Teraz jest 25 listopada 2024, o 22:33

Jak mieszkamy?

Dom i okolice: nasi domownicy, kulinarne opowieści, dekorowanie, ciuchy, szycie i dzierganie, domowe ogrody

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 20 stycznia 2014, o 03:34

Piękna biblioteczka,Lilio :)

Ulubiona autorka/autor: Adrienne Basso, Mary Balogh Lisa Kleypas

Post przez Kiara » 20 stycznia 2014, o 11:04

Lilia choinka śliczna ale książki :bigeyes: :bigeyes:

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 1 lutego 2014, o 03:54

Lilio, przecudnie wyglądają Twoje zbiory. Zachwycająco.
Książki są fantastyczne i fajnie poukładane, a na jednym zdjęciu dodatkowo był Uśmieszek (na złodziejce lub jakiejś wtyczce). Bardzo sympatyczny.

Choinka jest piękna. Nadaje się do podziwiania.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 1 lutego 2014, o 14:18

uśmieszek? jaki uśmieszek?
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez Janka » 1 lutego 2014, o 16:35

Zdjęcie trzecie od prawej w trzecim rzędzie. Jak się patrzy na miniaturkę, to wtyczka leżąca na dole wygląda, jakby się uśmiechała.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 1 lutego 2014, o 21:08

może i tak :evillaugh:
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez Kiara » 2 lutego 2014, o 10:23

W sumie jak się przygladnąć :hyhy:

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 8 lutego 2014, o 19:00

Piękna choinka Lilio i jaki zbiór :padam:

Ja 'mieszkańców' tyż mam, przekładam z miejsca na miejsce albo wynoszę, ale zawsze jakoś wracają :wstyd:

Dziewczyny mam pytanie odnośnie prześcieradeł z gumką. Jakie byście poleciły? Zrobiłam przegląd pościeli. Wyrzuciałam kilka kompletów, które już kolor potraciły albo się kompletnie do niczego nie nadają, przed świętami dokupiłam 4 nowe więc żal wywalać nie było. Jednak nie kupiłam prześcieradeł z gumką, zwykłych mam mnóstwo, ale z gumką wywaliłam prawie wszystkie :wstyd: Zostawiłam 2 :wstyd:

Siedzę teraz na allegro i nie wiem za jakimi się oglądać :smarkam: Frotte, Bawełna, Jersey, Satyna :ohlala:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: krentz harkness howard robb Singh

Post przez fanka76 » 10 lutego 2014, o 18:11

Od razu satyne odradzam moze/ i w lecie przyjemna ale zaciaga sie od kazdej twardszej skórki na stopie i jest taka skrópiona
Nie warto jednym słowem
Ja lubie frote bo nie prasuje :P

Post przez Janka » 10 lutego 2014, o 18:27

Ja lubię z bawełnianego jerseyu, mniej więcej takiego jak na T-shirty. Czym grubszy, tym lepiej.
Prześcieradła frotte się u nas nie sprawdzały.

Żadnej pościeli nie prasuję. Jeśli coś trzeba byłoby prasować, to nie kupię.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: J. Lindsey, SEP, J. Garwood, J. McNaught,Bishop

Post przez monia0303 » 10 lutego 2014, o 19:46

Ja też polecam jersey. Jest bardzo przyjemny w dotyku :-)
Więcej niż wczoraj, mniej niż jutro.

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 10 lutego 2014, o 19:48

fanka76 napisał(a):Od razu satyne odradzam moze/ i w lecie przyjemna ale zaciaga sie od kazdej twardszej skórki na stopie i jest taka skrópiona
Ja lubie frote bo nie prasuje :P

za to satyna z bawełną jest niezła :)
a ja jako zmarzluch stawiam na flanelę :)

Post przez Kiara » 11 lutego 2014, o 10:25

Moi rodzice maja frote i od 3 lat zupełnie nic się z tym prześcieradłem nie dzieje więc polecam :smile:

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 11 lutego 2014, o 17:55

Frotte mam odkąd pamiętam, ale jakoś zachciało mi się odmiany. Satynowej na gumkę nigdy nie miałam, ale widziałam takie, o których Aralk mówiła z dodatkiem bawełny... Tylko, że chyba u mnie to jednak odpada przy 4 kotach i psie w domu :]

Mocno zastanawiam się nad Jerseyem :mysli: Jutro chyba jak Mój wróci z pracy zrobimy rundkę po kilku sklepach i zobaczymy :)
Dzięki dziewczyny za rady :* :przytul:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Janka » 11 lutego 2014, o 20:32

Duzz, zapomniałam, że Ty śpisz z kotami. Moja "kotna" przyjaciółka kupiła sobie przed miesiącem nowe piękne i dość grube prześcieradła z jerseyu. Pierwsze starczyło jej na 5 minut. Kot się przespacerował i zrobił kilka dziurek. Ona się nawet pytała w sklepie, czy może to wymienić na nowe i powiedziano jej, że tak. Jednak jej to odradziłam. To nie ma sensu, bo z nowym będzie to samo. Na razie, dopóki nie wymyśli czegoś innego, to śpi w tych jerseyowych. (Miała dziurki pocerować, a nie pytałam się jej, czy drugie jest też już podarte i czy nadal dochodzą nowe dziurki.)
Duzz, jak już znajdziesz coś, co wytrzymuje koty, to napisz, to jej przekażę Twoją radę.
Jersey może normalnie wystarczy, tylko ona miała pecha na taki łatwodarliwy egzemplarz.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 12 lutego 2014, o 00:46

hm.. ja tam nie używam w ogóle prześcieradła więc nie pomogę. ;P
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: l.carlyle, a.quick, m. brook, j r. ward, SEP, Eco

Post przez Desdemona » 12 lutego 2014, o 15:15

Nocny Anioł napisał(a):to juz bym go dawno przerobiła

często mamy przyjezdnych gości i taki pokój to fajna sprawa ...ale zorganizuje taki kąta dla gosci gdzie indziej... :evillaugh:
na dole też mam fajnie...bo kominek....biurko...oranżeria i lubię tam przesiadywać.....tym bardziej że teraz jestem sama w chatce...z moimi zwierzakami to lubię się plątać na dole...ale właśnie oglądam magazyny wnętrzarskie z pomysłami na taki gabinecik.... :cheer:
Niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu, by dać Nam lekcję,
a niektórzy po tą lekcję właśnie przyjdą do Nas...

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

http://dlaschroniska.pl/ ...pomaganie zwierzakom jest fajne...

Post przez Janka » 13 lutego 2014, o 01:14

Od kilku tygodni łamię sobie głowę, jak urządzić pokój, który teraz jest gościnny, a niedługo może być przerobiony na moją bibliotekę.
Nie chciałabym, żeby tam były tylko szafki na książki na wszystkich ścianach i nic więcej. Kombinuję i na razie nic do końca nie wykombinowałam.
Miałam teraz kupować nowe meble do sypialni, ale się na razie wstrzymałam, bo jak dostanę ten dodatkowy pokój, to dużo rzeczy z sypialni będę mogła przerzucić tam i nie będę potrzebować w sypialni tak dużo szaf, jak mam teraz. Przede wszystkim mogłabym tam przenieść książki po polsku i angielsku.
Dodatkowo, jak będę mieć już pokój biblioteczny, to z dużego pokoju znikną książki po niemiecku i zostaną mi puste szafki, które też będę mogła wykorzystać na jakieś zabawki, które teraz są w sypialni.
Szkoda, że muszę jeszcze trochę zaczekać, bo najchętniej już od razu bym zaczynała wprowadzać w życie te wszystkie zmiany.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 13 lutego 2014, o 09:11

Janka napisał(a):Duzz, zapomniałam, że Ty śpisz z kotami. Moja "kotna" przyjaciółka kupiła sobie przed miesiącem nowe piękne i dość grube prześcieradła z jerseyu. Pierwsze starczyło jej na 5 minut. Kot się przespacerował i zrobił kilka dziurek. Ona się nawet pytała w sklepie, czy może to wymienić na nowe i powiedziano jej, że tak. Jednak jej to odradziłam. To nie ma sensu, bo z nowym będzie to samo. Na razie, dopóki nie wymyśli czegoś innego, to śpi w tych jerseyowych. (Miała dziurki pocerować, a nie pytałam się jej, czy drugie jest też już podarte i czy nadal dochodzą nowe dziurki.)
Duzz, jak już znajdziesz coś, co wytrzymuje koty, to napisz, to jej przekażę Twoją radę.
Jersey może normalnie wystarczy, tylko ona miała pecha na taki łatwodarliwy egzemplarz.

Odkąd pamiętam spałam z kotami, nawet jako dziecko. Nigdy żaden prześcieradła nie podarł. Zdarzały się egzemplarze, które traktowały tapicerkę i wykładzinę jak drapak, ale pościeli nie niszczyły. Co najwyżej wycierały sobie o nią łapki. ;)
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Kiara » 13 lutego 2014, o 09:35

Janka zazdroszczę, że w ogóle masz szanse zrobić biblioteczkę ja póki co muszę się zadowolić jednym regałem. Moja ciocia ma fajna bibliotekę jak się wchodzi ma antyczne biurko z krzesłem i taka stara lampa naftowa, po jednej stronie ma antyczne szafy na ksiązki między nimi jedna kanapę a na przeciwko wiszą stare rodzinne zdjęcia portretowe od jej dziadków do dzieci. Musze przyznać, że całość wygląda dość ciekawie :smile:

Post przez Janka » 13 lutego 2014, o 19:13

Mam szansę zrobić, tylko jeszcze nie mam pojęcia, jak to powinno wyglądać.
Jeżdżę po sklepach meblowych, oglądam prospekty, kombinuję - i nic.
Kawka napisał(a):
Janka napisał(a):Jersey może normalnie wystarczy, tylko ona miała pecha na taki łatwodarliwy egzemplarz.

Odkąd pamiętam spałam z kotami, nawet jako dziecko. Nigdy żaden prześcieradła nie podarł. Zdarzały się egzemplarze, które traktowały tapicerkę i wykładzinę jak drapak, ale pościeli nie niszczyły. Co najwyżej wycierały sobie o nią łapki. ;)

Czyli źle jej doradziłam. Powinna pojechać wymienić.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: l.carlyle, a.quick, m. brook, j r. ward, SEP, Eco

Post przez Desdemona » 14 lutego 2014, o 21:03

wygrałam dziś komplet pościeli na aukcji...taki dziewczeński.... :smile: :cheer:
Niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu, by dać Nam lekcję,
a niektórzy po tą lekcję właśnie przyjdą do Nas...

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

http://dlaschroniska.pl/ ...pomaganie zwierzakom jest fajne...

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 14 lutego 2014, o 23:09

bardzo fajny :)

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 14 lutego 2014, o 23:13

ładny Des. :D
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 15 lutego 2014, o 14:34

Gratulacje wygranej.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pani Domu to Ja