Diabeł, który ją uwiódł" stoi u mnie na półce od kilku lat i nie może się doczekać swojej kolejki, choć kiedyś miałam ogromną ochotę.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez Papaveryna » 1 lutego 2014, o 17:04

Ja przeczytałam podczas wakacyjnego,ebookowego maratonu w 2011 roku :evillaugh:
Wtedy to wciągnęłam prawie całą Lindsey,Jackson i jeszcze jakieś inne.

O dziwo bardzo słabo tę książkę pamiętam,a inne czytane wtedy dużo bardziej.Świta mi się tylko,że bohater wrzucił jej majtki do kominka :P Ale tego też nie jestem w 100% pewna.

Ulubiona autorka/autor: J. Lindsey, SEP, J. Garwood, J. McNaught,Bishop

Post przez monia0303 » 1 lutego 2014, o 17:07

Ja jako totalna fanka Lindsey muszę powiedzieć że Diabeł też nie za bardzo przypadł mi do gustu. Może jest to spowodowane tym iż w Dziedzictwie główna bohaterka Diabła jsst raczej czarnym charakterem (o ile dobrze pamiętam bo czytałam Dziedzictwo ładnych parę lat temu :-))
Więcej niż wczoraj, mniej niż jutro.

Post przez Księżycowa Kawa » 1 lutego 2014, o 17:13

Mam wrażenie, że "Dziedzictwo" czytałam i kojarzę coś z bliźniaczkami...
Denis Diderot

*
*

Post przez Papaveryna » 1 lutego 2014, o 17:16

Ja Dziedzictwa nie czytałam akurat.

Post przez monia0303 » 1 lutego 2014, o 18:34

Dziedzictwo:
"Sympatyczna Sabrina Lambert przyjeżdża do Londynu na swój pierwszy sezon towarzyski. Roli jej przewodniczki po salonach podejmuje się oszałamiająco piękna Ophelia, która szybko okazuje się fałszywą przyjaciółką. Kiedy Sabrina poznaje miłego i wyraźnie zainteresowanego nią szkockiego arystokratę Duncana MacTavisha, okazuje się, że jest on zaręczony z Ophelią. Zakochana po uszy Sabrina zadowala się więc rolą przyjaciółki i powierniczki Duncana. Tymczasem on, obrażony przez narzeczoną, zrywa zaręczyny. Wkrótce przekonuje się, że jego serce należy do Sabriny. Wszystko mogłoby się ułożyć po myśli kochanków, gdyby nie skandal sprzed lat i urażona duma eksnarzeczonej... "

A ta oszałamiająco piękna i fałszywa i duma Ophelia która chciała zespsuć ich szczęście i uwyzywała Duncana od śmierdzących Szkotów to główna bohaterka Diabła :-)
Niby w Diable wcale taka zła nie jest ale pozostał niesmak po Dziedzictwie do niej.

Post przez Księżycowa Kawa » 1 lutego 2014, o 23:13

Nie, to chyba tego nie czytałam i pomyliłam z czymś innym, ale trochę mnie to zainteresowało i chyba spróbuję, najwyżej nabawię się trwałej awersji.
Denis Diderot

*
*

Post przez Papaveryna » 2 lutego 2014, o 00:05

Księżycowa Kawa napisał(a):Mam wrażenie, że "Dziedzictwo" czytałam i kojarzę coś z bliźniaczkami...

Kawo,a to o bliźniaczkach nie było czasem westernowe?
Czytałam coś takiego jej,ale musiałabym poszukać jaki to tytuł był :wink:

Post przez monia0303 » 2 lutego 2014, o 08:49

Bliźniaczki są westernowe "Mężczyzna tylko dla mnie" :-)

Post przez Księżycowa Kawa » 2 lutego 2014, o 23:36

Papaveryna napisał(a):
Księżycowa Kawa napisał(a):Mam wrażenie, że "Dziedzictwo" czytałam i kojarzę coś z bliźniaczkami...

Kawo,a to o bliźniaczkach nie było czasem westernowe?
Czytałam coś takiego jej,ale musiałabym poszukać jaki to tytuł był :wink:

Pewnie masz rację, bo sądząc po powyższym opisie, to chyba tego jednak nie czytałam. Trudno to wszystko spamiętać.
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: Nora Roberts

Post przez aniazlipca » 9 lutego 2014, o 19:23

Mi akurat Diabeł się bardziej podobał niż Dziedzictwo :twisted: było bardziej zakręcone, śmieszne i romantyczne. Sabrina z Dziedzictwa była taka niemrawa natomiast Ophelia z charakterem :twisted: to chyba moja jedna z ulubionych książek tej autorki :twisted: podobały mi się też jeszcze Za głosem serca i Zrękowiny :twisted: muszę poszukać jeszcze czego nie czytałam tej pani :D
“Mercy laughed. “You have to excuse them—boys suffer from an incurable disability.”
“What?”
“Testosterone.”

Nalini Singh, Branded by Fire

Post przez Papaveryna » 3 kwietnia 2014, o 15:05

Powtórzyłam sobie ostatnio swoją ulubioną Lindsey "Kochaj mnie zawsze".Bałam się,że po kilku latach gust mi się zmienił i będę się zastanawiać co ja w tym kiedyś widziałam :wink: Na szczęście nic takiego się nie stało,książka nadal jest dla mnie super jak na możliwości Lindsey :) Jeszcze muszę zapolować na "Za głosem serca".Słabo to już pamiętam,ale kojarzę,że miało potencjał :wink:

Post przez Księżycowa Kawa » 3 kwietnia 2014, o 22:47

"Kochaj mnie zawsze" mam planach, ale jakoś nie mogę za nią się zabrać, bo trafia mi się coś innego.
Denis Diderot

*
*

Post przez Papaveryna » 4 kwietnia 2014, o 13:39

Ale dobrze,że masz w planach :hyhy: Uważam,że to naprawdę fajne jest i warto się zapoznać ^_^ A przeczytałam dużo Lindsey oprócz kilku westernowych i tych najnowszych,bo mnie jakoś zbrzydziło.
Mam chęć na to "Pozwól się znaleźć miłości".Kusi mnie za sprawą recenzji Basika i okładki :shifty:

Post przez Księżycowa Kawa » 4 kwietnia 2014, o 21:18

W sumie miało być na weekend, ale chyba nie wcisnę już :hyhy:
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: brak.

Post przez obession » 17 kwietnia 2014, o 16:27

Mam dziwną słabość do tej autorki i w zasadzie nie wiem czemu... W święta zrobię sobie chyba powtórkę Porwanej narzeczonej, a może czegoś innego...
Obrazek

Post przez Księżycowa Kawa » 27 kwietnia 2014, o 23:06

"Kochaj mnie zawsze" - to był jeden z tych tytułów, które czytałam, ale nie pamiętałam, w sumie jak zaczęłam czytać dość szybko sporo sobie przypomniałam, tylko ten wątek z macochą skojarzyłam dopiero pod koniec.
A potem przeczytałam opis i tam się pojawia: piękny młodzieniec - co za ... pisał to?! :zalamka: Przecież to był niekrzesany Szkot :evillaugh:
Denis Diderot

*
*

Post przez Papaveryna » 30 kwietnia 2014, o 19:22

Kawo,ten opis to kompletnie z dooopy jest :zalamka: Ja jak sobie powtarzałam zerknęłam na niego i śmiać mi się chciało.Tam kompletnie nie ma nic co by się zgadzało z treścią książki :]
Ale ogólnie fajna historia,nie? :)
Podoba mi się tutaj bohaterka,a ten Szkot nieokrzesany też fajny.Chociaż na początku dość tępy i irytujący.Na szczęście w porę się opamiętał.I fajne było jak w łeb parasolem oberwał :)

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 30 kwietnia 2014, o 19:27

parasolka to w ogóle jest broń śmiercionośna w rękach kobiety :evillaugh:
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do L