Teraz jest 22 listopada 2024, o 22:45

Polecane i odradzane tytuły 18+

Uwaga: tematyka 18+

Post przez Liberty » 20 stycznia 2014, o 21:53

Właśnie dowiedziałam się na fb autorki, że w kwietniu wyjdzie pierwszy tom nowej serii :cheer: KA wie jak dogadzać fankom :P

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 22 stycznia 2014, o 00:01

Obrazek

Co by tu napisać ...
Podobieństwo do Crossa i Greya oczywiście jest . Jak prawie w każdym erotyku, facet lubi dominować ,panienka skrzywdzona w przeszłości . Seks i ... seks oczywiście. :hyhy: Niby oklepane ,ale historia ciekawa ,a zakończenie zaskakujące .Zachęcające do czekania na kolejną część.
W skrócie chodzi o to ,że facet zostaje wynajęty do ochrony bohaterki . Ona o tym nic nie wiem ,a stoi ze tym jej ojciec senator .Dlaczego to robi ? Mamy mgliście podane ,że ktoś zrobił jej krzywdę parę lat temu i stoi za tym człowiek ,który prawdopodobnie będzie kandydował na wiceprezydenta. On ,albo jego syn ... jeszcze jakieś nagranie w internecie krąży ... strasznie to niejasne . Jak to w takich książkach bywa ,koniec nie jest za piękny i dlatego czekam na więcej.
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 22 stycznia 2014, o 10:58

Lucy zaciekawiłas mnie :hyhy:
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Post przez Lucy » 22 stycznia 2014, o 11:52

Książka według mnie ok. Nudzić się nie powinnaś, bo objętość na to nie pozwala . :)
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 22 stycznia 2014, o 11:59

Również mnie zaciekawiła, Co prawda nie lubię Greya , przeczytałam i się wynudziłam i myślałam ,że ta książka to dubel, ale teraz.... :P
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Post przez Lucy » 22 stycznia 2014, o 12:07

Podobieństwo ,to odnosi się do zapędu wodzowskiego ,bo takiego seksu jak u Greya nie ma . Z drugiej strony ,bohater służył w wojski ,wiec coś mu z tego zostało.

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 22 stycznia 2014, o 12:14

Coraz bardziej mi się podoba :P
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Post przez sunshine » 22 stycznia 2014, o 13:13

Greya nie czytałam porównania więc nie mam :D

Ja czytałam Crossa za to :P

na pewno siegnę kiedyś :D
Każdy jest jaki jest.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Ulubiona autorka/autor: krentz harkness howard robb Singh

Post przez fanka76 » 22 stycznia 2014, o 13:18

Ooooo
Mam ta ksiazke kupiłam bo 6.99kosztowała :zalamka: niezły powód : :evillaugh:
W koncu przecxzytam :P

Post przez sunshine » 22 stycznia 2014, o 13:23

Tylko 6.99? :P
taniocha :hyhy:
Każdy jest jaki jest.

Post przez Lucy » 22 stycznia 2014, o 13:47

Gdzie takie taniochy są ??

Post przez fanka76 » 22 stycznia 2014, o 14:06

Niestety nie pamietam ale ze 3 tygodnie temu ktos podał linki do wyprzedaży lub promocja to jakaś ksiegarnia internetowa była :bezradny:
Paragonu nie mam wrzucam dowody :P
A kupiłam bo własnie taka tania byla i na 100% po tyle bo druga po 14.99 włoskie tajemnice -Fioretti

Post przez Liberty » 22 stycznia 2014, o 14:56

Lucy napisał(a):Obrazek

Co by tu napisać ...
Podobieństwo do Crossa i Greya oczywiście jest . Jak prawie w każdym erotyku, facet lubi dominować ,panienka skrzywdzona w przeszłości . Seks i ... seks oczywiście. :hyhy: Niby oklepane ,ale historia ciekawa ,a zakończenie zaskakujące .Zachęcające do czekania na kolejną część.
W skrócie chodzi o to ,że facet zostaje wynajęty do ochrony bohaterki . Ona o tym nic nie wiem ,a stoi ze tym jej ojciec senator .Dlaczego to robi ? Mamy mgliście podane ,że ktoś zrobił jej krzywdę parę lat temu i stoi za tym człowiek ,który prawdopodobnie będzie kandydował na wiceprezydenta. On ,albo jego syn ... jeszcze jakieś nagranie w internecie krąży ... strasznie to niejasne . Jak to w takich książkach bywa ,koniec nie jest za piękny i dlatego czekam na więcej.

Czytałam to po angielsku i nie porwało mnie, choć miało potencjał.

Post przez Lucy » 22 stycznia 2014, o 16:52

Może przez kwestię "ale to już było " ? :hyhy:

Post przez Liberty » 22 stycznia 2014, o 20:10

Też. Ale chyba najmocniej odrzucił mnie pomysł na przeszłość bohaterki i to jak słabo rozwinięta psychologicznie jest ta postać.

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 22 stycznia 2014, o 20:42

Jak trafi mi się w promocji, to chętnie sięgnę.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez Lucy » 22 stycznia 2014, o 23:28

Liberty napisał(a):Też. Ale chyba najmocniej odrzucił mnie pomysł na przeszłość bohaterki i to jak słabo rozwinięta psychologicznie jest ta postać.

Może w drugiej ,skupią się bardziej na jej przeszłości i rozwiną jej postać .

Ulubiona autorka/autor: J.Ward, L.Howard, K.Ashley, Krentz/Quick, S.Brown

Post przez aleqsia » 24 stycznia 2014, o 00:20

Fanko są nieof tłum., biorę się za Lorę Leigh chyba 1 częśc Breed i zoabaczymy

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 24 stycznia 2014, o 01:36

Liberty napisał(a):Właśnie dowiedziałam się na fb autorki, że w kwietniu wyjdzie pierwszy tom nowej serii :cheer: KA wie jak dogadzać fankom :P

Mogłaby się pojawić trójka z serii trzech :) Nie widziałam zapowiedzi, ale gdzieś coś wyczytałam, że w pierwszym kwartale tego roku miało być :mysli:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez aleqsia » 24 stycznia 2014, o 11:01

Przeczytałam Surrender Lory Leigh. Albo sięgnęłam po nieodpowiednią serię albo to autorka nie dla mnie. Wolę jak jest jakaś fabuła + pikantne sceny, a nie same sceny :P
Czytałam tłumaczenie i niemiłosiernie śmieszyło mnie użycie słowa kogut na wiadomo jaką część anatomiczną :rotfl:
Dam szansę jeszcze serii Breed o tym miksie genetycznym.

Post przez fanka76 » 24 stycznia 2014, o 11:05

aleqsia napisał(a):Fanko są nieof tłum., biorę się za Lorę Leigh chyba 1 częśc Breed i zoabaczymy

a konkretnie czego bo pogubilam sie :mur: :mysli:

Post przez Agrest » 24 stycznia 2014, o 11:06

aleqsia napisał(a):Czytałam tłumaczenie i niemiłosiernie śmieszyło mnie użycie słowa kogut na wiadomo jaką część anatomiczną :rotfl:

O ile w oryginale nie występowało tam, no nie wiem, rooster, to tłumaczenie cock jako kogut jest po prostu ewidentną wpadką tłumacza.
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez aleqsia » 24 stycznia 2014, o 11:24

Fanko chodziło mi o książki Kristen Ashley. Dziewczyny wymieniały jej książki Knight, Motocycle man itp., a Twój post był poniżej.

O ile w oryginale nie występowało tam, no nie wiem, rooster, to tłumaczenie cock jako kogut jest po prostu ewidentną wpadką tłumacza.[/quote]

Może tłumaczka nie chciała być za bardzo dosłowna bo jest pruderyjna? Nawet jeśli na fali są książki ksergreya to i tak ludzie wstydzą się wymawiać części anatomiczne.
Kogut nie brzmi wulgarnie....tylko śmiesznie

Post przez Agrest » 24 stycznia 2014, o 11:29

To po jakiego grzmota bierze się za tłumaczenie Lory Leigh? ;)
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez fanka76 » 24 stycznia 2014, o 11:36

czyli kristen Ashley sa w nt :mysli:
ale w wiadomym miejscu :ermm: :zalamka:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Aleja Czerwonych Latarni