Teraz jest 21 listopada 2024, o 16:16

Charlaine Harris

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 9 lutego 2013, o 21:28

Mam pierwszą dojrzewa na półeczce :smile:
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 10 lutego 2013, o 00:12

Mam nadzieję, że dotrzymają terminu :)
Obrazek

Post przez Katarzyna888 » 10 lutego 2013, o 01:43

Duzza nie odgladaj serialu ,,Czysta Krew'' , bo beznadziejny i cuda na kiju sie pozniej dzieja i w ogole odbiega od ksiazki. A kwiecien juz blisko i dobrze, ze ostatnia, bo co za duzo to niezdrowo...
''Life was not perfect.
Except when it was.''Mary Balogh 'At last comes love'

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 10 lutego 2013, o 12:08

Pierwszą Aurorę chyba muszę sobie w końcu kupić.

Katarzyno, mnie się serial podobał do czasu, także to kwestia gustu ;) Dla testu i wyrobienia własnego zdania warto obejrzeć, ale po lekturze książki.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 10 lutego 2013, o 16:45

Katarzyna888 napisał(a):Duzza nie odgladaj serialu ,,Czysta Krew'' , bo beznadziejny i cuda na kiju sie pozniej dzieja i w ogole odbiega od ksiazki. A kwiecien juz blisko i dobrze, ze ostatnia, bo co za duzo to niezdrowo...

Moja koleżanka oglądała, głównie dla klaty Joe Manganiellego :hyhy:
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez •Sol• » 10 lutego 2013, o 17:11

można też dla klaty Skarsgarda oglądać :evillaugh:

Post przez Katarzyna888 » 11 lutego 2013, o 00:23

Po tym serialu dla Skarsgarda traci sie szacunek, wiec lepiej nie ogladac :disgust:
''Life was not perfect.

Post przez •Sol• » 11 lutego 2013, o 00:28

Katarzyno, gdyby nie ten serial to o jego istnieniu dowiedziałabym się zdecydowanie później ;)
według mnie serial jest okej pod warunkiem że ogląda go się bez ślepego uwielbienia dla zgodności z książką. Traktować trzeba jako luźną interpretację lub troszkę inną wersję losów bohaterów.

Post przez Alias » 11 lutego 2013, o 00:37

Ja nie czytałam, oglądam tylko serial. Dla mnie spoko. Niektóre serie dobre, niektóre już niekoniecznie. Rozrywka i tyle.
A, obie klaty fajne ;)
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Post przez Katarzyna888 » 11 lutego 2013, o 00:38

Najbardziej odstraszylo mnie chyba pokazanie tych wrorzek. Sa niemal rzenujace w kontekscie przedstawienia krwawosci, sadyzmu i brutalnosci w tym serialu. Wrozki tancza sobie, w powiewnych szatach i sztucznych lisciach na glowie, pijac nektar. :evillaugh:
Tak ogolnie rozwiniecia niektorych historji byly interesujace, do czasu ( przynajmniej dla mnie) poki Sookie nie zaczela marzyc o trojkacie w lozku, lub Eryka przedstawiono (kiedy stracil pamiec) - jak przerosnietego dzieciaka, lub raczej szczeniaczka, ktory sika na dywan i trzeba go skarcic, ale on tak slodko patrzy, ze czlowiek tak naprawde nie ma do tego serca.
''Life was not perfect.

Post przez •Sol• » 11 lutego 2013, o 00:40

dla każdego coś dobrego, blondyn, brunet i w ogóle :P

powiedziałabym że raczej jedne odcinki lepsze drugie gorsze. Ale czwarta seria mocno jest zmieniona i to może denerwować.
A widzisz Katarzyno, ja czwartą serię zaczęłam i obejrzałam tylko z 4 odcinki. Te wróżki mnie zniechęciły. Ale Eric fajny był początkowo, do etapu zniemowlęcenia nie doszłam może dlatego moje zdanie tak się różni od Twojego.

Post przez Katarzyna888 » 11 lutego 2013, o 00:52

No wlasnie w ksiazkach, wroki nawet gorsze od wampirow sa i w dalszych czesciach sporawo o nich jest. Co jeszcze w serialu, nie lubie tego aktora co gra Bila i pozniej on jeszcze staje sie krolek, co za duzo to niezdrowo....wiec przestalam ogladac.
''Life was not perfect.

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer

Post przez almani » 5 marca 2013, o 16:46

Własnie skończyłam czytać pierwszą książkę o Aurorze Teagarden i jestem mega rozczarowana :wryyy:
Serie o Harper Connelly uwielbiam, ta o Lily Bard też jest niczego sobie - a tu takie rozczarowanie no...
Aurora niby miała być bibliotekarka-detektywem, a jak dla mnie była nudna bibliotekarka. I tylko ciagle sie zastanawiała czy się spozni do pracy czy nie...no sorry ale to, ze ktos się zastanawia kto jest morderca nie czyni z niego detektywa :evillaugh:
Nie wiem sama - może ktoś jeszcze czytał? Moze ja jakos po prosty bohaterki nie polubiłam i jestem uprzedzona?? :niepewny:
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 5 marca 2013, o 17:13

Ja się bardziej skupiłam na fabule niż bohaterce. Faktem jest ,że nie powala ,ale jak już mówiłam : kto ,gdzie i dlaczego było dla mnie ważniejsze. Dlatego po drugą część chętnie sięgnę .
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez almani » 5 marca 2013, o 18:18

No tak - z tym, że fabuła tez jak dla mnie byłą srednia ( jednak kryminały to wole Agathy Christie ). a ja tak skoncentrowałam się na bohaterce bo i Harper i Lucy z poprzednich części były dosyć wyraziste. Aurora wybada na ich tle blado. Oczywiscie wg mnie.
Ale i tak druga częsc przeczytam - a nuż będzie ciekawsza :)
Obrazek

Post przez almani » 15 maja 2013, o 09:10

Uhhhh....wlasnie jestem po lekturze kolejnej Aurory. Ja jestem jak ten gliniarz - nie lubieeee jej. Toz to idiotka co ma pecha i co chwile na trupy wpada i jeszcze maci w sledztwie.
Spoiler:

Kolejna czesc i tak przeczytam - zaby zobaczyc co tej nieszczesnicy znow sie przytrafi ;p
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 27 stycznia 2014, o 00:07

Kiedyś przez przypadek trafił w moje ręce "Martwy aż do zmroku" i pomyślałam, że mogłabym więcej, ale jakoś nie pojawiało, to zapomniałam. Potem miał pojawić się serial, zresztą nie od razu skojarzyłam, chyba dopiero po drugim odcinku przypomniałam tytuł...
Serialu nie obejrzałam do końca, jakoś mnie zainteresował, a co się działo w nim, to znam z relacji rodziny, która narzekała, że po nawymyślali nie wiadomo co, ale oglądali dalej, widziałam niektóre fragmenty, a po dalsze części książkowe już nie sięgnęłam, jakoś straciłam w międzyczasie zainteresowanie i widzę, że niewiele straciłam.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: krentz harkness howard robb Singh

Post przez fanka76 » 27 stycznia 2014, o 03:35

Tak sie zastanawiałm czy nikt nie czyta harris :mysli:
A może temat przerobiony i nie ma o czym :mysli:

Post przez gosiurka » 27 stycznia 2014, o 12:20

Ja czytam i lubię tylko nadganiam w nieznanych autorach i mam czasową przerwę. Nie każda jej książka jest dobra ,ale i tak dobrze się czyta.
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 27 stycznia 2014, o 17:07

przeczytałam jej jedną książkę tylko. ;) ale zamierzam to nadrobić. :P
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez gosiurka » 27 stycznia 2014, o 17:23

Jeżeli ktoś ma chęć na serię Grobu , to polecam zacząć czytanie od Lodowatego grobu czyli części 3. Jestem zwolenniczką czytania od początku, ale tu nic się nie stanie jak się przeczyta najpierw trzecią ,która wg mnie jest najlepsza, a potem można od Grobowego zmysłu

http://www.biblionetka.pl/bookSerie.aspx?id=9783

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 27 stycznia 2014, o 17:40

hm..xD ;) właśnie mam to na kompie. ;P ściągnęłam sobie wczoraj. ;) to tak zrobię. :P
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez gosiurka » 27 stycznia 2014, o 17:58

Bo jak nawet ta trzecia ci się nie spodoba to nie musisz doczytywać pierwszej i drugiej, jak już to czwartą bo tam jest rozwiązanie zagadki co się stało z siostrą Harper.

Ulubiona autorka/autor: krentz harkness howard robb Singh

Post przez fanka76 » 27 stycznia 2014, o 18:29

A warto czytać wogule?

Post przez •Sol• » 27 stycznia 2014, o 18:39

w sumie tylko z ciekawości co się stało z siostrą Harper bym przeczytała bo ogólnie to mnie nie ciągnie. Pomysł był fajny, ale wykonanie jak to u Harris. Po łepkach i czuć że tak mało dorośle pisze.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do H